itthon Film Filmek 10 legjobb film pszichopatákról, szociopatákról és sorozatgyilkosokról

10 legjobb film pszichopatákról, szociopatákról és sorozatgyilkosokról

A modern világban az antiszociális személyiséget jelentő "pszichopata" és "szociopata" szavakat elég gyakran hallják. Aki viselkedése "furcsának" tűnik, pszichónak hívják. Gyakran azonban azok, akiket pszichóként érzékelnek, nem. A pszichopátia diagnózis, az ezzel rendelkező emberek általában az Univerzum központjának érzik magukat, túlbecsült (és teljesen indokolatlan) önértékeléssel rendelkeznek, és nyilvánvalóan hazudnak is. Hazudnak és nem pirulnak el. De nagyszerű sorozatgyilkosok.

Ebben az Ön számára készült gyűjteményben 10 legjobb filmet gyűjtöttünk össze a pszichopatákról - érdekes nézni és reflektálni a hősök viselkedésére.

10. Alapösztön (1992)

qu3olnoiKinoSearch: 7.7
IMDb: 7
Műfaj: thriller, detektív, dráma
Ország: USA, Egyesült Királyság, Franciaország
Termelő: Paul Verhoeven
Zene: Jerry Goldsmith
Időtartam: 127 perc

A gyönyörű és szexi Sharon Stone tökéletes volt erre a szerepre. Az "Alap ösztön" című film során rájössz, hogy a főszereplő szépsége agresszív és támadó. De talán ez a fő előnye? 127 percig nézni fog egy veszélyes nőt, és útközben megcsodálja a film esztétikai oldalát: gyönyörű ruhákat, házakat és menő autókat.

Szexuális merénylet történt, ezért a rendfenntartók nem alszanak. Nick Curren nyomozó nyomoz. A gyanúsítottak Catherine írónő - a meggyilkolt barátja. Regényében leírta egy hasonló gyilkosság részleteit. De vajon a nyomozó eljuthat-e az igazság mélyére? Végül is a bájos Catherine tudja, hogyan kell manipulálni az embereket, felébresztve alapvető ösztönüket.

9. Nyalóka (2005)

1fea54blKinoSearch: 6.9
IMDb: 7.1
Műfaj: dráma, thriller
Ország: USA
Termelő: David Slade
Zene: Molly Nyman, Harry Escott
Időtartam: 103 perc

David Slade lenyűgözte a bosszúról szóló "Lollipop" című thrillert, hogy bebizonyítsa, hogy a hülyék nagyon kedvesek, sőt nagyon fiatalok is lehetnek. Valahol a film közepén azon kezd gondolkodni, hogy a hősök közül ki az áldozat, és ki a hóhér. Valójában két ember, akik együtt találják magukat egy zárt teremben, mint kiderült, sok mindenben közösek ...

Jól olvasott tizenéves lány, 14 éves. Sikeres fotós. Egy nap találkoznak ... Haley besétál egy internetes kávézóba, és egy csevegésben találkozik Jeff 32 éves fotóssal. Pedofíliával gyanúsítva Haley elfogadja a találkozás ajánlatát. A férfi nem is tudja, hogyan fog végződni ez a találkozó ...

8. Kék bársony (1986)

z1sllernKinoSearch: 7.5
IMDb: 7.8
Műfaj: dráma, detektív, thriller
Ország: USA
Termelő: David Lynch
Zene: Angelo Badalamenti
Időtartam: 120 perc

Sok filmkritikus a "Kék bársony" -ot - a zseniális és extravagáns David Lynch legjobb művét tartja, és az Amerikai Filmintézet felvette a legnagyobb izgalmak és nyomozók listájára. A 80-as évek egyik legismertebb és legszaftosabb filmje, a noir esztétikát alkalmazva lenyűgöző detektívtörténetet mesél el.

Fiatalok - Sandy és Jeffrey kísérteties kapcsolatban találják magukat egy őrült emberrabló és egy kabaré énekesnő között.Dorothy teljesen alárendelődik a pszichopatának - nincs más választása, mert férjét és fiát túszként tartja. A veszélyes kaland akkor kezdődik, amikor Geoffrey megtalálja az ember levágott fülét.

7. Szakács, tolvaj, felesége és szeretője (1989)

xsupfwebKinoSearch: 7.7
IMDb: 7.6
Műfaj: dráma
Ország: Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia
Termelő: Peter Greenway
Zene: Michael Nyman
Időtartam: 124 perc

Greenway leginkább A szakács, a tolvaj, felesége és szeretője című filmjéről ismert. Miért olyan jó a kép? A képernyőn zajló cselekmények színházi előadásra emlékeztetnek. Karakterei fényes személyiségek, akik fejből megtanulták szerepüket. Minden képkocka leírhatatlan szépséggel van tele, kecsesen kombinálva a zavaró zenével. A film megtekintése után az "Memorial" című dal sokáig forog a fejedben.

A bűnözői banda vezetője ugyanúgy tölti az estéit - feleségével és társaival együtt a saját francia éttermébe jön vacsorázni. Unja férje gúnyát és megaláztatását, Georgina szeretőnek találja magát egy karcsú könyvolvasó személyében, aki szerényen ül a szomszéd asztalnál ...

6. American Psycho (2000)

zoxr2jnlKinoSearch: 7.1
IMDb: 7.6
Műfaj: dráma, thriller
Ország: USA, Kanada
Termelő: Mary Harron
Zene: John Cale
Időtartam: 101 perc

Az "American Psycho" mozgókép az első percektől kezdve dinamikus, az utolsó képkocka egy lélegzetvételig. Teljesen belemerül a képernyőn zajló eseményekbe, elveszíti az idő múlását. Egy bizonyos szakaszban abbahagyja a főszereplő (Patrick) cselekedeteinek értékelését, de egyszerűen lelkesen figyeli őrültségét és találékonyságát.

Patrick sikeres fiatalemberét nehéz megkülönböztetni a tömegben a körülötte lévőktől. Nevelve, művelt, fényűző életet él, amelyről mindenki álmodik. Nem valószínű, hogy problémái vannak - gondolják mások, de vannak, és mások is ... A főszereplő tele van gyűlölettel és tökéletes akar lenni, ami pszichopátia felé tereli.

5. Ki vagy te, Mr. Brooks? (2007)

szzhqk3aKinoSearch: 7.2
IMDb: 7.3
Műfaj: thriller, dráma
Ország: USA
Termelő: Bruce A. Evans
Zene: Ramin Javadi
Időtartam: 120 perc

A Who Are You, Mr. Brooks című thrillert olyan filmek mellé tehetjük, mint a Constantine és a The Observer. A film elmeséli annak történetét, hogyan bújhat el egy kegyetlen mániákus egy sikeres férfi és egy családfő mögött. A kérdésre: "Ki vagy te, Mr. Brooks?" mindenki válaszol magának.

Mr. Brooks egy férfi, csontvázakkal a szekrényében. Kegyetlen mániákus bujkál egy gondos családtag homlokzata mögött. Hosszú ideig két különböző személyiség él egymással egy testben, és egyikük sem tudja tartani az elsőbbséget. Az áldozatok nőnek, és a gyilkos szabadon barangol ... Mr. Brooks úgy gondolta, hogy csak a rendőrségtől kell félnie, de nem a rendőrség "elkapja", hanem egy fotós zsarolni kezd. A fotósnak nincs célja pénzt kapni a csendért, egészen mást akar ...

4. Valami baj Kevinnel (2011)

wa2h200xKinoSearch: 7.2
IMDb: 7.5
Műfaj: thriller, detektív, dráma
Ország: USA, Egyesült Királyság
Termelő: Lynn Ramsey
Zene: Johnny Greenwood
Időtartam: 112 perc

A filmekben gyakran érintik a "nem szeretett gyermek" témát. Rendszerint a nem szeretett gyermekek olyan komplexekkel nőnek fel, amelyek akadályozzák őket az életben. De ami Kevint illeti - úgy tűnik, hogy nincsenek komplexumai, csak düh. A valami rosszul Kevinnel Lionel Shriver A nemtetszés ára című műve alapján készült.

Minden személyes gondját félretéve, Eve úgy dönt, hogy fia nevelésének szenteli magát. A fiú jóképű, sőt figyelemfelkeltő, gyönyörű házban él, a családja el van látva, de valami nincs rendben ... Kevin fázik és tele van rejtélyekkel. Eve kérdésekkel kínozza magát: "Mennyire hibás a fia viselkedéséért?" - Elégszereti őt? Ezekben a kérdésekben Lynn Ramsey hívja meg a nézőket a megértésre.

3. A sötétség gyermeke (2009)

m0jqdvisKinoSearch:  6.9
IMDb: 6.9
Műfaj: thriller, horror, detektív, dráma
Ország: USA, Németország, Kanada
Termelő: Jaume Collet-Serra
Zene: John Ottman
Időtartam: 123 perc

Az "ördöggyerekek" témáját többször is elmesélték, de a "Sötétség gyermeke" című film egyáltalán nem egy gyerekről szól ... A befejezés sokkoló, ami manapság ritkaságszámba megy. 123 percig megfigyel egy furcsa lányt, akit egy házaspár fogad örökbe. A thriller alkalmas azok számára, akik szeretik elidőzni idegeiket.

A pár nagy tragédiát élt át - egy meg nem született gyermek elvesztése, ezért úgy döntenek, hogy elviszik a gyermeket az árvaházból. Kate és férje kedveli a zseniális lányt, Esztert, és hazaviszik. Tudja, hogyan kell zongorázni, rajzol, évek óta túl okos, de a lánynak valamiért nincsenek barátai. Az idő múlásával Eszter viselkedése kezd libabőrösvé válni ... Mi kapcsolódna ehhez?

2. Joker (2019)

opjhzvqkKinoSearch: 8
IMDb: 8.5
Műfaj: thriller, dráma
Ország: USA, Kanada
Termelő: Todd Phillips
Zene: Hildur Gudnadouttir
Időtartam: 122 perc

A képet élénk cselekmény tölti ki - a film a társadalom által összetört ember történetét meséli el. A téma egyébként mindenkor releváns. Először a "Joker" című film főszereplője felteszi a kérdést: "Létezem-e?" És akkor tudta nélkül olyat hoz létre, mint egy anarchista kultusz, amely tiszteli őt. Eleinte csak észrevehető, boldog és másoknak tetszeni akart ...

A cselekmény visszavezet a 80-as évekbe. Arthur Fleck komikus édesanyjával él. Arra törekszik, hogy mosolyogva menjen végig az életen, és örömet szerezzen az emberekben. A körülötte lévő világ azonban túl kegyetlen, és szembesíti az érzékeny Arthurt igazságtalansággal. Aztán elhatározza, hogy nem csak csatlakozik ehhez a bűnözői káoszhoz, hanem annak a feje lesz, gonosz Jokerré változik.

1. Ünnepség (1995)

jfmwrq3vKinoSearch: 7.2
IMDb: 7.6
Műfaj: thriller, dráma, detektív
Ország: Németország, Franciaország
Termelő: Claude Chabrol
Zene: Mathieu Chabrol
Időtartam: 112 perc

A "ceremónia" egy egyszerű cselekményű film, de valami olyan erős benne, hogy többször is vissza akar térni hozzá, és "megemészteni" a látottakat. Ezek nem borzalmak, de mégis az egyik a legfélelmetesebb filmekhogy láttad. A thriller a francia mozira jellemzően feszültnek bizonyult. Ez a feszültség teljesen kedvező háttérrel növekszik.

A San Malo vasútállomáson Madame Lelievre találkozik házvezetőnőjével, Sophie-val. A nő jól megbirkózik feladataival, de hidegsége és közelsége gyanút ébreszt ... De Jeanne postás, Sophie-t ideális cinkosnak tekinti. Úgy dönt, hogy az ő segítségével belép a Lelievre házba. Hamarosan egy közös ügy közelebb hozza ezt a két nőt.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet