itthon Film Filmek 10 legjobb sorozatgyilkos film, valós események alapján

10 legjobb sorozatgyilkos film, valós események alapján

Míg a gyilkosság még a nagy képernyőn is rémisztő, az ilyen filmek még mindig rendkívül népszerűek. Különösen érdekesek a sorozatgyilkosok történetei. Ezek a szörnyek rövid idő alatt több embert megölnek, gyakran zavartan hagyva az ügyvédeket.

És ha arra kíváncsi, hogy egy valaha embernek tartott lény milyen sötét mélységekig tud leereszkedni, akkor megmutatjuk és elmondjuk. Íme a legjobb 10 sorozatgyilkos film, amely igaz eseményeken alapul

10. Pszicho (1960)

qo1o3t2hMűfaj: thriller, horror, detektív
Kinopoisk értékelés:
8
IMDb besorolás:
8.5
Ország:
USA
Termelő:
Alfred Hitchcock
Zene:
Bernard Herrmann

Hitchcock pszichója klasszikus a thriller műfajban, és az egyik minden idők legjobb horrorfilmjeaki a moziság határait feszegette a szexualitás és az erőszakos jelenetek számára.

A filmet Ed Gein, egy bérgyilkos története ihlette, aki különleges hajlandóságot mutat a belsőépítészet iránt, amely emberi testrészeket tartalmaz.

Hitchcock köztudottan Robert Bloch Pszichózis című regényének legtöbb példányát megvette filmje megjelenése előtt, hogy megőrizze Norman Bates, az édesanyja és a gyilkos motel titkát.

9. Rillington Place 10 (1970)

ebpklbiqMűfaj: dráma, krimi, életrajz
Kinopoisk értékelés:
7.1
IMDb besorolás:
7.6
Ország:
Egyesült Királyság
Termelő:
Richard Fleischer
Zene:
John Dankworth

Ennek a brit sorozatgyilkosnak a története különösen lenyűgöző nemcsak szörnyű bűncselekményei miatt (áldozatai között voltak gyermekek és terhes nők), hanem azért is, mert tettei rettenetes igazságszolgáltatási vetéléshez vezettek. Ártatlan embert akasztottak fel mások bűncselekményei miatt.

A film neve John Christie rémházának címéből származik, ahol szörnyűségeit követte el.

8. Henry: Soros gyilkos portréja (1986)

qnno3evbMűfaj: thriller, krimi, életrajz
Kinopoisk értékelés:
6.5
IMDb besorolás: 7
Ország:
USA
Termelő:
John McNaughton
Zene:
Ken Hale, Stephen A. Jones, Robert McNaughton

Henry Lee Lucas első áldozata valószínűleg az anyja, egy prostituált volt, aki arra kényszerítette Lucast, hogy figyelje a munkáját. Megalapozott bizonyítékok kapcsolódnak még (legalább) további 20 gyilkossági epizódhoz, de amikor a mániákus börtönbe került, több száz megoldatlan ügyben kezdett beismerni. E vallomások többsége hamisnak bizonyult.

A filmben áldozatai teljesen véletlenszerűek, köztük a jó szamaritánus, aki megáll Lucas javításában. Ez egy erőszakos, véres film, amely alig alkalmas családi megtekintésre.

7. Óvatos idegen (1986)

m4wefclwMűfaj: thriller, krimi, dráma
Kinopoisk értékelés:
6.3
IMDb besorolás: 7.4
Ország:
USA
Termelő:
Marvin J. Chomsky
Zene:
Jill Mellmy

A Richard Larsen újságíró azonos nevű könyve alapján készült történet Ted Bundy első hat gyilkosságát meséli el, amelyeket négy különböző amerikai államban követtek el. Összességében Bundy volt felelős legalább 30 gyilkosságért.

A film bemutatója idején Bundy még életben volt és börtönben ült.Mark Harmon vezető színészt pedig munkájáért Golden Globe-ra jelölték.

6. Citizen X (1995)

x3go50pcMűfaj: thriller, krimi, dráma
Kinopoisk értékelés:
6.7
IMDb besorolás: 7.5
Ország:
USA, Magyarország
Termelő:
Chris Gerolmo
Zene:
Randy Edelman

Ez a film a szovjet rendőrség azon erőfeszítéseinek történetét meséli el, akik megpróbálták elkapni Andrei Chikatilo sorozatgyilkost, aki tucatnyi nő és gyermek haláláért felelős. Becenevét "Rosztov Ripper" -nek hívták, és csaknem 10 évig folytatták a keresését.

Kíváncsi, hogy bár a mániákusokról és a pszichopatákról szóló egyik legfélelmetesebb film eseményei a Szovjetunióban játszódnak, Robert Cullen amerikai író "A gyilkosságok megosztottsága" könyvén alapul.

5. A pokolból (2001)

wl5cnmzoMűfaj: horror, bűncselekmény, nyomozó
Kinopoisk értékelés:
7.5
IMDb besorolás: 6.8
Ország:
USA
Termelő:
Albert Hughes, Allen Hughes
Zene:
Trevor Jones

Ijesztő, mégis izgalmas elmélyülés a Hasfelmetsző Jack által a 19. század végén Londonban elkövetett gyilkosságok körülményeiben. A mániákus által elkövetett bűncselekmények valósak minden horrorfilmnél ijesztőbb történelmi események.

A sok pletyka és az idő könyörtelen múlása azonban lehetetlenné tette az összes tény és a városi legendák elkülönítését. Amit minden idők egyik legtitokzatosabb sorozatgyilkosáról tudunk, az az, hogy Hasfelmetsző Jack a prostituáltakat részesítette előnyben áldozatául, és rendelkezett némi sebészeti ismeretekkel. És soha nem fogták el.

4. Szörny (2003)

bwx3kqagMűfaj: thriller, krimi, dráma
Kinopoisk értékelés:
7.3
IMDb besorolás: 7.3
Ország:
USA, Németország
Termelő:
Patty Jenkins
Zene:
Brian Transo

Charlize Theron elnyerte a legjobb színésznő Oscar-díját, mert elmerült Eileen Wuornos igaz történetében, egy nőben, akinek leszbikus hajlamai és kétségbeesett prostitúciós kísérletei baljós és visszafordíthatatlan cselekedetekhez vezettek.

Ez a bonyolult, megható és sivár film egy női sorozatgyilkosról egy ideig csendben fog ülni, miközben elkezdődnek a kreditek.

Érdekes tény: Annak ellenére, hogy Wuornos ragaszkodott az önvédelemhez, az esküdtszék elegendő bizonyítékot talált arra, hogy több elsőfokú gyilkosságban bűnösnek találja. Az Egyesült Államok történetében a kevés kivégzett nő egyike volt.

3. Karla (2006)

3sc0zyq1Műfaj: thriller, nyomozó, krimi
Kinopoisk értékelés:
6.4
IMDb besorolás: 5.5
Ország:
USA
Termelő:
Joel Bender
Zene:
Tim Jones

Ez a film a Karla Homolka börtönterápiás ülésszakának újragondolása, mivel a pszichológus határozza meg, hogy jogosult-e feltételes szabadlábra helyezésére.

A való életben Karla Homolka segített férjének megerőszakolni és megölni legalább három fiatal nőt, köztük saját húgát is. A rémes bűncselekmények videofelvételei azt mutatták, hogy a nő minden bűncselekményben aktívabban részt vett, mint eredetileg állította.

2. Zodiákus (2007)

1synaezgMűfaj: thriller, detektív, dráma
Kinopoisk értékelés:
7.3
IMDb besorolás: 7.7
Ország:
USA
Termelő:
David Fincher
Zene:
David Shire

Ez egy olyan gyilkos igaz történetének filmadaptációja, akinek identitása az egyik legérdekesebb rejtély a törvényszéki tudomány történetében. Az állatöv a múlt század hatvanas éveinek végén terrorizálta San Franciscót és Észak-Kaliforniát.

Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo és ifjabb Robert Downey közreműködésével a rosszul megvilágított kihallgató helyiségekben a Zodiákus hosszú lehet (162 perc), de ki mondta, hogy a gyilkost gyorsan elkapták?

1. Dahmer barátom (2017)

l5oshiqxMűfaj: thriller, dráma, életrajz
Kinopoisk értékelés:
5.7
IMDb besorolás: 6.2
Ország:
USA
Termelő:
Mark Meyers
Zene:
Andrew Hollander

Ez a film különbözik a mániákusokról szóló, valós eseményeken alapuló filmektől. A tény az, hogy "Dahmer barátom" története kibontakozik, mielőtt embereket kezdene gyilkolni.

Jeffrey Dahmer egyik középiskolás barátjának regénye alapján készült film bepillantást enged egy sorozatgyilkos elmeibe, leírva otthoni életét, és nagy hangsúlyt fektetve mentális rendellenességeire.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet