itthon Sport 2020 legjobb 10 legkelendőbb sportolója

2020 legjobb 10 legkelendőbb sportolója

A sportvilág népszerűsége lehetőséget ad az atlétáknak arra, hogy több millió dolláros szponzorszerződéseket kössenek, a SportsPro pedig összeállította a világ 2020-ra legkeresettebb sportolóinak listáját. Természetesen a futball legnépszerűbb nevei állnak.

10. Paulo Dybala (futball)

lmevrdryAz olasz Juventus támadója nemcsak a világfutballban, hanem a média térben is az egyik legismertebb arc. Jövedelmező megállapodása van az Adidassal, és 40 millió Instagram-követője van.

Dybala olyan sztár, akinek egyedülálló lehetősége van Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett játszani nemzetközi, illetve klubi szinten. Még Messi valószínű utódainak is tartják.

9. Mohamed Salah (foci)

yxfdgsmjAz egyiptomi futballkirály világszerte népszerűségre tett szert, miután belépett a Liverpoolba, a Premier League legjobb góllövője lett és klubjának segített megnyerni a Bajnokok Ligáját.

Salah a legnépszerűbb sportoló, aki Egyiptomból érkezett, ezért imádják hazájában. Mo Salahnak jelenleg 40,4 millió követője van az Instagramon.

A Pepsi Global több szponzori megállapodást írt alá a világ legjobb futballistáival, és Salah egyike ezeknek. Számos szponzorációs megállapodással rendelkezik olyan márkákkal is, mint a Vodafone, a Falken Tyres és az Uber.

8. Rohit Sharma (tücsök)

vo5eex3mAz indiai krikettcsapatot sokáig „átlagosnak” lehetne nevezni. Az indiai játékosok új generációjának ragyogó teljesítménye azonban világszerte népszerűvé tette őket.

És bár a krikett nem olyan népszerű sport a világon, mint a kosárlabda vagy a futball, képviselőjének mégis sikerült betörnie a világ kereskedelmileg legsikeresebb sportolóinak sorába.

A krikett megszállott országában, mint India, Rohit Sharma hős. Olyan vállalatokkal van szerződése, mint a Maggi, a Nissan, az Aristocrat, a Lays, az Oppo és a Hublot, és 15,8 millió Instagram-követője van. Több forrás szerint Rohit Sharma nettó vagyonát 18,7 millió dollárra becsülték 2019-ben.

A tücsök mellett Sharma aktívan támogatja az állatjóléti kampányokat. Ő a WWF hivatalos nagykövete Indiában és az Emberek az állatok etikus bánásmódjában (PETA) tagja.

7. Khabib Nurmagomedov (MMA)

vct0ze2bA 2020-as 10 legkelendőbb sportoló között van Oroszország képviselője - az MMA vadászgép és az UFC könnyűsúlyú bajnoka, Khabib Nurmagomedov is.

Eddig 28 veretlen mérkőzést játszott, ez az MMA történelmének leghosszabb zavartalan győzelmi sorozata.

Ez év júniusában a Forbes magazin Khabibot nevezte meg a legsikeresebb orosz sportolónak. Ez a 32 éves sportoló a SalamPay fizetési szolgáltatás nagykövete. A Khabib-ot más nagy márkák is támogatják, mint például a Reebok, a Gorilla Energy és a Toyota.

6. Neymar (futball)

jl2umfquNeymar a világ legnépszerűbb sportolóinak köszönhető pompás játékstílusának és hihetetlen rekordjainak. 2016-ban aranyat szerzett a Rio de Janeiro-i olimpiai játékokon, és a harmadik legtöbb gólt szerezte a brazil válogatottban, Ronaldo és Pele mögött.

A Nike a Neymar fő szponzora. A 28 éves játékost olyan márkák is támogatják, mint a Jordan, a Red Bull, a McDonalds, a Gillette, a MasterCard, a Honda és mások.... Neymar átigazolása a legdrágább lett a futball történetébenamikor a Paris Saint-Germain 2017 nyarán óriási 222 millió euróért megvette a Barcelonától.

5. Bianca Andreescu (tenisz)

jy040x5eA Bianca Andreescu nevű húszéves kanadai teniszszenzáció az ötödik helyet foglalja el a marketing szempontjából legvonzóbb sportolók listáján.

Hírekbe került, miután legyőzte Serena Williamset az US Open és a Canadian Open megnyerése során 2019-ben. És ő lett az első kanadai bajnok, aki megnyerte a Grand Slam tornát.

Bianca Andreescut olyan márkák támogatják, mint a Rolex, a Head, a Nike, a Copper Branch és a BMW. A lánynak 670 ezer követője van az Instagramon, és jelenleg a bolygó egyik legkeresettebb sportolója.

4. Virat Kohli (tücsök)

0oyiplfrAz indiai krikettcsapat kapitánya már 80,5 millió Instagram-követőt szerzett, és a világ egyik legnépszerűbb sportfigurája.

A hírek szerint Kohli nettó értéke meghaladja a 119 millió dollárt, és számos olyan márkával áll kapcsolatban, mint például a Great Learning, az iQOO, a Blue Star, a Wellman, a Himalaya, a Myntra, a Google Duo, a Mobile Premier League stb.

3. LeBron James (kosárlabda)

hpb554t4Korunk egyik legnagyobb kosárlabdázója, négyszer lett ragyogó karrierje legértékesebb játékosa. Nem meglepő, hogy ő a világ egyik legfolyékonyabb sportolója.

LeBron egész életen át szponzorál a Nike-tól, és partnerséget folytat a Rimowa, a Coca-Cola, az Upper Deck, a Beats Electronics, a Blaze Pizza, az Intel, a Verizon és számos más ismert céggel.

2. Cristiano Ronaldo (futball)

4m0guinkFutball - a világ legnépszerűbb sportjaés nem meglepő, hogy a híres futballisták nagyon nyereségesen tudják eladni nevüket különböző márkáknak. És a világ második legjobban eladott futballistája Ronaldo.

A világ legnagyobb klubjaiban - a Real Madridban, a Manchester Unitedben és a Juventusban - játszott, és 35 éves kora ellenére továbbra is a legmagasabb szinten teljesít.

A Ronaldo márka partnerei között szerepel a Pestana CR7 Lifestyle Hotels, az Insparya, a Nike, a Herbalife Nutrition, a DAZN, az MTG, az American Tourister, az Abbott és még sokan mások.

Cristiano Ronaldónak szintén 238 millió követője van, és ő a legnépszerűbb Instagram-fiók a világon.

1. Lionel Messi (foci)

m1anuespA hatszoros aranylabdás Lionel Messi jelenleg a világ legvonzóbb atlétája.

A barcelonai legendának 167 millió Instagram-követője van és egy életre szóló szerződése van az Adidassal, valamint jövedelmező üzletek vannak a Gatorade, a Huawei és a Mastercard társaságokkal. 2019-ben a Forbes magazin Messi nevet kapta a világ legjobban fizetett sportolója.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet