itthon Pénzügy Jelzálogkölcsönök és kölcsönök: hogyan lehet kifizetni a bankot, ha nincs pénz

Jelzálogkölcsönök és kölcsönök: hogyan lehet kifizetni a bankot, ha nincs pénz

A 2020-as év komor kilátásokat vetít az oroszok elé. A Makroökonómiai Elemzés és Hosszú távú előrejelzés központjának előrejelzése szerint április végéig az orosz munkanélküliek serege 10 millió újonccal bővülhet.

De sok orosznak vannak jelzálogkölcsönei és egyéb hitelei, és a bankok rendszeresen emlékeztetik őket arra, hogy amit elvettek, vissza kell adni. De hogyan lehet kifizetni a hitelt a banktól, ha nincs pénz? És milyen intézkedéseket kell kerülni ebben az esetben? Ezekre a kérdésekre válaszolunk Önnek az ügyvédek, pénzügyi szakértők és maguk a bankok tanácsai alapján. Végül is a pénzügyi és hitelszervezeteket leginkább az érdekli, hogy az ügyfél továbbra is törleszti az adósságot, igaz, nem azonnal.

10. A jelenlegi hitel visszafizetéséhez nincs szükség kölcsönkérésre egy másik banktól

Nem kell hitelt felvenni egy másik banktólA legrosszabb, amit válsághelyzetben tehetünk, ha pénzt veszünk fel, hogy megpróbáljuk kifizetni a jelenlegi adósságot. Ez az adóssághoz vezető közvetlen út. És amikor kifizet egy adósságot, a második még több lehet.

Hogyan tovább, hogy ne vegyünk fel új hitelt: Fontolja meg az adósság szerkezetátalakítását (erről ebben a cikkben többet fogunk beszélni). Kövesse nyomon a költéseket a Home Bookkeeping szoftver vagy bármely más segítségével. Ez segít azonosítani a felesleges, csökkenthető költségeket.

9. Ne ess pánikba

Művészet. 7 230-FZ szövetségi törvény

A banktól érkező SMS, amely emlékeztet az adósságára, bírósági fenyegetéssel hívások - mindez nagyon kellemetlen. De ne feledje: fizikailag Ön és családja biztonságban van, a gyűjtők vagy a hitelezői nevében eljáró más személyek pszichológiailag „összetörhetik”, de fizikailag nem. Tevékenységüket az Art. 7 230-FZ szövetségi törvény

Mi a teendő, ha a gyűjtők felülkerekednek:

 • Annak érdekében, hogy ne kínlódjanak telefonhívások, cserélje ki a SIM-kártyáját (tanácsos ugyanezt tenni családtagjaival is).
 • Ha tartozása 4 hónapnál régebbi, írjon nyilatkozatot a harmadik felekkel (gyűjtőkkel) való kapcsolattartás elutasításáról.
 • Ha a gyűjtőktől fenyegetés érkezik, rögzítse őket diktafonon vagy telefonon, és vegye fel a kapcsolatot a bűnüldöző szervekkel.

Hogyan lehet beszélni a gyűjtőkkel

8. Menjen abba a bankba, ahol hitelt kapott

Menj a bankbaA bank elől addig rejtőzködni, amíg az ügyet bíróság elé nem viszi, nem a legjobb megoldás a lejárt hitellel kapcsolatos problémára. Különösen, ha a jelzálog "lóg" rajtad. Hol fog lakni a család, ha elveszik a jelzálogházat?

A bank nem érdekelt abban, hogy az adósságát reménytelennek ismerje el, Ön pedig mint megbízhatatlan hitelfelvevő. Vissza akarja adni a pénzt, készen állsz odaadni, de most nem. Tehát üljön le a tárgyalóasztalhoz és találjon kompromisszumos megoldást.

Mit lehet tenni: megállapodjon a bankkal a hitelszolgáltatás feltételeinek megváltoztatásáról.

7. állapodjon meg egy új fizetési ütemtervben

Egyezzen meg egy új kifizetési ütemtervbenEz a módszer olyan emberek számára alkalmas, akik a következő 3-5 hónapban tervezik teljes adósságuk kifizetését.

Hívja a bank telefonközpontját, és ismertesse a késedelmes fizetés okát. Kérje meg a bankot, hogy halassza el a fizetési dátumot annak a hónapnak a napjára, amikor biztosan lesz pénze (jönnek az ellátások, fizetést kapnak stb.).

Miért nem alkalmas ez a módszer mindenki számára: a fizetési dátum elhalasztásának lehetősége nem minden bankban érhető el.

6. Megállapodás a kölcsönfizetések teljes halasztásában

A teljes türelmi időszakban állapodjon megHa nincs pénz, de a következő hónapokban megjelenik, próbáljon megegyezni a bankkal a hitelkifizetések teljes halasztásáról erre az időszakra. Csak magyarázza el, honnan veszi a pénzt.

Fontos figyelembe venni: a hitel futamideje megnő, és a bank egyenletesen osztja el a hitel kamatát a fennmaradó befizetések után.

5. Kérje meg a bankot az adósság átalakítására

Kérje meg a bankot, hogy alakítsa át az adósságotAz adósságátalakítás a kölcsön feltételeinek változása. Például 200 ezer rubel hitelt vett fel 2 éves időtartamra, 10% -os kamatlábbal. És havonta 9229 rubelt kell adniuk a banknak.

De az adósságátalakítás esetén a bank például 3 évre meghosszabbíthatja a hitelezési időszakot, miközben a havi fizetés csökken. Vagy refinanszírozhat egy kölcsönt egy másik banknál, kedvezőbb kamatlábbal. Ez egy jó kiút, ha még nem lett adós a banknál.

A banki adósság szerkezetének átalakítása: írásban kérje meg a bankot az esedékesség vagy az ütemezés megváltoztatásáról. Ne próbálja túlságosan meghosszabbítani a fizetési ütemtervet, nem valószínű, hogy bármelyik bank beleegyezik abba, hogy 3 vagy több évet várjon a fogyasztói hitel visszatérítésére 50 ezer rubelért.

4. Gyűjtsön össze minden olyan dokumentumot, amely elősegítheti az adósság szerkezetátalakítását

Gyűjtse össze az összes dokumentumotElőfordulhat, hogy a bank hajlandóbb találkozni veled félúton, ha dokumentálisan bebizonyítja, miért nem tud most jelzáloggal vagy más hitelrel fizetni. A pénzhiányának objektív okait igazoló dokumentumok a következők:

 • gyermek születési anyakönyvi kivonata;
 • a kölcsönben részt vevő kölcsönvevő halálának igazolása;
 • kivonatok egy orvosi kártyáról és egy egészségügyi intézmény nyugtája, ha a kölcsön késedelme kórházi tartózkodásával függ össze;
 • csökkentési sorrend, munkakönyv másolata;
 • 2-NDFL tanúsítvány;
 • rokkantsági igazolás;
 • a közigazgatási szabálysértésről szóló jegyzőkönyv másolata, ha balesetet szenvedett és elveszítette a jövedelemforrást jelentő járművet.

Ez nem teljes lista, de reméljük, hogy ötletet adott arra, hogy össze kell gyűjtenie minden olyan igazolást, amely megerősíti, hogy a hitelt nem önhibáján kívül tudja visszafizetni.

3. Rendezzen kölcsönszabadságot

Rendezzen kölcsön nyaralástA hitelnyaralás olyan időszak, amely alatt az adósnak csak a kölcsön kamatát kell megfizetnie. Az ilyen vakációk általában legfeljebb 12 hónapig tartanak. Amikor pedig véget érnek, a havi fizetés összege megnő, mivel a hiteladósság sehová sem ment.

Ajánljuk: ne csak hitelszabadságról próbáljon tárgyalni, hanem a kölcsön futamidejének meghosszabbításáról is. Így nem kell havonta lényegesen többet fizetnie a hitelhalasztás lejárta után.

2. Lépjen kapcsolatba a pénzügyi ombudsmannal

Lépjen kapcsolatba a pénzügyi ombudsmannalA pénzügyi ombudsman feladata, hogy közvetítőként járjon el a magánszemélyek és a pénzügyi intézmények között, elősegítve, hogy az ügy bíróság elé ne kerüljön. Szolgáltatásai ingyenesek, azonban számos feltétel esetén fordulhat hozzá segítségért:

 • legkésőbb 3 évvel ezelőtt felmerült az a probléma, amellyel a pénzügyi ombudsmanhoz fordult;
 • a bankkal szembeni tartozása nem haladja meg az 500 ezer rubelt;
 • az a bank, amelyből hitelt vett fel, önként vállalja az ombudsmannal folytatott viták rendezését. Az ilyen bankok listáját a Bank of Russia weboldalon tekintheti meg. Fontos: 2021. január 1-jétől a bankoknak együtt kell működniük a pénzügyi biztosokkal.

Az ombudsman nem fogja felszámolni az adósságát a bankkal szemben, segíthet az átalakításban, türelmi időt kaphat a fizetésekhez, vagy más megoldást talál, amely megfelel mind az Ön, mind a bank számára.

1. Hirdesd magad csődnek

Hirdesse magát csődbeMielőtt boldogan sóhajtana: "Nos, ezzel kellett kezdenem" - kérjük, vegye figyelembe, hogy nincs lehetőség csődöt hirdetni és nem fizetni a hitelt.

 • A pénzügyi csőd azt jelenti, hogy egy személy nem tudja teljesíteni a bankkal és harmadik felekkel szemben fennálló tartozását.
 • Mit fog tenni a bank ilyen helyzetben? Bírósághoz fordul, amelynek eredményei alapján adósság-visszafizetési rendszert dolgoznak ki. Valószínűleg az adósság egy részét vagyonelkobzással törlesztik. Személyes holmik, háztartási gépek, elektronika, ház (ha nem ez az egyetlen, vagy a bank elzálogosítja) - minden a kalapács alá kerül az adósságokért.
 • Ugyanakkor az adós mentesülhet a bírságok és kötbérek megfizetése alól, ugyanakkor feketelistára kerül, és nem valószínű, hogy valaha is nagy összegű hitelt kapna. És még a betéti kártya megszerzése is nehéz lehet.

A csőd kimondásának feltételei: az adósság összege 500 ezer rubel, az adósságidő legalább 90 nap.

A csődhelyzet előnyei:

 • Nem kell többé kötelezően fizetnie a kölcsönt (az adók, díjak, bírságok kivételével).
 • A kötbéreket és a kamatokat nem számoljuk fel.
 • Az adós vagyonának eladása után a banknak már nincs joga vagyoni követeléseket támasztani vele szemben.

A csődhelyzet hátrányai:

 • 5 éven belül nem jelentheti be újból a csődjét, és be kell jelentenie a bankot, ahol hitelt kíván felvenni, hogy csődeljárást indított.
 • A tárgyalás során csak a bíróság engedélyével vásárolhat és adhat el ingatlant, nem adhatja át zálogként, kezelheti a bankszámláján lévő pénzt, és nem utazhat külföldre.
 • A csődeljárás után 3 évig nem tölthet be beosztást egy jogi személy vezető testületeiben.

Reméljük, hogy hasznos tippnek bizonyult az egyik tipp arra vonatkozóan, hogyan lehet fizetni a bankkal szembeni adósságait, ha nincs pénz. Legyen egészséges és pénzügyileg egészséges!

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet