itthon Értékelések 7 történelmi esemény, amelyek félelmetesebbek, mint a horrorfilmek

7 történelmi esemény, amelyek félelmetesebbek, mint a horrorfilmek

Az emberiség története tele van sokkoló epizódokkal és ijesztő történetekkel, amelyekhez képest minden horrorfilm gyerekes horrortörténetnek tűnik.

Íme a legjobb 7 legfélelmetesebb történelmi esemény, amely inspirációként szolgálhat (és néha szolgálhat is) egy játékhoz, filmhez vagy könyvhöz.

7. Zombi apokalipszis az Egyesült Királyságban

1jxtla55A zombikról készült filmek már nem jelentenek meglepetést. Az élő halottak számtalan serege, akik céltalanul kóborolnak az utcákon, a túlélők egy részének pánikja ... Ez körülbelül Angliában történt a nagy pestis (1665–1666) idején.

A londoni hatóságok a betegek otthonának karanténba zárásával próbálták korlátozni a betegség terjedését. A pestisben elhunyt személy minden családtagjának 40 napig kellett a házában tartózkodnia, anélkül, hogy kijutott volna, és hogy a karantén ne sérüljön, az ajtó közelében őr állt.

Tekintettel arra, hogy a legtöbb otthonban minimális volt az élelmiszer és a gyógyszer, könnyen elképzelhető a karanténba helyezett emberek kétségbeesése és félelme, valamint menekülési vágyuk. Az őrök megölése bevett gyakorlat volt, és a betegség egyik őrült áldozata odáig ment, hogy házi készítésű robbanóanyagokat készített.

6. Holtak támadása

Ezen publicisztikai néven bekerült a történelembe az Oszovec-erőd védelmének epizódja az első világháború idején.

Az erődöt ostromló németek nagy mennyiségű folyékony klórt használtak fel a 226. Zemljanszki ezred 13. századának védelmezőivel szemben. A vegyi támadást pedig tüzérségi tűzzel egészítették ki, igazi poklot teremtve az oroszok számára, amelyből senkinek sem kellett élve távoznia.

- Nem volt gázálarcunk, így a gázok rettenetes sérüléseket és vegyi égési sérüléseket okoztak. Amikor a légzés zihálás és véres hab jött ki a tüdőből. A kéz és az arc bőre hólyagosodott. Nem segítettek azok a rongyok, amelyekkel beburkoltuk az arcunkat. Az orosz tüzérség azonban cselekedni kezdett, és a zöld klórfelhőből héj után héjat küldött a poroszok felé. Itt Oszovec Szvecsenikov 2. védelmi osztályának vezetője rettentő köhögéstől remegve felkiáltott: "Barátaim, nem halunk meg mint poroszok-csótányok a mérgezéstől, megmutatjuk nekik, hogy emlékezzenek örökre!" - az események résztvevőjének emlékirataiból, a 13. század fél századának parancsnoka, Alekszej Lepjoškin.

Ez a támadás annyira megijesztette a németeket, hogy rohantak menekülni a véres, megcsonkított emberek elől, és sokan meghaltak az erőd tüzérségének tüzében, saját szögesdrótjukon lógva.

Ezek az események képezték az alapját a 2018-ban megjelent Attack of the Dead: Osovets rövidfilmnek.

5. Waterloo katonák műtrágyákért és műfogsorért mentek

upyw1n0eA 19. század elejére Angliában széles körben hitték, hogy a kalciumban gazdag csontok értékes műtrágya. Napóleon veresége után néhány évig a műtrágyagyártók ügynökei fésülték a csatatéreket.

Emberi és lócsontokat olyan helyekről vittek el, mint Austerlitz, Lipcse és Waterloo, és feldolgozásra küldték, általában Hullban és Doncasterben. Megdöbbentő tiszteletlenségnek tűnik a halottak iránt, de az idők mások voltak.Az évszázadok folyamán a harctéri holttesteket más katonák és helyi parasztok zsákmányolták, és a napóleoni háborúk nem különböztek másokétól.

Már jóval a csontkereskedők megérkezése előtt Waterloóban sok holttestet megfosztottak a fogától. Az emberi fogakból készült fogsorokat évek óta "Waterloo fogaknak" hívják.

A Waterloo-i csata a turizmus fejlődését is megindította. Meglepő módon vannak olyan jelentések, amelyek szerint a britek a csata helyszínére sétáltak, hogy valós időben szemtanúi lehessenek az akciónak, akárcsak egy sportjáték nézői.

4. Ripper Jacket soha nem fogták el

2fpiz31dJack Ripper története 1888. augusztus 31-én kezdődött, amikor egy halott nő holttestét találták meg Whitechapel területén. A torkát hasogatták, a gyomra pedig felszakadt.

Három hónappal később, amikor véget ért az úgynevezett Terror Ősze, négy másik nőt is ugyanolyan súlyos sors érte.

A nyomozás kezdetétől fogva a Scotland Yard összezavarodott. Az egyetlen dolog, ami biztosan ismert Hasfelmetsző Jackről, hogy megölt nőket. Edmund Reed, a gyilkosságok kivizsgálására kijelölt nyomozók szerint Jack összes bűncselekménye hasonló volt:

  1. mind az öt nő aktív vagy volt prostituált volt;
  2. az összes áldozat az alsóbb osztályból származott;
  3. mindenki közel lakott egymáshoz;
  4. és az összes gyilkosságot a kocsmák bezárása után követték el.

Reed legfontosabb tényei szerint van egy másik jelentős részlet: soha senki sem hallotta a segélykiáltásokat, ami nagyon szokatlan egy olyan sűrűn lakott területen, mint a Whitechapel. A holttestek egyike sem mutatott védekezésre jellemző sebeket, például vágásokat vagy zúzódásokat a karokon és az alkarokon. Három áldozatot találtak, és a belső szerveket eltávolították, amelyeket Jack nyilván magával vitt. Az egyik áldozat veséjét a "Pokolból" levélhez csatolta, amelyet a Whitechapel Vigilance Bizottság egyik tagjának küldött. A levél szerint a második vesét "Hasogató Jack megsütötte és megette".

Az egyik nő azt mondta a rendőrségnek, hogy látta a második áldozatot, a prostituált Annie Chapmant, egy átlagos magasságú "külföldi" kíséretében sötét köpenybe burkolva. De hogy Hasfelmetsző Jack volt-e, vagy Annie egyik ügyfele, soha nem fogjuk megtudni.

3. XII. Pius pápa teste halál után felrobbant

b3h51lb0XII. Pius pápa nem akarta, hogy a balzsamozók halála után eltávolítsák a testéből a belső szerveket. Mindennek ugyanabban az állapotban kellett maradnia, "amelyben Isten megalkotta". Ezért Riccardo Galeazzi-Lisi, a pápa orvosa, a balzsamozás új módszerét alkalmazta, amelyet Oreste Nazzi nápolyi professzor fejlesztett ki.

Galeazzi-Lisi remélte, hogy XII. Pius balzsamozott teste örökre megmarad természetes állapotában. De valami elromlott, és a mediterrán hőség hatására a pápa holtteste gyorsan bomlani kezdett, szó szerint belülről felrobbant. És ez a temetési szertartás során történt.

A bűz olyan erős volt, hogy még a skót gárda elkötelezett katonái is, akik a páva teste körül őrködtek a becsületőrség mellett, rosszul érezték magukat.

Ennek eredményeként ugyanazon a napon megsemmisült XII. Pius teste és a Galeazzi-Lisi kőfejtő. De ez az orvos kétes eredményt ért el, egyedüli személy lett a Vatikánból.

2. Duplessis árvái

anaecffxFélelmetes, amikor még egy gyermeket is megkínoznak. Mit mondhatunk, ha a gróf ezerre megy. De ez a helyzet a most virágzó és demokratikus Kanadában, Quebec tartományban, Maurice Duplessis kormánya idején (1940-1950).

Az összes helyi iskola, árvaház és kórház az egyház fennhatósága alá került. Körülbelül 20 ezer (más források szerint - legfeljebb 300 ezer) refusenik, árva, állítólag elmebeteg, valamint házasságon kívül született gyermek apácák és egészségügyi személyzet ellenőrzése alá került.

Közülük sokan szexuálisan bántalmazták őket, orvosi kísérleteket hajtottak végre, kábítószert kaptak, verték őket, és felnőttekkel egyenlő alapon dolgozni kényszerültek.

Az igazság arról, hogy mi történt a Duplessis árvákkal, csak az 1990-es években kezdett felszínre kerülni.A római katolikus egyház azonban nem volt hajlandó felelősséget vállalni az esetért.

1. Sorozatgyilkos a "London Blitz" alatt

cbdmxhxj1940 szeptember elejétől 1941 májusáig Nagy-Britanniát a náci Németország bombázta. Ez az idő "London Blitz" vagy "Big Blitz" néven ismert. De nem a bombák jelentették az egyetlen veszélyt az angol főváros lakói számára.

A sötétség leple alatt a várost Gordon Frederick Cummins sorozatgyilkos terrorizálta, amelynek áldozatai hét nő voltak. Közülük négyen meghaltak.

A "Láthatatlan Ripper" becenevű Cummins, csakúgy, mint Jack Ripper, megcsonkította áldozatainak holttestét. De a megfoghatatlan 19. századi mániákussal ellentétben Cummins az igazságosság kezébe került.

Ezt elősegítette egy baleset: amikor a gyilkos egy másik áldozatra csapott, egy éjjeli portás volt a közelben, aki zseblámpával ragyogott Cummins arcába. A mániákus megszökött, elejtette a szolgálati légzőkészülékét. A rendőrség az adott tétel sorozatszámát használva találta meg a tulajdonosát. Elegendő bizonyíték volt arra, hogy halálra ítéljék a londoni Invisible Rippert.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet