itthon Pénzügy 7 olyan árukategória, amelyek drágulni fognak a rubel leértékelődése miatt

7 olyan árukategória, amelyek drágulni fognak a rubel leértékelődése miatt

Senki számára nem titok, hogy március 9-én a rubel árfolyama esett. Ennek oka az olajárak összeomlása. Szakértők szerint a nemzeti valuta további dinamikája nemcsak az oroszországi "fekete arany" termelésének szintjétől függ, hanem attól is, hogy koronavírus-járványok.

Beszélhetsz, amennyit csak szeretsz az állam problémáiról. A politikától távol álló hétköznapi embereket sokkal inkább foglalkoztatja a kérdés: "Hogyan befolyásolja az instabil gazdasági helyzet az árakat?" Ha Ön is aggódik emiatt, vegye figyelembe az áruk minősítését, amelyek a közeljövőben a rubel leértékelődése miatt drágulni fognak.

Gyógyszer

zrvmtgegA gyógyszerek és az orvosi felszerelések veszélyben vannak. Itt az árak 30% -kal az egekbe szökhetnek. Olyan termékekről beszélünk, amelyek előállításához importált anyagokat használnak. Az orosz gyógyszergyártók szövetsége kijelentette, hogy Oroszországban az összes gyógyszer 80% -át ezek alapján gyártják. A hazai gyógyszerek költsége 10-15% -kal nő.

A legrosszabb, hogy egyes gyógyszerek teljesen eltűnhetnek a gyógyszertárakból. A kormány azonban megígérte, hogy a változások nem érintik az alapvető gyógyszereket. A hatóságok megpróbálták megnyugtatni az állampolgárokat, emlékeztetve arra, hogy az ilyen gyógyszerek költségeit az állam szabályozza. Másrészt az orvosi berendezések drágulni fognak. Ha meghibásodik a vérnyomásmérője vagy az inhaláló készüléke, ne halogassa a vásárlást "későbbre", a közeljövőben menjen el a gyógyszertárba.

Háztartási készülékek és elektronika

sxhsiki0Természetesen a kütyük, az elektronika és az importált háztartási készülékek drágulni fognak. Becsült adatok 20-35%. Vezető elemzők szerint ebben az iparágban nem várható éles áremelkedés, a költségek fokozatosan emelkednek. Bár a fogyasztók nem aggódhatnak, az áruházak raktáraiban rengeteg berendezés van, de hat hónap múlva a helyzet megváltozik. Meg kell jegyezni, hogy a külföldről történő áru- és alkatrészellátással már vannak problémák. Ennek oka a koronavírus járvány.

Nagy problémává vált az is, hogy most szinte lehetetlen elektronikát rendelni az Ali-Expressstől, és ez aligha a legnépszerűbb kereskedési platform az oroszok körében. Habár jó kínai okostelefonok akár az orosz üzletekben is megvásárolható.

Ruházat és lábbeli

45oodkrkUgyanezeket a számokat (20-35%) jelentették be a könnyűiparra vonatkozóan. Sok ruhát és cipőt hoztak Kínából. Mit rejteget, hazánk lakosságának több mint fele az "olcsó és vidám" elv szerint öltözik. Tehát most egy dologgal harmadával többet kell fizetnie. Hasonló helyzet alakul ki a gyermekcikkek piacán, és nemcsak a ruhatárak, hanem a játékok is drágulnak.

A nem élelmiszeripari termékek nagymértékben függenek az importtól. Például a finn Flare vállalat elnöke, Ksenia Ryasova 20% -nak nevezi ezt a számot. Nagyjából nyárra bekövetkezik az áremelkedés. Ebben az évben ne számítson nagyvonalú promóciókra és globális értékesítésekre.

Étel

x1cvk0aoAz emberek még a szankciók idején is megtanultak „tengerentúli ételeket” nélkülözni. Mint kiderült, az ország lakossága amerikai szőlő és európai garnélarák nélkül élhet.2019-ben az importált termékek aránya 25% volt (összehasonlításképpen 2013-ban 36% volt). Só, cukor, gabonafélék, kenyér, tejtermékek - itt minden változatlan marad. A legnagyobb kiskereskedők képviselői elmondták, hogy a szállítók egyelőre nem fordultak hozzájuk a költségek növelése miatt. Ha az árak emelkednek, akkor nagyon lassan. Ezek azonban már folyamatosan növekednek, így senki sem fogja észrevenni a különbséget. Az importált alkohol, csokoládé, tea és kávé szerelmeseinek azonban fel kell készülniük - költségeik jelentősen megnőnek.

Érdekes tény. De a kávézókban és éttermekben az élelmiszerek 10% -kal drágulnak. Ezeknek a létesítményeknek a többsége kizárólag belföldi termékbeszállítókkal működik együtt, de utóbbiak még nem nélkülözhetik az importált árukat. Például ebbe a csoportba tartoznak a magok és a műtrágyák.

Autók

fqrat5v1De az autópiacon minden sokkal szomorúbb. Az instabil gazdasági helyzet zavart okozott az autóipar tulajdonosai között. Az előrejelzések kiábrándítóak - az árak gyors emelkedéséről beszélnek. A külföldi autók az egekbe szöknek. A hazai autóipar rajongói sem lehetnek boldogok - még a Lada is drágulni fog. Az autókat importált berendezéseken gyártják, külföldről származó alkatrészek felhasználásával. Nem kell támaszkodni a "készletekre", még azok az autók is drágulhatnak, amelyek már a bemutatótermekben vannak kiállítva. Ezeket az árakat sokkal kedvezőbb előrejelzések alapján határozták meg.

Alekszej Korenev elemző a következő számokat nevezte meg: 3 - 6%, ha a nemzeti valuta erősödhet (akár 70 rubel dolláronként). Ellenkező esetben az autóárak növekedése meghaladhatja a 10% -os határt. Ráadásul nem tagadja, hogy a vállalatok haszonszerzés céljából kihasználhatják a helyzetet.

A vaslovat vásárolni vágyók számára az egyetlen kiút lehet népszerű használt autók, amelynek ára késéssel kezd növekedni.

De a mondás szerint "van egy ezüst bélés". A speciális berendezések (mezőgazdasági, közúti, önkormányzati) hazai gyártói nem lesznek versenyben. Ez pozitív hatással lesz az orosz gépgyártó üzemek munkájára.

A tulajdon

443hn0m1A rubel esése az ingatlanok értékét is befolyásolja. Eleinte az árak várhatóan emelkedni fognak az új épületek piacán (akár 10% -ig), majd a másodlagos lakások költségeinek növekedése következik. A pesszimista előrejelzés (ha az olaj hordónként kevesebb, mint 20 USD) - 20%. A hétköznapi emberek számára ez nagyon jelentős összeg. Az árfolyam megugrása gyakran annak az oknak az oka, amely az embereket a vásárlásokra kényszeríti. Sietnek befektetni a pénzüket, hogy ne veszítsék el. Pénzt takaríthat meg a legegyszerűbben egy lakással. A kereslet nő, az árak emelkednek. Mindezen események hátterében lehetséges a jelzálogköltségek emelése. Tehát, ha házat fog vásárolni, tegye meg most.

Utazások

boy5qbswElőtt a nyár, a vakáció szezonja. De vajon mindenki képes lesz-e felszívni a meleg homokot és meglátni a tengert? A turisztikai csomagok már drágultak. Értékük nem rubelben, hanem devizában alakul ki. A turisták általában utalványokat vásárolnak a fizetés napján meghatározott árfolyamon. Újabb fellendülés kezdődött, a leendő utazók sietnek fizetni a nyaralásukat. A 2020-ban felkeresendő országok kockáztatja, hogy orosz turisták nélkül marad.

És mi van az orosz déli részével? Krím? Van-e lehetőség pihenni még ott is?

Még nincsenek előrejelzések erről a pontról. De ha emlékszel a 2016-ban történt helyzetre, akkor minden kérdés önmagában eltűnik. Az egyiptomi és török ​​üdülőhelyek hozzáférhetetlensége a turisták nagy beáramlásához vezetett a félszigetre, ennek eredményeként az árak csaknem harmadával emelkedtek. Lehetséges, hogy a helyzet megismétlődik.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet