itthon Pénzügy 5 pénzügyi szokás a tőkeépítés elősegítésére 2020-ban

5 pénzügyi szokás a tőkeépítés elősegítésére 2020-ban

Alekszej Maksimcsenkov befektető és pénzügyi műveltségért felelős szakértő a pénzügyi jólét 5 elvéről beszélt, és arról, hogyan lehet megszabadulni a pénzkezelés rossz szokásaitól.

- Alexey, a személyes pénzgazdálkodás 5 alapelvét tudod kiemelni?

- Először is mindig kövesse nyomon a kiadásokat, hogy megértse, hova kerül a pénz. Fontos megszámolni a fogyasztást és nyomon követni.

A második az, hogy folyamatosan új jövedelemforrásokat hozzon létre és növelje az általános nyereséget. A bevételi források számának növelése érdekében elsajátíthatja az új specialitásokat, új üzleti vagy befektetési területeket (például tőzsde, ingatlan). A jutalékokból profitálni is lehet, ha minőségi vállalkozókat ajánlunk és ellátjuk őket ügyfelekkel.

Legyen fegyelmezett a pénzzel kapcsolatban. Ha azt mondta, hogy 10% -ot takarít meg beruházásokra, akkor meg kell takarítania. És nem azt mondom, hogy a "jövő hét" elkezdődik. Vagy ha azt mondta, hogy írja le a bevételeket és kiadásokat egy füzetbe, az azt jelenti, hogy minden nap leírja.

Kövesse a személyes pénzügyi tervet: hova fektet be, mennyit.

Jobb, ha személyes pénzügyi tervet készítünk egy szakmai tanácsadó irányításával.

Pénzügyi terv

- Melyek a "hasznos" és a "rossz" pénzügyi szokások?

- Jó szokások: kezelje a költségvetés tervezését, vagyis ossza szét a bevételeket és a kiadásokat személyes alapoknak, például "lakás", "étel", "képzés" stb.

Rossz szokások: a bevételek és ráfordítások „ujjakon” történő számlálása anélkül, hogy leírnák őket. Fogadjon "rossz" hiteleket, amelyek általában pénzt húznak ki a zsebéből.

A jó kölcsönök pénzt keresnek. Vagyis pénzt vesz fel, hogy több pénzt keressen. És nem azért, hogy telefont vásároljon, és pénzt húznak ki a zsebéből.

- Milyen "életfeltöréseket" használ a személyes pénzügyi menedzsmentben?

- Sokan mobilalkalmazásokkal kezelik a személyes költségvetésüket, én egy szokásos noteszgépet. Mindenképp cashbackes bankkártyákat használok, amelyek visszaadják a százalékot a számlaegyenlegbe. Az online áruházakban promóciókat és különleges ajánlatokat használok.

Amikor lakást vásárol, vissza kell adnia az adólevonást.
Ha gyakran repülővel repül, mentse meg a mérföldeket. Például most kaphatok jegyet 3 ezerért, és ingyen mehetek Moszkvába. Vagy fizessen külön egy jegyért, és menjen másik városba.

- Hogyan lehet felhalmozni a megfelelő passzív jövedelmet biztosító tőkét? Hol kezdjem?

- Először meg kell takarítania a jövedelmének egy százalékát a megtakarításokban, létre kell hoznia egy "biztonsági párnát", majd el kell kezdenie a befektetést, ezt meg kell tanulnia és gyakorolnia.
Fontos a kiadások és a jövedelmek számbavétele, az otthoni könyvelés. Ossza el a kiadásokat „pénzeszközök” szerint: étel, bérleti díj, tandíj, ruházat, szórakozás stb. Kövesse nyomon a kiadásokat a felvázolt pénzügyi terven belül.

Megtanulhat befektetni ezer rubelből. Befektethet PIF-ekbe, a tőzsdébe, nemesfémekbe és devizába.

Hol lehet befektetni

- Mitől veszítenek az emberek leggyakrabban pénzt? És hogyan lehet ezt elkerülni?

- Leggyakrabban az emberek a pénzügyi írástudatlanság miatt veszítenek pénzt a nagy kockázatú befektetések miatt, amelyek sokat ígérnek, de nem

Ha azt mondják neked, hogy "vegyél fel kölcsönt, azonnal megszakítjuk", akkor maradj távol az ilyen emberektől.Pénzt keresnek a hibáiból. Nem valószínű, hogy egy pénzügyi szakértő felajánlja, hogy sietősen felveszi a hitelt.

Csak "szabad" pénzt kell befektetnie, nem pedig azt a pénzt, amelyből él.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet