itthon Pénzügy A világ legjobb bankjai 2020 - Forbes besorolás

A világ legjobb bankjai 2020 - Forbes besorolás

A világ változik, és mindannyiunknak változnunk kell vele. A világ 2020-as legjobb bankjai sem voltak kivételek, megpróbálnak lépést tartani a korral, és ezt manapság a "digitalizáció" terjedelmes szó írja le.

A pénzügyi szolgáltatásokkal, az alacsony kamatlábakkal és a szolgáltatások egységességével telített, túltelített piacon a fogyasztó szemlélete különösen fontossá vált. És most a fogyasztó elkényeztetett - nem akar lábával az osztályra menni, hanem közvetlenül a számítógépéről, a laptopjáról vagy az okostelefonjáról akar fizetni. És könnyű, gyors és 100% -osan biztonságos.

Hogyan változtatta meg a koronavírus a bankszektort 2020-ban

Számos ország kénytelen volt karanténokat bevezetni a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. Természetesen az ügyfelek már nem jöhettek maguk a bankba, és mivel vásárolni és fizetni akartak, a bankoknak sietve fejleszteniük kellett vagy finomítaniuk kellett a mobilalkalmazásokat és az online szolgáltatásokat.

Pénzügyi szakértők szerint csak az Egyesült Államokban májusban a mobilalkalmazásokon keresztüli fizetések száma 84% -kal, az Apple Pay által végrehajtott tranzakciók száma pedig tízszeresére nőtt.

Hogyan kereste a Forbes a világ legjobb bankjait 2020-ra?

A minősítés összeállításakor a Forbes magazin úgy döntött, hogy nem szokványos módon jár el. Az eszközök, források, nyereség és egyéb pénzügyi információk számbavétele helyett a szakértők a bankok azon képességét helyezték előtérbe, hogy reagáljanak a változó körülményekre, fejlődjenek és mindezt úgy tegyék meg, hogy ne károsítsák az ügyfeleket.

A Forbes együttműködött a Statista kutató céggel. A magazin a társaság rendelkezésére bocsátotta a világ legnagyobb bankjainak listáját, és a vállalat alkalmazottai 23 ország több mint 40 ezer ügyfelével készítettek interjút. Arra kérték őket, értékeljék, elégedettek-e általában a bankok munkájával, és készek-e ajánlani őket barátaiknak. Különös figyelmet fordítottak a következő öt pontra:

  1. A bank iránti bizalom általános szintje.
  2. A felhasználói megállapodás feltételei.
  3. Banki szolgáltatások, az ügyfélszolgálat minősége.
  4. A digitális szolgáltatások elérhetősége és kényelme.
  5. A pénzügyi tanácsadás minősége.

A Forbes szerint 2020 legjobb külföldi bankjai

Egy helyBank neveKözpontOrszágMunkások
1USAASan AntonioEgyesült Államok13.358
2Union Bank & Trust (UBT)LincolnEgyesült Államok843
3Renasant bankTupeloEgyesült Államok2.359
4HarangbankFargoEgyesült Államok1.304
5GleccserpartKalispellEgyesült Államok2.642
6Nagy déli partSpringfieldEgyesült Államok1.2
7Arvest BankLowellEgyesült Államok6.393
8Fulton BankLancasterEgyesült Államok2.102
9Bangor takarékpénztárBangorEgyesült Államok907
10BancFirstOklahoma VárosEgyesült Államok1.773
11Liberty bankMiddletownEgyesült Államok759
12Szövetségi TakarékpénztárTopekaEgyesült Államok775
13TrustmarkJacksonEgyesült Államok2.889
14Első Midwest BankChicagoEgyesült Államok2.046
15Első Omaha Nemzeti BankOmahaEgyesült Államok4.614

Összességében a Forbes és a Statista 23 ország több mint 400 legnagyobb bankját vizsgálta az ügyfélközpontú nagyító alatt.

  • Az Egyesült Államok megelőzi a világ többi részét az "emberi arcú" bankok számát tekintve, amelyből 75 bank került a minősítésbe. Az első három bank közé tartozik az USAA, az Union Bank & Trust és a Renasant Bank.
  • Japán második lett... Elképesztő, hogy ebben a kis országban csak egyharmaddal kevesebb volt az ügyfélszerető bank, mint a sokmilliós Amerikában. A Sony Bank az első helyet foglalja el a legjobb japán bankok között, ezt követi az Sbi Sumishin Net Bank és az Ogaki Kyoritsu Bank.
  • Aztán jön Németország; A Forbes szerint 40 német pénzintézet került a legjobb bankok legjobbjának világlistájára. A Sparda-Bank Hessen a csúcson van (ugyanannak a banknak a többi fiókja, például Münchenben és Berlinben is a favoritok közé tartozott). A második helyen az óriási ING Group áll, amely Németország mellett további hét országban is magas rangú. Bár a bank törzskönyve a XIX. Századra nyúlik vissza, nem ragadt a múltba.Még az internetes korszak kezdetén, 1997-ben létrehozta az ING Direct teljesen digitális bankot, amely úttörő online fizetést jelent.
  • Aztán vannak olyan országok, amelyek bankkultúrája már nem annyira kulturált, mint az Egyesült Államokban vagy Japánban. Összesen 20-30 ügyfélorientált bank működik Olaszországban, Svájcban és Ausztriában. Velük van India (az első hely a DBS Banké) és Kína, ahol a Bank of China nemzeti óriás vezet.

A leginkább ügyfélorientált orosz bankok 2020-ban

Egy helyBank neveKözpontOrszágMunkások
1Raiffeisen Bank InternationalMoszkvaOroszország8.998
2Moszkvai HitelbankMoszkvaOroszország9
3Alfa BankMoszkvaOroszország23
4Tinkoff BankMoszkvaOroszország24.5
5AK BARS BankKazanOroszország5.586
6Bank Avangard MoszkvaOroszország
7PostabankMoszkvaOroszország17.327
8BanknyitásMoszkvaOroszország
9CitibankNew YorkUSA158.759
10Hitel Európa BankMoszkvaOroszország
11Otthoni BankMoszkvaOroszország
12Bank "Saint-Petersburg"SzentpétervárOroszország4
13PromsvyazbankMoszkvaOroszország10
14RosbankMoszkvaOroszország16
15URALSIB BankMoszkvaOroszország10.75

Az orosz bankok fokozatosan az ügyfelek felé fordulnak. Igaz, nem túl szívesen, mert éppen egy évvel ezelőtt még 5-en voltak a világ legjobb banki szervezeteinek listáján. A kedvencek közül a legnagyobb és leghíresebb orosz pénzügyi óriások - a VTB, a Gazprombank, a Rosselkhozbank és a Sberbank - kerültek ki.

Az Ak Bars Bank megnyitja a legjobb orosz bankok ötösét. Alapítói szerint a vállalat fő értékei az egyszerűség és az ügyfélbarátság. A bank pedig igyekszik megfelelni ez utóbbinak, többek között online szolgáltatások létrehozásával.

Az Ak Bars számos olyan programmal rendelkezik, amelyek az ügyfelek különböző kategóriáihoz szólnak, a hétköznapi magánszemélyektől az egyéni vállalkozókig és egész vállalatokig. A bank legfrissebb termékei közé tartozik a "My Business" internetes könyvelési részleg, amelynek segítségével a szervezetek és magánszemélyek otthonuk elhagyása nélkül kiszámíthatják az adókat, kitölthetik a bevallásokat és jelentéseket nyújthatnak be.

A Tinkoff Bank a negyedik helyen áll. Hosszú ideje a digitális korban él; a banknak még saját kiskereskedelmi fiókja sincs, csak Moszkvában van a központi iroda. Minden szolgáltatás elérhető távolról (telefonon, mobil alkalmazáson keresztül vagy a weboldalon). Befizethet és felvehet pénzt maga a Tinkoff ATM-jein vagy más bankokon keresztül. A betéti és hitelkártyákat pedig közvetlenül az ügyfél otthonába szállítják.

A bank mobilalkalmazásai nem korlátozódnak kizárólag a közüzemi szolgáltatások fizetésére. Mindent megtehetsz rajtuk keresztül: bírságokat fizethetsz, részvényeket adhatsz és adhatsz el, átutalhatsz pénzt kártyáról kártyára, átutalásokat hajthatsz végre, kölcsönöket adhatsz ki, befektethetsz, cashback-t kaphatsz, és még sok minden mást.

A minősítés harmadik helyének ügyfelei, az "Alfa-Bank", szinte minden szolgáltatás elérhető az interneten az "Internetbank" rendszer használatával, vagy egy mobil alkalmazás segítségével. Pár kattintással létrehozhat számlát, pénzt befizethet, pénzt felvehet, valutát vásárolhat, nem beszélve az olyan banális dolgokról, mint az egyenleg vagy a fizetési előzmények. Az Alfa-Bank az egyik a Központi Bank szerint Oroszország legmegbízhatóbb bankjai.

A bank hűséges hívei számára pedig számos további partnerprogram kínálkozik, például az a lehetőség, hogy átugorják a múzeumok néhány kiállítását.

A Forbes szerint a 2020-as oroszországi legjobb bankok listájának második helyén a Moszkvai Hitelbank áll. Különös figyelmet fordít az online szolgáltatások fejlesztésére. Az "MKB Online" segítségével az ügyfelek átutalásokat hajthatnak végre (jutalék nélkül) kártyák között, számlákat nyithatnak, betéteket és hiteleket kezelhetnek.

A bank fejlett partnerhálózattal is rendelkezik, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy cashback-t, különféle bónuszokat kapjanak, majd bankjegyekké változtassák őket.

Az első hely az orosz bankok szervizelésében a legjobbak között "A Forbes" a "Raiffeisen" -nek adott, az osztrák banki óriás leányvállalata.A hagyományos offline szolgáltatások mellett a Raiffeisen egy teljes szolgáltatási hálózatot fejlesztett ki azok számára, akik otthonuk elhagyása nélkül szeretnek banki szolgáltatásokat igénybe venni. A hétköznapi felhasználóknak szánt mobilalkalmazáson és online banki szolgáltatáson kívül speciális programok is vannak a nagy és nem annyira üzletemberek számára.

A felsoroltakon kívül a 15 leginkább ügyfélorientált orosz bank listáján szerepel az Avangard, az Otkrytie, az Uralsib is, amely a sokmillió dolláros amerikai óriás Citigroup leányvállalata - Citibank, Pochta Bank és mások.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet