itthon Koronavírus 5 koronavírus által érintett iparág

5 koronavírus által érintett iparág

Járvány koronavírus lendületet kap. A legtöbb orosz városban már az első fertőzött. Az emberek aggódnak az egészségükért, és ez természetes. Azonban nemcsak az orosz állampolgárok vannak veszélyben, hanem az orosz gazdaság is. Az interneten már terjed az a poén, hogy „nem lehet maszkot felvenni”.

Ez a tendencia azonban nemcsak Oroszországban, hanem az egész világon nyomon követhető. Az előrejelzések kiábrándítóak: a világ GDP-növekedése 1,5% helyett 2,9% (ezt a számot a járvány kezdete előtt jelentették be). Bár nem kell messzire nézni, néhány vállalat már most is nagy veszteségeket szenved el. Az alábbiakban bemutatjuk az öt legfontosabb iparágat, amelyeket a koronavírus súlyosan sújtott.

Termelés

e4jgzcffItt nehéz konkrét számokról beszélni, de a vállalkozások többsége mégis nehézségekkel szembesült. Az alkatrészek és alkatrészek hiánya miatt a munka leáll. Kínában rendelik meg őket, de a szállításokat határozatlan időre elhalasztják. Ezek egy része Oroszországban megvásárolható, de ez magasabb árakhoz vezet. Veszteséggel kell dolgoznia, csak azért, hogy ne hagyja cserben ügyfeleit. A vállalatok tulajdonosai nem tudnak követelni a kínai partnerekkel szemben, de az ügyfelek megkövetelik a szerződés feltételeinek teljesítését.

A Forbes magazin képviselői erről beszéltek a cégek tulajdonosával. A processzorok orosz fejlesztője, a Baikal Electronics, a T8 távközlési berendezések gyártója, a legnagyobb rádióelektronikai gyártó GK Mikron - egyikük sem kezdte tagadni, hogy probléma lenne. Hány ilyen szervezet van Oroszországban?

A határidők égnek, a szerződéseket nem teljesítik, de van remény. Március 16-án a kínai gyártók több mint 90% -a visszatért a munkába.

Légi teherszállítás

50be0xw1Az elmúlt 1,5 hónap során az orosz légitársaságok jelentős veszteségeket szenvedtek el. Eleinte a Kínába, Dél-Koreába és Iránba tartó járatok korlátozottak voltak. Március 16-tól tilos az uniós országokba induló járatok. Csak charter járatokat hajtanak végre az európai fővárosokba, feladatuk az orosz állampolgárok hazájába való visszatérésének biztosítása. A légitársaság illetékesei szerint szinte egyetlen nemzetközi járat sem maradt. Törökország, Montenegró, Kazahsztán, Örményország, Kirgizisztán, Üzbegisztán, Egyesült Arab Emírségek, Tádzsikisztán - bár nincs olyan sok, aki oda akarna repülni. A probléma megoldása belföldi járatok segítségével (Oroszországon belül) szintén sikertelen volt. Az emberek félnek távozni, inkább otthon maradnak.

A "Bain & Company" tanácsadó cég szakértői hozzávetőleges számokat neveztek meg. Előrejelzésük szerint 2020 őszére az orosz légi fuvarozók 360 milliárd rubelt veszítenek, ebben az esetben közvetlen veszteségeik 180-215 milliárd rubelt tesznek ki.

A légitársaságok szerte a világon készülnek a válságra, némelyikük már csődöt mondott magáról. Az orosz légi fuvarozók kapaszkodnak.

Idegenforgalom

xe0wjr5qA koronavírus kitörése hatalmas hatással volt az idegenforgalmi iparra. Az Utazás és Idegenforgalom Világtanácsa közölte, hogy az ágazat 50 millió munkahelyét fenyegeti a megszűnés.

A határok bezárása, a mozgás korlátozása - az utazásszervezők veszteségeket szenvednek el. Február végén az Oroszországi Utazásszervezők Szövetsége felmérte a kockázatokat, és 27 milliárd rubel értéket neveztek meg.Természetesen minden nap növekszik, de egyelőre nincsenek pontos adatok. Körülbelül 15 ezer turista törölte az utazási kérelmeket márciustól májusig, ami több mint 500 millió rubel.

Nincs itt semmi meglepő. A határ le van zárva, a járatok szünetelnek. 2019-ben 1,5 millió kínai turista látogatta meg Oroszországot. A tervek szerint 2020-ban ez a szám 10% -kal nő, de nem. Ha a helyzet nyárig nem változik, akkor a veszteségek összege 30 milliárd rubel lesz, és csak a kínai turistákat veszik figyelembe. A vállalatoknak csak azt kell kiszámolniuk, hogy mennyit veszítenek.

Azok az oroszok, akik már vásároltak utalványokat, megpróbálják visszaszerezni őket. Az utazásszervezőknek nincs más választásuk, nincs joguk elutasítani a visszatérítést. De a folyamat késik, mivel mindezt a bíróságon keresztül hajtják végre. A sikertelen turisták aggódnak, mert pénz és pihenés nélkül maradnak.

Szállodai üzlet

jzbubadzA turizmus és a vendéglátás összekapcsolódik. Az országban nincs beáramló turista, a szállodák és a szállók üresek. Az orosz nagyvárosok már most is szenvednek Ázsiából és Európából származó ügyfelek hiányában. Ezt a problémát élesen jelzi a Távol-Kelet, ahová rendszeresen érkeztek vendégek a szomszédos országokból, köztük Kínából. A szállodákat bezárják, a szállodákat, a személyzetet fizetés nélküli szabadságra küldik. Van remény a turisták beáramlására más orosz városokból, de ez is illuzórikus. Legalábbis egyelőre az utazás, még a saját országuk határain belül is, az utolsó dolog, amin most gondolkodnak az emberek. Természetesen vannak merészek, akik az orosz "talán" -ot remélik, de nem sok van belőlük.

A szálloda- és szállodatulajdonosok abban reménykednek, hogy nyárra megváltozik a helyzet. A nyári időszakra már foglaltak helyeket, többek között más országokból érkező turisták is. A foglalásokat törlik, de eddig ezek az esetek ritkák.

Szórakoztató szféra

ky2mumq4Logikus feltételezni, hogy a szórakozásra most nincs nagy igény. A fertőzéstől való félelem miatt az emberek nem hajlandók nyilvános helyeket felkeresni. Múzeumok, színházak, fejlesztő és játékközpontok - a látogatók számának csökkenését mindenütt észlelték. Még a Paramount filmstúdió és a mindenütt jelenlévő Disney vidámparkjaikkal is már megtanulta, hogy a koronavírus milyen negatív hatással van, nem beszélve az orosz cégekről.

A mozik szenvednek a legjobban, és sokkal kevesebb ember hajlandó filmet nézni a nagy képernyőn. Most az emberek otthon élvezik kedvenc filmjeiket. Ha Ön is közéjük tartozik, javasoljuk, hogy figyeljen a kiválasztásra minden idők legjobb filmjei.

Az orosz sztárok lemondják a külföldi koncerteket. "Bi-2", Jurij Shatunov és Max Barskikh nem megy Csehországba és Németországba. A "Splin" Cipruson és Izraelben ad koncerteket. Sok hazai előadó teljesen elutasítja a koncerteket, amíg a koronavírus helyzete meg nem oldódik. Nem is vállalják, hogy szomszéd városba mennek, számukra az egészség fontosabb, mint a pénz. Nem kell azonban kockáztatniuk, Oroszország legtöbb régiójában a tömeges eseményeket a kormány törölte.

Ki szerencsésebb?

d5fnpmkkNem meglepő, hogy a betegség járványának időszakában a gyógyszertárak bevételei jelentősen növekedtek. Hosszú ideig nem kaphatók antiszeptikumok és gézkötések. Sokkal furcsább jelenség az élelmiszerboltok értékesítésének növekedése. Cukor, liszt, gabonafélék, konzervek, háztartási vegyszerek - ez érdekli a vásárlókat. A legelavultabb árukat is eladták. Az online vásárlás népszerűsége nőtt, néhányan kénytelenek új alkalmazottakat alkalmazni a hatalmas mennyiségű megrendelés kezelésére. Bár itt minden világos, az emberek félnek, ezért megpróbálják megvédeni magukat, a helyzet feletti ellenőrzés illúzióját kelteni.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet