itthon Film Filmek Minden idők legjobb 10 westernje osztályzat szerint

Minden idők legjobb 10 westernje osztályzat szerint

Cowboyk, indiánok, végtelen prériok és hunyorgó szemek a zavaró zenére. Mindez, és nem csak, a legjobb westernben található, ami gyermekkorunkban gyorsabban dobogtatta szívünket, és forrásként szolgált a szórakoztató játékok létrehozásához.

Ha fel szeretné frissíteni emlékeit kedvenc filmjéről, vagy még nem ismeri a lóopera remekműveit, bemutatjuk nektek minden idők legjobb 10 legjobb westernjét, amelyet a Kinopoisk értékel.

10. Rio Bravo (1958)

ll0eevewMűfaj: thriller, western
Kinopoisk minősítés: 7.5
IMDb besorolás: 8
Ország: USA
Termelő: Howard Hawks
Zene: Dmitry Temkin

Ez a film megéri az idejét, ha nosztalgiázik az epikus fegyverharcok és a lóháton lévő férfiak iránt.

A Rio kisvárosból származó John Chance seriffnek egész serege rosszfiúval kell szembenéznie, oldalán csak egy részeg, egy fiatal lövöldöző és egy rokkant öregember. És természetesen az igazság.

A Rio Bravo a nyugati műfaj tökéletes bevezetése, érdekes (bár meglehetősen képletes) történetének, felismerhető színészgárdájának és tapasztalt rendezőjének köszönhetően.

9. A csodálatos hét (1960)

ohhoysaoMűfaj: kaland, western
Kinopoisk minősítés: 7.7
IMDb besorolás: 7.7
Ország: USA
Termelő: John Sturges
Zene: Elmer Bernstein

Az egyik leghíresebb és legnépszerűbb western Akira Kurosawa klasszikus „Hét szamuráj” című filmjén alapszik.

A film olyan emlékezetes zenei és hírességek lett, mint Yul Brynner és Steve McQueen, mint zsoldosok, akiknek feladata volt a parasztok megmentése egy helyi bandától. John Sturges azonban nem foglalta filmjébe a fogoly bandita parasztok általi meggyilkolásának helyszínét, ahogyan az a hét szamurájban történt.

Érdekes módon a filmkészítők nem sokat gondolkodtak a kompozíción, amely végül meghatározta a "Magnificent Seven" népszerűségét. A következő színészi sztrájk megkezdése előtt siettek a casting befejezésével.

2016-ban jelent meg a The Magnificent Seven feldolgozása, amelyen különböző fajok és nemzetiségű színészek szerepelnek. Az eredeti sikerét azonban nem érte el, a Kinopoiskon 6,6, az IMDb-n 6,9 pontot szerzett.

8. Megbocsátatlan (1992)

vxjitljvMűfaj: dráma, western
Kinopoisk minősítés: 7.8
IMDb besorolás: 8.2
Ország: USA
Termelő: Clint Eastwood
Zene: Lenny Niehaus

- Azt mondjuk, hogy „Clint Eastwood”, úgy értjük, hogy nyugati. Azt mondjuk, hogy Western, Clint Eastwoodra gondolunk. " Ennek az embernek és "Megbocsátatlannak" köszönhetően a múlt század 90-es éveinek végén a western műfaj új lélegzetet kapott. Eastwood a film rendezőjeként és főszereplőjeként egyaránt fellépett, két Oscart kapott érte - a rendezőért és az év legjobb filmjéért.

A The Forforgiven című filmben Eastwood egy volt gazembert, ma már tekintélyes vesztes gazdát alakított, aki éhes gyermekei kedvéért egy kétes üzletbe beleegyezik. A film legnagyobb ereje a hollywoodi csillogás hiányában rejlik, ami sötétebbé, de emberibbé teszi a történetet, mint bármely hollywoodi előd.

7. Butch Cassidy és a Sundance kölyök (1969)

luf352qdMűfaj: bűnözés, nyugati
Kinopoisk minősítés: 7.9
IMDb besorolás: 8
Ország: USA
Termelő: George Roy Hill
Zene: Bert Bacarak

Az egyik legjobb nyugati film, amely négy Oscar-díjat nyert, leginkább arról ismert, hogy bemutatja a hihetetlen kémiát Paul Newman és Robert Redford között, akik két bankrablót játszanak futás közben.

Ehhez adjuk hozzá a film forgatókönyvírója, William Goldman ragyogó párbeszédét és Bert Baharach híres filmzenéjét, és nálunk van a hatvanas évek végén az egyik legjobb hollywoodi western.

6. A Boulevard des Capucines embere (1987)

rco5c0ppMűfaj: vígjáték, western
Kinopoisk minősítés: 8
IMDb besorolás: 7.8
Ország: A SZSZKSZ
Termelő: Alla Surikova
Zene: Gennagyij Gladkov

Sok nyugatot lőttek le a Szovjetunióban. A leghíresebbek: Csingacsguk - Nagy Kígyó, Sólyom ösvénye, orbáncfű.

De a közönség közül a legmagasabb értékelést egy könnyed és vidám nyugat kapta, amelyben a főszereplőket olyan közkedvelt színészek adták elő, mint Andrej Mironov, Oleg Tabakov, Mihail Boyarsky, Nyikolaj Karacsentsov, Alekszandra Jakovleva és mások.

Alla Surikova és a forgatócsoport nagyon vigyázott arra, hogy az igazi nyugatiak légkörét visszaállítsa. A lovak hámját egy cseh filmstúdióból kölcsönözték, a kalapokat kifejezetten a filmhez varrták, sőt, nagyon könnyű ecuadori fából készült székletet is kezükbe kaptak, amelyet hatékonyan fejbe lehetett ütni. Ennek eredményeként az "Ember a Boulevard des Capucines-tól" elnyert díjak egyikét "A vadnyugat megbízható ábrázolásáért a szovjet filmkészítés vad körülményeiben" megfogalmazással kapta.

Az erőszakos cowboyok és a vadnyugat kemény indiánjainak a mozi misztériumába való bevezetésének története Andrej Mironov utolsó szerepe volt, akinek sikerült egy képet egy nem hivatalos vetítésen látnia, de a premierig nem élt.

5. Volt egyszer a vadnyugaton (1968)

ksuho35fMűfaj: dráma, western
Kinopoisk minősítés: 8
IMDb besorolás: 8.5
Ország: USA, Olaszország
Termelő: Sergio Leone
Zene: Ennio Morricone

Sergio Leone számos híres westernt készített, és gyűjteményének egyik ékszere a Volt egyszer egy nyugaton.

Ebben a remekműben minden megtalálható, amit a westernekben szeretünk: alattomos gazember, nehéz sorsú hősök, szorongatott lány és számos lövöldözés.

Ha szereted a westerneket, nincs más film, amely mélyebbre vezetne ebben a csodálatos műfajban.

4. A Sierra Madre kincsei (1947)

l3zf5n0qMűfaj: kaland, western
Kinopoisk minősítés: 8
IMDb besorolás: 8.2
Ország: USA
Termelő: John Houston
Zene: Max Steiner

Ebben a westernben az amerikai történelem legjelentősebb filmjeinek nemzeti nyilvántartásában szereplő vezető szerepet Humphrey Bogart játszotta - a sztár a noir műfaj legjobb filmjei.

A "Sierra Madre kincsei" című film B. Traven 1935-ös, azonos nevű regényén alapszik. Főszereplői a szegény emberek háromsága (Humphrey Bogart, Tim Holt és Walter Houston), akik aranyat keresnek.

A film feltárja a kapzsiság alattomos hatását az emberekre, és váratlanul sötét fordulatot váltott ki az akkori közönség számára. A tradicionális „jó versus gonosz” ellentét aláásása, amely akkoriban a nyugati műfaj alapeleme volt, A Sierra Madre kincse John Houston egyik legjobb rendezője lett.

3. Tánc a farkasokkal (1990)

zamg4r2gMűfaj: katonai, nyugati
Kinopoisk minősítés: 8.1
IMDb besorolás: 8
Ország: USA, Egyesült Királyság
Termelő: Kevin Costner
Zene: John Barry

Ez nem csak az egyik legnépszerűbb western, hanem a film is, amely után Kevin Costnert befogadták a lakota törzsbe. És mindez azért, mert ez a film képes volt megtenni a szinte lehetetlent - megszabadulni az indiánokkal kapcsolatos összes közhelytől, és valóban megmutatni Amerika őslakosainak világát.

De ha szerencsejáték-üldözéseket, fegyverharcokat és akciókat keres az egész film alatt, a Tánc a farkasokkal csalódást okoz. Ez egy nyugodt, néha elhúzódó történet egy olyan emberről, aki nehéz körülmények között találta magát, és sikerült tiszteletet éreznie a természet és azok iránt, akik közel állnak hozzá.És a lenyűgöző tájak, a kiváló jelmezek, az indiánok életének részletes kikapcsolódása és a harmonikus zene nem hagyja unatkozni nézés közben.

2. Django Unchained (2012)

zvmtbd2k

Műfaj: dráma, western
Kinopoisk minősítés: 8.1
IMDb besorolás: 8.4
Ország: USA
Termelő: Quentin Tarantino
Zene: Ennio Morricone és mtsai

Döbbenetesnek tűnhet, hogy a 2012-ben bemutatott film olyan magas rangot kapott a valaha készült legjobb westernek listáján. Nem szokványos cselekménye, remek színészi alakításai és érdekes párbeszédei miatt azonban a "Django Unchained" teljes mértékben igazolja helyét ebben a minősítésben.

1. A jó, a rossz, a csúnya (1966)

dqjxq2kdMűfaj: dráma, western
Kinopoisk minősítés: 8.5
IMDb besorolás: 8.8
Ország: Olaszország, Spanyolország, Németország (NSZK)
Termelő: Sergio Leone
Zene: Ennio Morricone

Ha csak egy nyugati létezik, amely pontosan képviseli az egész műfajt, akkor az kétségtelenül Sergio Leone klasszikusa: A jó, a rossz, a csúnya.

Ez a spagetti western volt az utolsó akkord az úgynevezett "dollár trilógiában". Minden új részét egy új főszereplővel egészítették ki. Vagyis az "Egy marék dollárért" első részében Clint Eastwood hős volt egyedül, a másodikban ("Néhány dollárral többet") Mortimer ezredes (Lee Van Cleef) csatlakozott hozzá, a "Jó, rossz, gonosz" részben pedig már három fő szerepel. hős.

A Csendes vándor, akit Clint Eastwood alakít, vonakodva egyesíti erőit két másik kalandorral (akiket Eli Wallach és Lee Van Cleef alakít). A Szentháromság eltemetett arany keresésére indul az amerikai polgárháború közepette. A legendás nyugati film egyedülálló zenei témájáról is ismert, Ennio Morricone készítette.

4 MEGJEGYZÉSEK

  1. Azta!

    sem a „Stagecoach” (az előző megjegyzés szerint), sem a „Western Union” Lang
    hanem az emberek. a Boulevard des Capuchins-tól!

    ezt az értékelést egy képtelen szerző állította össze, sőt a szovjet hülyeségekre rögzítette

  2. Clint Eastwood csak macsó a szerepeiben! lenyűgöző, ahogyan pontosan beleesett a karakterei szereplőibe! igazából erről szólhatsz pszichológiailag megbízható alakjairól!

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet