itthon Pénzügy 10 leggazdagabb kriptovaluta milliárdos 2020-ban

10 leggazdagabb kriptovaluta milliárdos 2020-ban

Még 20 évvel ezelőtt is fantasztikusnak tűnt az az ötlet, hogy a virtuális valuta révén milliárdossá váljon. De a világ gyorsan változik, és a szupergazdagok sora is változik vele.

Így néz ki top 10 leggazdagabb szereplő a kriptovaluta piacon 2020-ban.

10. Satoshi Nakamoto

xp014kpmAz állam pontos mérete nem ismert.

A kriptovalutákban vagyonukat felhalmozó milliárdosok minősítését egy rejtélyes ember, "a bitcoin atyja" nyitja meg. Satoshi Nakamoto nem név, hanem álnév, és talán mögötte egy egész embercsoport áll, akik kifejlesztették a Bitcoin kriptovaluta protokollt.

Becslések szerint körülbelül 1 millió bitcoinnal rendelkezik (vagy ők). Ha ez igaz, akkor Satoshi egy mesés vagyon tulajdonosa, ami 9,3 milliárd dollárnak felel meg.

9. Joseph Lubin

o2xpuhibFeltétel - 1-5 milliárd dollár.

Lubin vagyonának nagysága források szerint változik. De egy dolog biztos - ő az Ethereum projekt társalapítója és a ConsenSys alapítója, a blockchain alkalmazások építésére szakosodott kockázatitőke-társaság.

2020-ban az Ethereumnak meg kell oldania az egyik jelentős problémát - a méretezést. Erre a célra a hálózat készítői tervezik a szilánkos technológia használatát, amely még fejlesztés alatt áll. Ennek a stratégiának a keretein belül a közös adatbázisból származó információkat blokkokra osztják, és különböző szervereken - szilánkokon - osztják.

8. Brian Armstrong

oxcafq0rFeltétel - 1 milliárd dollár.

A 37 éves Brian Armstrong először 2012-ben lépett be a digitális fizetőeszközök világába, miután ő lett a San Francisco-i Coinbase kriptovaluta-tőzsde egyik alapítója. A kriptográfia közvetlen kapuja a nyugati piacra vált.

A Coinbase jelentős ipari befolyással bír, és széles körű szolgáltatást kínál, beleértve a kriptovaluta kereskedelmet és tárolást, valamint a leányvállalatok jövedelmét.

A Coinbase értékét jelenleg 10 milliárd dollárra becsülik, így az egyik legsikeresebb kriptotársaság. Ez utat nyitott Armstrongnak a 2020-as Forbes milliárdosok listáján.

7. Leon Lee

gmr4xuhcA vagyon 1,1 milliárd dollár.

Kényelmes eszközöket kínálva a digitális eszközök biztonságos vásárlásához és értékesítéséhez a Huobi Exchange a kriptográfia egyik legnagyobb szereplője. Teljes forgalma meghaladja a 3 billió dollárt, és a világ 170 országában működik.

A Huobi megalkotója Leon Li, Ázsia egyik leggazdagabb embere és a világ hetedik leggazdagabb kriptovaluta-tulajdonosa. Ne feledje, hogy a pénzkeresés mellett Li számára sem idegen a jótékonyság. A Huobi Charity és az FCSSC nemzetközi nonprofit szervezet COVID-19 kampányt indított 2020 májusában. Az összegyűlt forrásokat maszkok és szükséges orvosi felszerelések vásárlására használták fel Afrika, Délkelet-Ázsia és Latin-Amerika országai számára.

6. Cameron és Tyler Winklevoss

o5rf5irwStátusz - 1,13 milliárd dollár.

A Winklevoss család egy régóta tartó konfliktusnak köszönheti Mark Zuckerberg Facebook-tulajdonosral való bekerülését a kriptovaluta milliárdosok listájára.

Tyler és Cameron pert indított Zuckerberg ellen, azt állítva, hogy közösségi hálózata ConnectU weboldaluk ötletének ellopásából származott, amely zárt közösségi hálózat volt a Harvard és más amerikai egyetemek hallgatói számára. Az összes pereskedés után a testvérek megállapodást kötöttek Zuckerberggel 65 millió dollár összegben. A kapott pénzt bitcoinok vásárlásába fektették, ami a kriptovaluta milliomosokból milliárdosokká vált.

5. Changpeng Zhao

4dfa00riA vagyon 1,2 milliárd dollár.

A világ legnépszerűbb kriptovaluta spot kereskedési platformjának, a Binance-nek alapítója és vezérigazgatójaként Changpeng Zhao lenyűgöző vagyont halmozott fel a tőzsde 2017-es elindítása óta.

Zhao vagyonának nagy részét valószínűleg kriptovaluták generálják, beleértve a Bitcoin, az Ethereum és a Binance jelzőit, a Binance Coin-t (BNB).

4. Csillag Xu (Xu Mingxing)

1oyz4ozeA vagyon 1,4 milliárd dollár.

Az OKEx és az OKCoin kriptovaluta-tőzsdék készítője milliárdos státusza ellenére sem tartozik az érinthetetlenek közé. 2018-ban a sanghaji rendőrség őrizetbe vette csalás gyanúja miatt. Bizonyítékot nem találva azonban a rendőrség elengedte Xu-t.

Bár az OKCoin tőzsde, hasonlóan alapítójához, nem túl ismert a nyugati világban, de az ázsiai piacon elég népszerű. Ezért a Csillag Xu az egyik leggazdagabb ember Kínában és a világon.

3. Jihan Wu

n15hsqlgA vagyon 1,8 milliárd dollár.

A Bitmain Technologies Limited másik társtulajdonosa és a világ legnagyobb bitcoin bányászatának - AntPool - vezetője.

A Bitmain Technologies nemrégiben vita tárgyává vált Zhang és Wu között, aminek eredményeként Zhang, akit a cégből kirúgtak, fegyveres őrökből álló csapatát bérelte fel a pekingi Bitmain Shenzhen gyár erőszakos ellenőrzésére. Válaszul Wu létrehozott egy vállalatot, amely leválasztotta az ellátási láncot a gyártási folyamatról. Ez a vállalati dráma folytatódik, és még nem világos, melyik részleg kezeli a kész berendezések értékesítését és szállítását.

2. Chris Larsen

gl34bp01A vagyon 2,6 milliárd dollár.

A világ második leggazdagabb kriptográfiai úttörője a Ripple, egy blockchain alapú pénzátutalási és elszámolási rendszer társalapítója, amely XRP tokent használ a tranzakciókhoz.

A Ripple megalapítása előtt Larsen több más, több millió dolláros társaságot is alapított, de ezek csak kis mértékben járultak hozzá a jelenlegi állapotához.

1. Mikri Zhang

zhtxxqvuA vagyon 3,2 milliárd dollár.

Mikri Zhang lehet, hogy nem olyan ismert, mint a lista második helye, de ma ő a világ leggazdagabb kriptomilliárdosa. 2020 júniusától 3,2 milliárd dolláros tőkével rendelkezett.

Zhang, szakmája szerint elektronikai mérnök, a Bitcoin Bitmain bányászati ​​hardvercég társalapítója. Jihan Wu társalapító társával jelenleg a cég vezetésének jogáért küzdenek.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet