itthon Sport A legjobb 10 legjobban fizetett sportoló 2020, a Forbes ranglistája

A legjobb 10 legjobban fizetett sportoló 2020, a Forbes ranglistája

A profi sport a Covid-19 koronavírus-járvány által érintett területek egyike. A nagy sportesemények lemondásával a világ 100 leggazdagabb sportolójának jövedelme csökkent.

Idén összesen 3,6 milliárd dollárt kerestek, ami 9% -kal kevesebb, mint tavaly. Ennek ellenére a szponzori szerződések, a beruházások és természetesen a klubok fizetése lehetővé teszi a hírességek számára, hogy fenntartsák a megszokott életmódot.

Bemutatjuk a Forbes 2020 legjobb 10 legjobban fizetett sportolóit.

10. Carson Wentz - 59,1 millió dollár, amerikai futballista

Carson WentzWentz nem szerepelt a 100 legmagasabb jövedelemmel rendelkező sportoló között. De az idők változnak, és most ő van az első tízben. Tavaly az amerikai klub, a Philadelphia Eagles négyéves szerződést kötött a Wentz-szel 128 millió dollárért.

Ez az összeg tartalmaz 16,4 millió dolláros aláírási bónuszt, valamint 30 millió dolláros opciós bónuszt, amelyet idén márciusban fizettek ki.

9. Kirk Cousins ​​- 60,5 millió dollár, amerikai futballista

Kirk CousinsAz unokatestvéreket még mindig nem részesítette előnyben a szponzorok cash flow-ja, és csupán 2,5 millió dollárt keresett a reklámügyletekből ebben az évben. Természetesen ez egy fantasztikus összeg egy átlagember számára, de puszta apróság a top 10 többi résztvevőjéhez képest.

De 2020 márciusában kétéves, 66 millió dolláros szerződés-megújítást írt alá a Vikingsszel, amely 30 millió dolláros bónuszt is tartalmaz. Cousins-t teszi az NFL legjobban fizetett játékosává 2019 júniusa és 2020 júniusa között.

8. Tiger Woods - 62,3 millió dollár, golfozó

Tiger WoodsA Forbes 10 leggazdagabb sportolójának magányos golfozója egy új, kétrészes HBO-film képernyőjére készül. Bár Woods maga nem mesélt magáról a csatornának, a filmkészítők nem jönnek zavarba. Valóban, több mint 250 interjú áll rendelkezésükre a híres sportolót ismerő emberekkel.

A film egy olyan nagy jelentőségű szexbotrányra összpontosít, amely majdnem véget vetett a nagy golfozó karrierjének. Amikor a médiába szivárgott az információ, miszerint a házas Woods viszonyt folytat Rachel tanárral, ez utat nyitott más nők széles körű vallomásai előtt. Kiderült, hogy a sportolónak 121 szeretője volt.

Közben a szerető Tigris 2,3 millió dollárért integet klubjának (a fennmaradó 60 millió dollár reklámszerződés), várni fogunk az őszre, amikor a róla szóló filmnek megjelennie kellene.

7. Kevin Durant - 63,9 millió dollár, kosárlabda játékos

Kevin DurantA Brooklyn Nets játékosa és a tízszeres NBA All-Star csak reklámszerződésekből 35 millió dollárt kap. Aktív befektető, aki több mint 40 cégbe fektetett be, köztük a Postmates és az Acorns befektetési alkalmazásba.

Ebben a szezonban Durant nem tervezi a padlóra való visszatérést, még akkor sem, ha a koronavírus miatt leállt a 2019/20-as szezon folytatása.Emlékezzünk vissza, hogy tavaly nyáron a játékos megsérült - Achilles-ín megrepedt, és emiatt egyetlen mérkőzést sem játszott új csapatában.

6. Stephen Curry - 74,4 millió dollár, kosárlabdázó

Stephen CurryA világ legjobban kereső sportolóihoz hasonlóan a Warriors sztárpontja is bevételeinek nagy részét hirdetésekből szerzi. Ugyanakkor nincs sok szponzora: a Callaway Golf, az Under Armour, a Chase és a Fanatics.

A kosárlabda mellett Curry és a Challenges sem idegen. Így nemrégiben részt vett a #ShirtOffShootOut rendezvényen, amelynek lényege, hogy saját ruháit dobja be a kosárba, három méteres távolságból.

5. LeBron James - 88,2 millió dollár, kosárlabda játékos

LeBron JamesAnnak ellenére, hogy az elmúlt 12 hónapban LeBron jövedelme 800 000 dollárral csökkent, egyszerre három helyet emelkedett a leggazdagabb sportcsillagok rangsorában. Sőt, a híres kosárlabdázó jövedelmének legnagyobb részét a KIA Motors, a Nike, a Coca-Cola és más szponzorokkal kötött hirdetési szerződések hozták.

De még ha azt is elképzeljük, hogy "James King" hirtelen abbahagyja sportpályafutását, nem marad mezítláb és éhes. Végül is, a partnereivel együtt 19 Blaze Pizza franchise tulajdonosa. 2018-ban pedig a sportoló Cindy Crawforddal, Arnold Schwarzeneggerrel és Lindsey Vonn-nel közösen megalapította a Ladder nevű előfizetéses sporttáplálkozási márkát.

4. Neymar - 95,5 millió dollár, labdarúgó

NeymarEnnek a labdarúgónak a Barcelonától a Paris Saint-Germainig történő átigazolását továbbra is az vezeti a futballtörténelem legdrágább átigazolásainak listája... A franciák 263 millió dollárt fizettek Neymarért.

De a régi kövér időknek vége, és 2020-ban Neymar 70,5 millió dollárt keresett klubjában, míg egy évvel korábban ez az összeg 75 millió dollár volt. Az összeg fennmaradó részét az Electronic Arts, a Nike, a Beats Electronics és más cégekkel kötött hirdetési szerződések hozták a sportolóhoz.

3. Lionel Messi - 104 millió dollár, labdarúgó

Lionel MessiA leggazdagabb sportolók tavalyi rangsorának győztese 2020-ban csak a harmadik helyen állt. A Barcelonával kötött jelenlegi, 2020-21-ig aláírt szerződése 72 millió dollárt hozott, a fennmaradó 32 millió dollár pedig különböző cégekkel (Adidas, Huawei, Pepsi stb.) Kötött szponzori szerződésekből származott.

Messi nemcsak az argentin futball arca, hanem egyike azoknak a hírességeknek is, akiket a WHO megbízott a világméretű kampány vezetésével a Covid-19 járvány terjedésének megállítása érdekében. Lényege a koronavírus-fertőzés megelőzésére vonatkozó ajánlásokban szerepelt.

2. Cristiano Ronaldo - 105 millió dollár, labdarúgó

Cristiano RonaldoAz idén márciusi játékidőszak felfüggesztése miatt a futballklubok csökkentették játékosaik fizetését. És még olyan sztárok is, mint Ronaldo és Messi, maguk is érezték, mit jelent a pénzügyi válság.

Kenyérhez fekete kaviárral az egyik a legszebb és legnépszerűbb futballisták még mindig van elég a világon, fizetése 60 millió dollár volt, és további 45 millió dollárt kapott reklámszerződésekből. Ronaldo azonban tavaly 109 millió dollárt keresett.

1. Roger Federer - 106 millió dollár, teniszező

Roger Federer 2020 leggazdagabb sportolójaMiután olyan magasan fizetett sportcsillagokat előzött meg, mint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi, a teniszező Roger Federer felkapaszkodott a pénzügyi talapzatra. Ez történt először a Forbes rangsor történetében, de ki tudja, talán nem is az utolsó.

Federer bajnok a szponzori szerződésekben, ennek köszönhetően 100 millió dollárt sikerült keresnie az elmúlt évben. 13 vállalat működik együtt vele, köztük olyan óriások, mint a Credit Suisse, a Wilson, a Mercedes-Benz és a Nike. A márkák szeretetét Federer iránt az imázsa magyarázza: egy példaértékű családembert az őt rágalmazó kapcsolatokban nem vesznek észre, mindig elegánsan néz ki és beszél. És emellett világszerte a bíróságokon nyer. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a saját országában népszerű.

Az oroszok egyike sem került be a Forbes új sport- és pénzranglistájára. Ha az NHL sztárjait vesszük, akkor Alekszandr Ovecskinnek van a legnagyobb fizetése - 15 millió dollár, és ennek az összegnek a harmadát Sándor szponzori szerződésekből kapja.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet