itthon Pénzügy Hol lehet befektetni a 2020-as válság idején

Hol lehet befektetni a 2020-as válság idején

A koronavírus-járvány és a rubel esése alatt sok orosz úgy döntött, hogy WC-papír, gyufa, hajdina, tészta és más alapvető cikkek beszerzésébe fektet be.

De térjünk el az élelmiszerboltoktól, és térjünk rá a pénzügyi kérdésekre, vagyis tanulmányozzuk, hogyan lehet pénzt keresni, vagy legalábbis ne veszítse el megtakarításait egy válságos évben.

Tanulmányoztuk számos orosz és külföldi pénzügyi piac szakértőjének jelenlegi ajánlásait, és bemutatjuk Önnek a legjobb 10 szakértői tanácsot arról, hova fektessen be a 2020-as válság idején.

10. Bankbetét

Hogyan lehet pénzt megtakarítani a 2020-as válság idejénA globális válság idején is a bankok továbbra is nyitnak rövid és hosszú lejáratú betéteket. Csak ki kell választania a következők egyikét a Központi Bank szerint a legmegbízhatóbb bankokhogy biztos legyen abban, hogy megtakarításai nem szűnnek meg a bank vezetésével együtt egy szörnyű napon.

Szakértők szerint a legnyereségesebb betétek 2020 márciusától az új betétesek számára:

  • "Garantált jövedelmezőség" a Bank Premier BCS-től. Befektetési idő - 6 hónap, hozam - 10%.
  • "Nyereséges jövedelem" a PJSC "Credit Bank of Moscow" banktól évi 7,3% -os hozammal és 375 napos időszakra. Azoknak szól, akik egyéni befektetési számlát nyitnak.
  • "Jó kezdet" az Ural Banktól legfeljebb 120 napig és évi 6,5% -os hozammal.

Pénzügyi "biztonsági párnáját" több részre bonthatja, és több bankban is befizethet. Ha hirtelen pénzre van szüksége sürgősen, bezárhat egy betétet az egyik bankban, és a többi betét megmarad, és bevételt hoz Önnek.

9. PAMM beruházás

Hol lehet befektetni 2020-banEz egy nagy kockázatú, ugyanakkor rendkívül jövedelmező pénzkereseti módszer válság idején, amely alkalmas azok számára, akik alaposan tanulmányozzák az bróker kiválasztása a PAMM-számla megnyitásához.

A bankbetétektől eltérően nincs szükség 50 000 vagy annál több rubel befektetésére a jó jövedelem megszerzéséhez. Sok PAMM-fiók elfogadja a minimum 50 dolláros betétet, miközben 111% vagy annál nagyobb éves hozamot kínál.

8. Beruházás régiségekbe

Beruházás antik tárgyakbaAz antik festmények, érmék, órák és egyéb régiségek (100 éves és annál idősebbek) idővel drágábbak lesznek. Jobb azonban nem befektetni a bútorokba, ellentétben az antik borokkal és órákkal, veszít az árából. A Forbes szerint az elmúlt 10 évben számos bútor régiség értéke 80% -kal csökkent.

Az újonnan befektetők jobban járnak, ha a régi érmékből indulnak ki (például a Szovjetunió érméi), a házat díszítő és stabil keresletű porcelántermékek, vagy festményekből.

A leggyakoribb kockázat, amellyel nemcsak egy kezdő, de az antik piac őrzője is szembesülhet, a hamisítványok. Gyakran megtalálhatók bolhapiacokon és online aukciókon, ritkán antikváriumokban és személyes aukciókban, ahol az áruk hitelességét garantálják.

7. Tulajdon

Ingatlanvásárlás válságbanA válság miatt összeomlott kereslet és az állandóan magas kínálat hátterében kevesebb mint egy éve vásárolhatja meg a neked tetsző lakást, házat vagy garázst. Ezt követően a beruházás az ingatlan bérbeadásával "megtérülhet".

A 2020-as válság idején az ilyen beruházások fő problémája az, hogy az ingatlanárak esése folytatódhat. És a jövőben még kevesebbe kerül, így nem tudja jövedelmezően tovább értékesíteni.

6. Autóvásárlás

Autóvásárlás a 2020-as válságbanMivel az oroszok többsége inkább gyógyszereket, Zewa WC-papírt és altáji hajdinát vásárol, az autókereskedőknek nem kell támaszkodniuk a vásárlók beáramlására.

Ez azt jelenti, hogy megvásárolhatja az egyiket a legolcsóbb szedánok vagy akár luxusautó is kapható jó kedvezménnyel. A lényeg, hogy ne lustálkodjon, látogasson el több autószalonba, és ne habozzon elmondani az eladónak, hogy egy másik szalon n-ts százalékos kedvezményt kínált. Talán még nagylelkűbben tesznek ajánlatot.

5. Akciók

Lehet-e pénzt keresni az akciókról 2020-ban?A globális válságok idején a különböző vállalatok részvényei sokszor eshetnek, majd visszatérhetnek a történelmi maximumra. A közelmúlt markáns példája a Sberbank részvénye. A 2008-as válság idején 84% -kal estek a kihelyezési ár alá, elérve a 13,5 rubelt, majd a következő három évben meredeken emelkedtek.

A 2020-as válság idején bölcs dolog csak a blue chipekbe fektetni - olyan nagyvállalatok részvényeibe, amelyek nem mennek csődbe és nem tűnnek el a piacról.

4. Telek

TelektulajdonAz egyik legbiztonságosabb lehetőség a pénz befektetésére a 2020-as válság idején. Senki nem fogja ellopni, elvenni a földet, és ha erőfeszítéseket tesz, akkor jelentős hasznot hozhat, legalábbis termés formájában.

A piacon sok vonzó lehetőség kínálkozik, de az oroszok vásárlóerejének csökkenése miatt csökken a kereslet ezek iránt. Javasoljuk, hogy figyeljen azokra a területekre, ahol a kommunikáció már megtörtént, vagy legalábbis legyen könnyű lehetőségük ezek biztosítására. Mivel a modern körülmények között a víz, az áram és a gáz szállítása a helyszínre nagyon nehéz küldetéssé válhat.

3. Saját oktatás

Hogyan fektessen be önmagábaAz az idő, amikor sok vállalkozás bezárult (és nem csak a koronavírus miatt karantén miatt), önképzésre használható. Például tanuljon meg egy idegen nyelvet, vagy vegyen részt online tanfolyamon a webdesignban. Ez növeli az új munkalehetőségek esélyét, vagy lehetővé teszi, hogy saját otthonában dolgozzon anélkül, hogy otthagyná otthonát.

Ne feledje: tudása a legfőbb értéke válsághelyzetben.

2. Szövetségi hitelkötvények vásárlása

Szövetségi hitelkötvények vásárlása 2020Az egyik legkedvezőbb lehetőség, ha nem is pénzt keres, akkor legalább megtakarításait tartsa meg 2020-ban.

Az OFZ hozama a legjobb bankbetétek szintjén van, így mindenképpen évi 7-10% -ra jut. Minél hosszabb az idő a lejáratig, annál magasabb lesz a kötvények hozama.

Az IIA-n keresztül kötvényeket vásárolhat, majd bevallhatja a személyi jövedelemadó bevallását. Az IIS-re költött összeg 13% -át kapja vissza, de legfeljebb 52 ezer rubelt évente. Az OFZ vásárlása a moszkvai tőzsdén történik bármely orosz brókeren keresztül az IIS vagy a brókerszámla megnyitása után.

1. Nemesfémek

Nemesfémek a legjobb befektetés válság idejénArany veretek, befektetési aranyérmék vagy személytelen fémszámla a legjobb befektetés, nemcsak válság idején, hanem nyugodt időkben is.

És bár különféle szakértők teljesen ellentétes véleményt nyilvánítanak az arany értékének növekedési kilátásairól, mivel ez a legstabilabb nemesfém (egyesek úgy vélik, hogy nem fog drágulni, mások szerint bizonyosan drágulni fognak), egy dologban egyetértenek - az arany nem fog hirtelen zuhanni. Ez azt jelenti, hogy nem fog leértékelődni, ami megtörténhet a devizával és már az orosz rubellel is.

Annak érdekében, hogy jövedelmezően fektesse be a pénzét a 2020-as válság idején, megnyithat egy úgynevezett "személytelen fémszámlát". A banktól vásárolt nemesfém ilyen számlára kerül. Ugyanakkor fizikailag nem lesz a kezedben, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnod egy széf megvásárlása, majd a nemesfém értékesítése miatt.

Egy ilyen tranzakció után nem számítanak fel áfát, az OMS-számla pedig bármikor bezárható bírságok és megtakarítások elvesztése nélkül. A kockázatok pedig az, hogy egy ilyen számlát az állam nem biztosít, nem számít fel kamatot, és a bank bármilyen irányt megadhat a "nem készpénz" fémek adásvételére.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet