itthon Emberek 10 milliárdos újonc 2019, a Forbes ranglista

10 milliárdos újonc 2019, a Forbes ranglista

A távozó év sok "régi" milliárdos, például Mark Zuckerberg, Steve Ballmer és Bernard Arnault számára nagyon sikeres volt, és számos üzletembernek és üzletasszonynak az új milliárdosok egyikévé válását is lehetővé tette. Köztük volt Oroszország képviselője.

Íme a 2019-es új jövevény milliárdosok válogatása a Forbes szerint.

10. Tatiana Bakalchuk

Tatiana BakalchukNettó érték: 1 milliárd dollár
Bevétel forrása: e-kereskedelem
Ország: Oroszország

Még mielőtt Medvegyev üzleti életre szólította volna fel a tanárokat, Tatjana Bakalcsuk tanári karrierjét e-kereskedelemre változtatta. Az egyik legnépszerűbb orosz online áruház - a Wildberries.

Bakalcsuk szülési szabadságon volt, és rájött, hogy az új anyáknak milyen nehéz meglátogatni a ruházati üzleteket és offline vásárolni. Végül is folyamatosan gondozni kellett az újszülöttet.

Ezért 2004-ben Tatiana férje segítségével megalapította a Wildberries vállalatot, amely jelenleg több ezer terméket (nemcsak ruhákat, hanem játékokat, ételeket, háztartási cikkeket, elektronikát stb.) Értékesít Oroszország, Kazahsztán fogyasztói millióinak. Örményország és Kirgizisztán.

9. George Thomas Dave

George Thomas DaveNettó érték: 1 milliárd dollár
Bevétel forrása: tea
Ország: USA

Ittál már egy kombuchával készített italt? George Thomas Dave tehát megitta, és nem csak megitta, hanem egy igazi tea- és gomba birodalmat épített a GT Living Food-jával, amely évente több mint 3,8 millió liter organikus gyömbér kombuchát állít elő.

Ez a legnagyobb amerikai kombucha gyártó, a hazai piac 40% -ával. A közelmúltban Dave úgy döntött, hogy kibővíti üzleti tevékenységét, hogy a kannabidiol vizet (CBD) és a kókusz kefirt felvegye az ipari termékek listájára.

8. Kylie Jenner

Kylie JennerNettó érték: 1 milliárd dollár
Bevétel forrása: kozmetikumok
Ország: USA

Az augusztusban 22 éves Jenner létrehozta a Kylie Cosmetics kozmetikai birodalmát, húgával pedig ruházati vonalat indítottak, és dollármilliókat kerestek a vállalat termékeinek népszerűsítésével az Instagramon.

A Forbes szakértői szerint a Kylie Cosmetics cég értéke 900 millió dollár. Ez, valamint a Kylie vállalkozásától kapott készpénz milliomos státuszt kapott.

Vitatkozhatunk arról, hogy Kylie Jenner saját készítésű nő-e, vagy üzleti sikerét egy befolyásos család teljes támogatásának köszönheti, de nem lehet letagadni - jelenleg ő a legfiatalabb milliárdos a világon.

7. Lubezky Dániel

Daniel LubezkiNettó érték: 1,1 milliárd dollár
Bevétel forrása: bárok gyártása az egészséges táplálkozáshoz
Ország: USA

A KIND Snacks alapítója, amely az Egyesült Államok egyik népszerű fehérjetartalmú gyártója. 2004-ben Lubecki egyszerre volt eladó és csomagoló, sőt megrendelések szállítója is. 15 év azonban eltelt, és most 2 milliárd bár találta meg ügyfeleit a világ minden táján.

Kiváló eredmény, amely lehetővé tette Daniel számára, hogy a Forbes rangsorában az új milliárdosok közé kerüljön.

6. Jimmy John Lyoto

Jimmy John LyotoNettó érték: 1,7 milliárd dollár
Bevétel forrása: szendvicsbárok
Ország: USA

Jimmy John Lyoto 35 évvel ezelőtt nyitotta meg első szendvicsbárját.De most nem kell a pult mögött állnia, csak a saját örömére.

2016-ban Lyoto eladta szendvicsbirodalmának irányító részesedését a Roark Capital Group magántársaságnak, és különféle források szerint megtartotta a részvények és az elnöki cím 35% -át.

De a Roark Capital Group-tal kötött üzlet nem volt az egyetlen olyan megállapodás, amely több mint egymilliárd dollárt hozott a szendvicskirályhoz. Mezőgazdasági földterülettel rendelkezik Illinoisban, és részesedése van a Juul Labsban is, amely Juul e-cigarettákat gyárt.

5. Charles Zhenyao Lu

Charles Zhenyao LuNettó érték: 1,9 milliárd dollár
Bevétel forrása: kávé lánc
Ország: Kína

Ő az egyik első befektető, most pedig a népszerű kínai Luckin Coffee kávézólánc elnöke. 30,5% -os részesedése (amelyet Lou feleségével birtokol) most meghaladja az egymilliárd dollárt a Luckin Coffee idei Nasdaq-i tőzsdei bevezetését követően.

"Ha a Starbucks 10 milliárd dollárt adna nekünk, abbahagynánk a harcot" - mondta egyszer viccesen Lou újságíróknak.

Jelenleg 4910 Luckin Coffee kávézó működik Kínában, míg a Starbucks csak 4300 üzlettel büszkélkedhet az országban. Ezt a népszerűséget pedig nem annyira a Luckin Coffee íze, hanem olcsósága magyarázza. Lou maga, ha kívánja, megengedheti magának és a legdrágább kávé a világon.

4. Orlando Bravo

Orlando BravoNettó érték: 3 milliárd dollár
Bevétel forrása: magánbefektetés
Ország: USA

Ha nem tartozol a Wall Street-i farkasok közé, akkor alig hallottál még Thoma Bravóról, amelynek élén Orlando Bravo áll. De olyan eszközöket kezel, amelyeket a hírhedt Zakharchenko ezredes meg fog irigyelni. Ezen eszközök összértéke 39 milliárd dollár.

Első pillantásra a Bravo sikerének titka egyszerű: csak olyan megbízható vállalatokba fektet be, amelyek szoftvereket fejlesztenek és innovatív termékek révén versenyelőnyt élveznek.

Thoma Bravo befektetési megközelítése eltér a San Franciscóban, ahol az 1990-es évek közepe óta él, jellemzővé vált modelltől. Ott a veszteséges vállalatok kockázatos tőkéből nagylelkű finanszírozást kapnak, hogy magas fizetést fizessenek a magasan képzett munkavállalóknak.

"Hisszük, hogy minél gyorsabban tudsz fejlődni, és minél jobban megújulsz, annál több pénzt keresel" - mondja Bravo úr. Úgy véli, a Szilícium-völgy kezdi átültetni gondolkodásmódját.

3. Herbert Wertheim

Herbert WertheimNettó érték: 3,1 milliárd dollár
Bevétel forrása: beruházások
Ország: USA

Florida egyik legboldogabb lakosának vagyona körültekintő befektetés. Olyan vállalatok részvényei vannak, mint az Apple, a Microsoft, a Google, a General Electric, a British Petroleum és a Bank of America.

Tehát a 80 éves Wertheim lehet a leggazdagabb egyéni befektető, akiről a világ még soha nem hallott.

2. Anthony von Mandle

Anthony von MandleNettó érték: 3,5 milliárd dollár
Bevétel forrása: alkohol
Ország: Kanada

Bár maga Anthony a tavak és a focisták földjéből származik, vállalatának fő piaca Mike's Hard Lemonade Co. - USA. Von Mandl a luxusborok rendszeres importőreként és eladóként kezdte, de végül a Mission Hill Family Estate tulajdonosa lett (jelenleg öt van). És akkor több millió amerikai elismerést szerzett azzal, hogy kiadta a Fehér Karom alkoholos szódát. 2019-ben az amerikai szénsavas víz piacának 55% -át foglalta el.

Az ital népszerűségében szerepet játszott az a reklám, amely a White Claw-et "egészséges" és "tiszta" termékként reklámozta, valamint a vele együtt rengeteg mém.

1. Mackenzie Bezos

Mackenzie BezosNettó érték: 34,5 milliárd dollár
Bevétel forrása: amazon
Ország: USA

A válás mindig kellemetlen. De Mackenzie Bezos megvigasztalhatja magát, hogy válása Jeff Bezostól vált a történelem legdrágább válása.

Az Amazon alapítójával együtt töltött hosszú életéből Mackenzie nemcsak emlékeket hagyott, hanem 25% -os részesedést (vagy 4% -os részesedést) a társaságban. Egyébként elmondhatjuk, hogy Jeff még mindig könnyen ment, mert Seattle állam törvényei szerint, ahol a volt házastársak éltek, válás esetén minden közös vagyont felére kell osztani.

Mackenzie Bezos azonban felhagyott a Washington Post, a Blue Origin és az Amazon nagy részének tulajdonával.Bezos kisasszony azt is megígérte, hogy vagyonának legalább 50% -át jótékonysági célokra fordítja.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet