itthon Film Filmek Az évtized 15 legjobb akciójelenete

Az évtized 15 legjobb akciójelenete

Az évtized véget ért, és nagy akciófilmek örökségét hagyta számunkra. A kézműves harcok, a földfeletti harcok vagy az összes háború jelenete a modern moziban nagyon izgalmas és reális.

De a pénztár slágerei között is vannak olyan igazi gyémántok, amelyek a szenvedélyes és veszélyes intenzitással tudták meglepni a válogatós nézőket. Minden további nélkül itt találjuk az elmúlt évtized 15 legjobb akciófilm-jelenetét.

15. Lehetetlen küldetés: Phantom Protocol, Burj Khalifa jelenet

A Lehetetlen küldetés című filmsorozatban Tom Cruise mindenféle módon kockára tette az életét. De zajlik az a jelenet, amely valóban a körmödet fogja harapni a hős iránti izgalom miatt legmagasabb épület a világon - luxus szálloda Burj Khalifa.

Természetesen Cruzt tetőtől talpig biztonsági felszereléssel függesztették fel, egy orvoscsoport pedig a földön teljesített szolgálatot. De amikor látja, hogy Ethan Hunt különleges ügynök szédítő magasságban mászik a tükrös felületen, elfelejti, hogy valójában semmi sem fenyegeti.

14. Csendes-óceáni perem, Hongkongi csata

Tiszta szívemből, hogy egy idegen vadállatot hajóval arcon törjek össze - mi lehetne hűvösebb? Még a Kaiju vs. Fur műfajban is, amely eposzibb, ez az akciójelenet kiemelkedő.

Ezt az elragadó látványt zene egészíti ki, ami biztosan sokáig „megakadt” a fejedben. Kaiju és a Csavargó harcában a fokozott figyelem a részletekre teszi Guillermo del Toro munkáját igazán egyedivé.

13. "X-Men: A jövő múltjainak napjai", jelenet a Merkurival lassan

Rövid, egyszerű és nagyon hatékony jelenet, amelyben helyet kapott a humor és a barátok megmentése is. Villámgyorsan repül egy jól őrzött szobán, Mercury a sietetlen zenét élvezi, és szórakoztatja a kis csapdákat. És amikor minden visszatér teljes sebességre, látjuk trükkjeinek következményeit.

12. Wonder Woman, Senki földje

Néhány akciójelenet nemcsak a közönség érzelmi izgatását szolgálja, hanem a karakter karakterének mélyebb feltárását is. És a Wonder Woman is gyönyörűen csinálja.

Eddig azt láttuk, hogy Diana bátran harcolhat, és a föld nélküli jelenetben megértjük, hogy mennyire emberi és kedves ez a félisten.

11. "John Wick" klubjelenet

A teljes első John Wick-film műalkotás, de a neonfényben fürdő könyörtelen hitman jelenete ennek a vérvörös tortának a meggye.

Stílusos és brutális, John, az ellenségeken keresztül haladva eléri kutyájának gyilkosát, fenyegetőnek és reálisnak tűnik.

10. "John Wick 3", jelenet a New York-i Városi Könyvtárban

John Wick egykori hitman története a vártnál sokkal népszerűbb lett, nemcsak Keanu Reeves varázsának, hanem a kiválóan megrendezett akciójeleneteknek is köszönhetően.

Mindhárom eddig megjelent film végtelen hullámvasút, non-stop akcióval.

Az egyik jelenet azonban még a közelharci pompával szemben is kiemelkedik. Miközben más gyilkosok elől menekülve, akik jutalmat keresnek egy excomunicado meggyilkolásáért, John Wick bebizonyította, hogy bármi, még egy szokásos könyv is, használható fegyverként.

9. "Kingsman: A titkosszolgálat" egyházi jelenet

Úgy tűnik, hogy ezt a kegyetlen, véres és egyben vicces jelenetet egyenesen a Tarantino filmből kölcsönözték.

A cselekmény szerint Colin Firth hőse éppen abban a pillanatban érkezik a fundamentalisták templomába, amikor a főgonosz úgy döntött, hogy kipróbálja új fegyverét, és ellenőrizetlen agressziót vált ki az emberekben.

Matthew Vaughn rendező elképzelése szerint a templomban történt mészárlásnak egy "vágóbalettre" kellett hasonlítania, amely folyamatosan folytatódott, mintha hipnotizálná a nézőt. Ezért úgy döntöttek, hogy a felvétel utánzását egy képkockában alkalmazzák. Körülbelül 80 ember vett részt a helyszínen. Brad Allan volt a felelős a "gyilkos balett" koreográfiáért és mutatványaiért

8. "Mad Max: Fury Road", az üldözés kezdete

A Mad Max: Fury Road volt az egyértelmű választás az évtized legjobb akciójeleneteinek kiválasztásában. De a film legjobb jeleneteinek kiválasztása nem volt egyszerű. Jelmezek, sminkek, mutatványok, operatőr - a "Max" -ben minden kiváló, igazi kincs a minőségi akciófilmek szerelmeseinek.

Végül az üldözés megkezdésével álltunk meg a színpadon, mert ez a motorok, zene, robbanások és izgalmak dübörgése igazi adrenalin-löket az elejétől a végéig.

7. "Lehetetlen küldetés: következmények", harc egy sziklán

A Mission: Impossible franchise-nak Tom Cruise hihetetlen mutatványainak köszönhetően évek óta sikerült elkápráztatnia a közönséget. És minden filmnél az őrület mértéke csak nőtt. Az utolsó rész nem volt halvány szívű, mivel Cruise hősét szó szerint a szakadék fölé akasztotta.

Az utolsó csata a bajszos Boszorkánnyal ... sajnálom, Henry Cavill-tel mint gazemberrel, amelynek során az atomfegyver robbanásának időzítője visszaszámolja az utolsó pillanatokat, lenyűgözően dinamikus és jól lőtt látvány. A "Mission" rajongói pedig csak találgatni tudnak, hogy Tom Cruise hogyan fogja kedveskedni nekik a következő filmben.

6. "Logan", utolsó küzdelem

A Rozsomáról készült legsötétebb képet keserű jóváhagyással fogadta a közönség. Logan képében látható Hugh Jackman nemcsak a filmekben váratlanul talált lányától, hanem a rajongóktól is elbúcsúzott, utoljára karmos szuperhős volt.

Egy vigasztalás: ez a hős távozott, ahogy egy igazi Rozsomának kellett, életének legjobb harcát vívta.

5. "Kezdet", harc egy forgó folyosón

A már hallucinogén vizuális effektekkel teli film a szálloda folyosójának egy csatajelenetét emeli ki, amely figyelmen kívül hagyja a gravitációs erőt. Kíváncsi, hogy Joseph Gordon-Levitt maga végezte el azokat a trükköket, amelyeket ebben a jelenetben lát.

4. "Gyors és dühös 5", bankrablás utáni üldözés

Szereti a "Gyors és dühös" -t, hogy elpusztítsa az autókat és tárgyakat a zsúfolt város utcáin. De egy több tonnás banki széfért? Ezt biztosan nem minden nap látja.

Nem meglepő, hogy egy ilyen klassz média franchise a sarkokban sem fog lelassulni a közönség szimpátiájára törekedve. És ha egyúttal figyelmen kívül kell hagyni a fizika és a logika törvényeit, akkor a "Gyors és dühösek" készen áll egy ilyen áldozatra.

3. "Raid", az utolsó csata

Ez az akciódús bűnügyi thriller sok brutális harc- és lövöldözési jelenetet kínál, de Iko Weiss, Donnie Alamsh és Yayan Ruhyan karakterei közötti végső leszámolás az erőszak lényege.

Egy szűk helyiségben hármasak dühös harcművészeti táncban mozognak, amíg egyikük halálával véget nem ér.

2. A Sötét Lovag felkel, az utolsó csata Banével

Christopher Nolan Batman-trilógiája a 21. század egyik legjobb szuperhősös filmje. Az utolsó fejezet pedig nem okozott csalódást a nézőknek.

Extrák százai vettek részt a Gotham Sötét Lovag és a Blackgate börtönből származó bűnözők közötti utolsó csatában, miközben a város a pusztulás szélén tombolt. És Batman és Bane feszült küzdelme nagyon drámai volt, mert ezek a hősök mindegyike megvédte azt, ami neki kedves és amiben hisz.

1. "Bosszúállók: Végjáték", a harc Thanosszal

Mi méltó az évtized legjobb akciófilm-jeleneteinek kiválasztásának élére? Természetesen a szeretett Marvel-franchise epikus fináléja. Ami tíz évvel ezelőtt kezdődött, hihetetlenül látványos, igényes és fényes véget ért, és Robert Downey Jr. ezzel távozott. mint Vasember.

A feltámadott Bosszúállók és Thanos csatája olyan pillanat, amelyet orosz és külföldi rajongók már nagyon vártak. Amitől a Kinopoisk (7,60 pont 10-ből) és az IMDb (10,50-ből 8,50) magas értékelése alapján örültek. A film szereplőjének szavaival: "Hol van még több?"

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet