itthon Film Filmek 10 legjobb film a sportról 2020-ig, az Orosz Föderáció Sportminisztériumának értékelése

10 legjobb film a sportról 2020-ig, az Orosz Föderáció Sportminisztériumának értékelése

Az önzárkózás során végzett gyakorlatok segítenek éberek és energikusak maradni. És akkor is, ha lusta vagy edzeni magad, akkor legalább figyelheted, hogyan csinálják mások.

Ehhez az orosz sportminisztérium a Kinopoiskkal közösen kiválasztotta a legjobb tíz legjobb sportfilmet. És bemutatjuk figyelmedbe.

Mindezek a filmek a Kinopoisk online moziban érhetők el, és ha korábban nem iratkozott fel, május végéig ingyen megnézheti őket az OSPORT promóciós kód segítségével. Ekkor a rendszeres előfizetés működik (kikapcsolhatja).

10. Rocky (1976)

2jnye5coMűfaj: dráma, sport
Kinopoisk értékelés: 8
IMDb besorolás: 8.1
Ország: USA
Termelő: John G. Avildsen
Zene: Bill Conti

A 2020-as év legjobb 10 legjobb sportfilmje egy történettel nyitja meg, amely Sylvester Stallone-t ideálisvá tette sok bokszkarrierről álmodozó fiú számára. És ez szolgált a kezdetnek a népszerű Rocky franchise-nak.

A forgatókönyv, amelyet Stallone írt három és fél nap alatt, valós eseményeken alapult - Mohammed Ali és Chuck Wepner között a vitathatatlan nehézsúlyú bajnok címért folytatott küzdelem. Wepner még a Rocky 2-n is meghallgatott, de őszintén szólva gyenge színésznek bizonyult, és nem került be a film második részébe.

A "Rocky" nemcsak világhírnevet hozott Sylvester Stallone-nak, hanem a legjobb forgatókönyv és a legjobb színész 1977-es Oscar-jelölését is. Előtte csak Charlie Chaplin és Orson Welles részesült ilyen megtisztelő "kombóban".

9. Pele. Egy legenda születése (2015)

y5mnd4gnMűfaj: életrajz, dráma, sport
Kinopoisk értékelés: 7.5
IMDb besorolás: 7.2
Ország: USA
Termelő: Jeff Zimbalist, Michael Zimbalist
Zene: A.R. Rahman

Ha rajongsz Pele-ért, aki néhány gólt szerzett legjobb gól a futballtörténelemben, feltétlenül nézze meg ezt a filmet. Mesélni fog a nagyszerű futballista nehéz életéről, kezdve gyermekkorától, sikereiről és csalódásairól az álom felé vezető tövises úton.

Maga Pele egy kis epizódban szerepelt ebben a filmben. Többet nem rontunk el, maga meggyőződik róla.

8. Ronaldo vs. Messi (2017)

oiexnjrfMűfaj: dokumentumfilm, sport
Kinopoisk értékelés: 5.8
IMDb besorolás: 6.1
Ország: Egyesült Királyság
Termelő: Tara Pirnia
Zene: ismeretlen

Nem száz példány tört el a virtuális csatákban a témában: "Ki a jobb, Ronaldo vagy Messi?" Tehát ez a mozgókép, amelyet az Orosz Föderáció Sportminisztériuma felvett a legjobb sportmozi listájára, megpróbálja megérteni ezt a kérdést.

A szakértők összehasonlítják a két nagyszerű labdarúgó sportoktatását, teljesítményüket, sporttehetségüket, sőt a focipályán kívüli tevékenységüket is. Ebben a heves vitában mindkét sportoló, kollégáik, riválisaik és sportújságírók elkötelezett rajongói részt vesznek. Kinek szurkolsz?

7. Több mint játék (2008)

sqjzk0wzMűfaj: dokumentumfilm, életrajz, sport
Kinopoisk értékelés: 8
IMDb besorolás: 7.6
Ország: USA
Termelő: Christopher Belman
Zene: Harvey Mason Jr.

Az igazi kosárlabda- és NBA-rajongók valószínűleg már ismerik ezt a filmet, amely LeBron Jamest és csapattársait követi.

Ha valamilyen oknál fogva még nem nézett meg többet, mint egy játékot, javasoljuk a felzárkózást. Érdekes története tárul fel előttetek, aki egy fülű fiúból kétszeres olimpiai bajnok lett, és az egyik legjobban fizetett sportolók a világon.

6. A nevem Mohammed Ali (2019)

ccomoli1Műfaj: dokumentumfilm, életrajz, sport
Kinopoisk értékelés: 7.8
IMDb besorolás: 8.4
Ország: USA
Termelő: Antoine Fuqua
Zene: Marcelo Zarvos

Antoine Fuqua filmjének első része bemutatja a 12 éves bokszos kezdő Cassius Clay évtizedes átalakulását a nehézsúly világbajnokává. És akkor mesélnek a híres harcról Ali és Ernie Terrell között, akik hibáztak, nem vették figyelembe azt a tényt, hogy az ellenfél három évvel a harc előtt megváltoztatta a nevét.

Amikor Terrell a harcra számítva régi módon hívta Mohammedet, élesen válaszolt: "Addig verem, amíg meg nem mondja a nevemet."

5. Jég (2017)

f1ijj3wxMűfaj: melodráma, dráma, sport
Kinopoisk értékelés: 6.7
IMDb besorolás: 6.9
Ország: Oroszország
Termelő: Oleg Trofim
Zene: Anton Beljajev, Dmitrij Szelipanov

Az Orosz Föderáció Sportminisztériuma szerint a legjobb sportfilmek 2020-as kiválasztásának első, de nem egyetlen orosz résztvevője. A cselekmény közepén a tehetséges műkorcsolyázó Nadia áll, aki szinte teljesítette minden álmát.

Egy személy azonban feltételezi, és a Mennyei Kancelláriának megvannak a maga tervei, így Nadia élete egyáltalán nem a tervezett úton halad. És ahhoz, hogy ismét érezze a korcsolya alatt a jég fröccsenését, nehéz teszteken kell átesnie.

Bár az "Ice" cselekménye többnyire kiszámítható, és valószínűleg nem lepi meg a melodrámák rajongóit, a musical elemei ízt adnak neki.

4. 17. sz. Jelmagyarázat (2012)

hgvzeqcwMűfaj: sport, dráma, életrajz
Kinopoisk értékelés: 7.9
IMDb besorolás: 7.5
Ország: Oroszország
Termelő: Nyikolaj Lebedev
Zene: Eduard Artemiev

Még azoknak is tetszik ez a film, akik korábban nem ismerték a jégkorong és annak élő legendája, Valerij Kharlamov történetét. Nemcsak a nagy hokis életének és sportútjának megismertetésével, hanem a szovjet jégkorong történelmének legendás periódusával is megismerteti Önt.

A "Legend No. 17" -et kvalitatív módon vették fel, egyik hősöt sem rágalmazták meg vagy "fekete festékkel" kenték be, a színészek pedig a lehető leghitelesebben próbáltak játszani, tehát hiszel a karakterekben, és minden felejthetetlen korong miatt aggódsz értük.

3. Bajnokok (2014)

323vr32jMűfaj: sport, dráma
Kinopoisk értékelés: 5.8
IMDb besorolás: 4.4
Ország: Oroszország
Termelő: Alekszej Vakulov, Artem Aksenenko és mások.
Zene: Artashes Andreasyan, Darin Sysoev és mások.

Ebben a filmben nem egy, hanem akár öt igazi történet az orosz sportolók győzelméről. Nem kapcsolódnak egymáshoz cselekmény szerint, de mindegyik elmondja a modern sportban ismert személyt:

  1. műkorcsolyázók Elena Berezhnaya és Anton Sikharulidze,
  2. Ekaterina Ilyukhina snowboardos,
  3. gyorskorcsolyázó, Svetlana Zhurova,
  4. Ilya Kovalchuk hokis,
  5. biatlonista, Nyikolaj Kruglov ifj.

Ha gyermeke szereti a sportot, nézze meg vele a "Bajnokokat". A film nemcsak a sport haragját fogja feltölteni, hanem arra is megtanít, hogy ne állj meg a nehézségek és kudarcok előtt a győzelem felé vezető úton.

2. Edző (2018)

0xgirupfMűfaj: dráma, sport
Kinopoisk értékelés: 6.7
IMDb besorolás: 6.3
Ország: Oroszország
Termelő: Danila Kozlovsky
Zene: Oleg Karpacsev

Ez a sportdráma Danila Kozlovsky rendezői debütálása (aki szintén forgatott és írt forgatókönyvet). Az események epicentrumában Jurij Sztolesnyikov futballsztár áll, aki a legfontosabb hazai mérkőzésen nem szerzett büntetőt, sőt piros lapot is kapott, amiért durva volt a pályán.

Az egyéves kizárás arra kényszerítette Jurit, hogy hagyja el a csapatot, és új szerepben próbálkozzon - a Meteor csapat edzője. Lehet-e az a játékos, aki nemcsak a hírnevét és a pénzét, de az önmagába vetett hitét is elvesztette, méltó mentora a tartományi futballistáknak?

1. Lev Jašin. Álmaim kapusa (2019)

0huhw5cnMűfaj: életrajz, dráma, sport
Kinopoisk értékelés: 6.7
IMDb besorolás: 6.3
Ország: Oroszország
Termelő: Vaszilij Csiginszkij
Zene: George kallis

Fekete Pók, Fekete Polip, az egyetlen győztes a Ballon d'Or kapusok között, a futball történetének legjobb kapusa - mindez Lev Yashin.És ez az életrajz nemcsak diadalmas győzelmekről szól, hanem a chilei világkupán elszenvedett vereségről is.

Talán egy kevésbé erős játékost tört volna meg, de Yashint nem. Sikerült diadalmasan visszatérnie a pályára, és országa és az egész világ legjobbja lett.

A film tanácsadójaként Vaszilij Frolov, Jašin unokája, valamint Anton Shunin és Vladimir Pilgui futballisták léptek fel. Tehát nem kell aggódnia a filmben bemutatott jelenetek hitelessége miatt.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet