itthon Film Filmek Minden idők legjobb francia vígjátékai

Minden idők legjobb francia vígjátékai

Ha rajongsz a vicces francia vígjátékokért, vagy csak egy könnyed, vicces filmmel szeretnél kedveskedni - válassz bármely képet a legjobb 20 legjobb francia vígjáték besorolása közül. A lista 2000 óta tartalmaz jó képeket, amelyeket mindenkinek érdemes megnéznie.

Kivételt csak a "Taxi" film esetében tettek, mivel három folytatása bekerült a listánkba, és furcsa lenne ezeket megemlíteni az első rész remekműve nélkül.

20. Legrosszabb rémálmom (2011)

y0f1mphoKinoSearch: 10-ből 6,42
IMDB: 10-ből 6,00
Műfaj: vígjáték, melodráma
Termelő: Anne Fontaine
Zene: Bruno Kule
Időtartam: 99 perc

Agatha férjével és fiával egy luxuslakásban él a luxemburgi kertek előtt. Patrick fiával él egy furgonban. Sikeres, intelligens nő, őt furcsa munkák szakítják meg, és nem idegenkedik attól, hogy megcsókolja az üveget.

Patrick és Agatha gyermekei azonban nagyon barátságossá válnak, és az ilyen különböző embereknek akarva-akaratlanul is kommunikálniuk és megoldaniuk kell a konfliktusokat, életre hívva az "ellentétek vonzanak" kifejezést.

19. Ünnepi baj (2017)

wwfeuroaKinoSearch: 10,5-ből 6,57
IMDB: 10-ből 6,80
Műfaj: vígjáték, dráma, melodráma
Termelő: Olivier Nakash, Eric Toledano
Zene: Avishai Cohen
Időtartam: 117 perc

Tapasztalt rendezvénytervező, Max több száz partinál dolgozott, de legnagyobb kihívása egy nagy esküvő megrendezése a 17. századi kastélyban. Minden az ő vezetése alatt áll - a szakácsoktól és a pincérektől a zenészekig és a fotósokig. Hogyan romolhat el valami?

Nézze meg ezt a vígjátékfilmet, hogy megértse az esküvői partik rendezésének egyedülálló francia perspektíváját.

18. Taxi 4 (2007)

yyh3puh3KinoSearch: 10-ből 6,75
IMDB: 10-ből 5,60
Műfaj: vígjáték, akció, krimi
Termelő: Gerard Krawczyk
Zene: Romaric Lawrence, Maste, Da Octopuss
Időtartam: 91 perc

Bár a negyedik részben kevesebb a látványos üldözés, néhány pillanat változatlan marad az első "Taxihoz" képest. Ez az ostoba biztos Gibert, a bájos rendőr Petra, és természetesen a főszereplők elválaszthatatlan párja - Emilien és Daniel.

Természetesen van egy kiváló minőségű vizuális sorozat is, és alaposan kiforgatott cselekmény és jó humor, mert ezt várjuk maestro Luc Bessontól, igaz?

17. Csak utánad! (2003)

v2kmq5seKinoSearch: 10-ből 6,88
IMDB: 10-ből 6,50
Műfaj: vígjáték, melodráma
Termelő: Pierre Salvadori
Zene: Camille Bazbaz
Időtartam: 110 perc

Az ősi kínai bölcsesség azt mondja: ha megmentetted az ember életét, akkor a napok végéig felelős vagy érte. A jófej Antoine ismerte-e őt, amikor megmentette egy öngyilkosságot elhatározó idegen ember életét?

Ezt nem fogjuk megtudni, de megtudhatjuk, hogyan döntött Antoine a reménytelenül szerelmes és határozatlan Louis sorsának jobbra változtatása mellett, és mi lett ebből.

16. Szakács (2012)

rdmeufw4KinoSearch: 10-ből 7.01
IMDB: 10-ből 6,70
Műfaj: komédia
Termelő: Daniel Cohen
Zene: Nikola Piovani
Időtartam: 85 perc

Ínycsiklandó történet minden tekintetben a fiatal szakácssá válás viszontagságairól (Mikael Yun). És hogy az ifjúság kitartása és izgalma hogyan változtathatja meg a jelenlegi konyhakirály preferenciáit, akinek szerepét ragyogóan Jean Reno játszotta.

Daniel Cohen rendező olyan felelősen közelítette meg a művet, hogy a forgatás megkezdése előtt olyan híres "konyhamesterekkel" találkozott, mint Alain Passard, Alain Ducasse és Pierre Gagnier. Nagyon sok gyakorlati tanácsot adtak Cohennek, hogy minél hitelesebb legyen a kép.

Mikael Yun pedig órákat vett a híres francia szakács, Alain Ducasse főzőművészeti iskolájában.

15. Understudy (2006)

oypd3sswKinoSearch: 10-ből 7,03
IMDB: 10-ből 6,60
Műfaj: vígjáték, dráma
Termelő: Francis Weber
Zene: Alexander Desplat
Időtartam: 85 perc

Jó, hogy a világ egyik leggazdagabb embere lehetek. Így gondolta Pierre Lavaser, felesége a gyönyörű Christine-nek, akinek irányító részesedése volt a cégében. Nyilvánvaló, hogy Pierre nem volt része annak, hogy elváljon feleségétől.

Az okos paparazzi azonban Pierrét fényképezte szeretőjével, csúcsmodelljével, Elenával. És most, hogy ne csak a családi fészekből, hanem a gazdagok listájából is kidobják, Lavasernek be kell bizonyítania, hogy Elena szeretője egy másik személy.

14. A vámhatóság előrelép (2010)

nzay3gd5KinoSearch: 10-ből 7,08
IMDB: 10-ből 6,40
Műfaj: komédia
Termelő: Dani Boone
Zene: Philip Rombie
Időtartam: 108 perc

Franciaország és Belgium határán két vámtiszt végzi rutinszerű feladatát. A francia megtréfálja a belgát, a belga hevesen utálja a franciát.

De feletteseik parancsára nekik kell az első egyesült nemzetközi legénységnek lenniük, amelynek csempészeket és más jogsértőket kell elkapnia. És itt várnak ránk ... nem, nem egy vérbeli dráma, hanem egy vicces vígjáték a francia mozi legjobb vámosairól.

13. Nők a 6. emeletről (2010)

hkxdhyhlKinoSearch: 10-ből 7,10
IMDB:7, 10 a 10-ből
Műfaj: komédia
Termelő: Philippe Le Guet
Zene: Jorge Arriagada
Időtartam: 102 perc

A 60-as évek primitív és visszafogott Párizsában helye van a szórakozásnak és az élénk érzelmeknek is. Egy gazdag tőzsdeügynök, Jean-Louis megtudja, hogy az emeleti lakásban szegény, de lelkes és bájos spanyol nők laknak.

Az eltérő kultúra, más nyelv és a kölcsönös segítségnyújtás légköre friss levegővé válik Jean-Louis számára kimért, de unalmas életében.

12. Taxi 3 (2003)

a1iyybhhKinoSearch: 7,14 a 10-ből
IMDB: 10-ből 5,80
Műfaj: vígjáték, akció, krimi
Termelő: Gerard Krawczyk
Zene: DJ Kore, DJ Skalp
Időtartam: 84. perc

A legjobb francia vígjátékok listája között a Taxi már négy részben szerepel. Vicces, hogy a legrosszabbul értékelt negyedik részből a jó harmadikba, a kiváló másodikba és az első helyre kerülnek.

A Taxi 3-ban Daniel taxisofőrnek és Emilien rendőrnek ki kell menniük a csatába a Mikulás bandája ellen. A piros bundás huncut nagyapák nem ajándékokat szállítanak, hanem elvisznek, és egy ilyen gonoszt meg kell büntetni, és maximális sebességgel.

11. A legjobb barátom (2006)

tuqdxwbyKinoSearch: 10-ből 7,41
IMDB:10-ből 6,70
Műfaj: komédia
Termelő: Patrice Lecomte
Zene: Xavier Dermelyak
Időtartam: 94 perc

Gazdag és magányos műértő, François fogadást köt üzleti partnerével, Catherine-vel. Egy értékes görög váza forog kockán. A fogadás feltételei egyszerűek: François vázát kap, ha bemutathatja Catherine-t legjobb barátjának.

10. Kaméleon (2001)

nk52epvlKinoSearch: 10-ből 7,44
IMDB: 10-ből 7
Műfaj: komédia
Termelő: Francis Weber
Zene: Vladimir Kosma
Időtartam: 84. perc

Nem tehet semmit, hogy a kedvenc munkájában maradjon. Itt van egy kedves, szerény, de teljesen észrevehetetlen könyvelő, Francois Pignon, miután megtudta, hogy elbocsátás előtt áll, úgy döntött, hogy megváltoztatja orientációját. Kezdetben a terve még működött is, akkor vajon ki kockáztatna Európában egy meleg ember kirúgását annak érdekében, hogy politikailag inkorrektnek titulálják?

Pignon azonban nem tudta, hogy a "reinkarnációjáról" szóló pletykák vicces helyzetek egész sorát vonják maguk után, amelyekben igaz férfinak kell bizonyítania.

9. Taxi 2 (2000)

jynub5p0KinoSearch: 10-ből 7,61
IMDB: 10-ből 6,50
Műfaj: vígjáték, akció, krimi
Termelő: Gerard Krawczyk
Zene: Al Khemya
Időtartam: 88 perc

Luc Besson kultikus vígjátékának folytatása ismét két barátot hozott össze - a jobb rendőr Emilien és a vakmerő taxisofőr, Daniel. Sorsuk a jakuza elleni harc, a japán miniszter védelme és természetesen az adrenalin száguldozása Marseille utcáin.

8. Hód szánalomra! (2008)

4bzqxbcdKinoSearch: 10-ből 7,63
IMDB: 10-ből 7,10
Műfaj: vígjáték, melodráma
Termelő: Dani Boone
Zene: Philip Rombie
Időtartam: 106 perc

Így álmodozik arról, hogy átszáll a Cote d'Azur-ra, majd egy apró hiba miatt egy durva északi városban találja magát Dunkirk közelében, ahol érthetetlen nyelven - franciául - beszélő emberek laknak. És akkor, ahogy mondani szokták, "a kutya ült a volánba - szóval futtasson kaját". Annál is inkább, hogy a "béresek" vendégszeretőek, nyitott gondolkodásúak és általában a legkedvesebb emberek.

A „Hód Porzhalovat” nézése közben sok néző nosztalgiázik a szovjet mozi iránt. A legviccesebb francia vígjáték hasonlít hozzá a maga nemében érthető régi és apró humorában, nincsenek viccek "az öv alatt".

7. Kis Nicolas (2009)

cdsrkvz1KinoSearch: 10-ből 7,68
IMDB: 10-ből 7,20
Műfaj: vígjáték, család
Termelő: Laurent Tirard
Zene: Klaus Badelt
Időtartam: 91 perc

Joaquim, Nicolas barátjának családjában hamarosan örömteli esemény fog bekövetkezni - lesz egy testvére. Örömteli, örömteli, csak a szülők már nem fordítottak annyi figyelmet Joaquimra, mint korábban. És furcsa változások vannak a viselkedésükben: anya és apa nagyon kedvesek lettek egymással, és apa még maga is kidobja a szemetet.

És most Nicolas ugyanezeket a figyelmeztető jeleket veszi észre családjában. Mi lesz most? A nem kívánt gyermeket sötét erdőbe viszik, és örökre ott hagyják? Határozottan kell cselekednünk, mert csak egy gyermek maradhat a családban!

De ne aggódjon, és vigye el gyermekeit a képernyők elől. A "Kis Nicolas" egy nagyon kedves és fényes film a gyermekkori félelmekről, álmokról és elvárásokról. A túlzásra való hajlamról és az aranyos, laza és olyan imádnivaló kisfiúról, amelyben minden felnőtt könnyedén felismeri önmagát.

6. Trió Belleville-ből (2003)

v1fxqjbvKinoSearch: 10-ből 7,69
IMDB: 10-ből 7,80
Műfaj: vígjáték, rajzfilm
Termelő: Sylvain Chaumé
Zene: Benoit Chare
Időtartam: 78 perc

Az a tény, hogy minden idők egyik legjobb francia vígjátéka nem film, hanem rajzfilm, animáció szempontjából még érdekesebbé teszi. Igen, nagyon szokatlan és sajátos a "Trióban", a karikatúrával, ami történik. És ami azt illeti, a kép „beszél” a szereplők párbeszédei helyett, ebben a filmben egyáltalán nagyon kevés a beszélgetés.

Az akció középpontjában egy Champion nevű fiú áll, aki imád biciklizni és részt vesz a Tour de France versenyen. A verseny ideje alatt azonban a fiút elrabolják, nagymamája pedig a hűséges kutyával, Bruno-val együtt unokájához siet.

5. Szerencsétlen (2003)

vw30qgaqKinoSearch: 10-ből 7,74
IMDB: 10-ből 7,10
Műfaj: vígjáték, krimi
Termelő: Francis Weber
Zene: Marco Prinz
Időtartam: 85 perc

Nem elég pénzt lopni a maffiától, azt is tudni kell használni. A hidegvérű bandita, Ruby (Jean Reno), aki börtönbe került, csak erről gondol. Miután megismerkedett az egyszerű gondolkodású nagy emberrel, Quentinnel (Gerard Depardieu), Ruby odaadja a terveinek, és most a partnereknek ki kell szállniuk a vadonba, és el kell jutniuk a gyorsítótárban lévő pénzhez.

És azt is - hogy foglalkozzon Ruby egykori társaival, akik hibásak a barátnője halálában.

4. Taxi (1998)

hiyxepjiKinoSearch: 10-ből 7,89
IMDB: 10-ből 7
Műfaj: vígjáték, akció, krimi
Termelő: Gerard Pires
Zene: Akhenaten
Időtartam: 86 perc

A sebesség rajongója, Daniel taxisofőrként dolgozik, és módosított Peugeot-jával rohan végig Marseille utcáin. Gyűlöli a rendőrséget, és minden alkalomkor gúnyolja őket.

Emilien rendőr tiszteli a törvényt, de egyáltalán nem tudja, hogyan kell autót vezetni, és még az engedélyét sem tudja továbbadni.

Mi a közös ebben a két emberben? Meg kell állítani a bandát a Mercedesben, amely ügyesen megúszik minden üldözés elől.

3. Művész (2011)

snvl4qauKinoSearch: 10-ből 7,94
IMDB: 10-ből 7,90
Műfaj: vígjáték, melodráma, dráma
Termelő: Michelle Hazanavicius
Zene: Ludovic Bours
Időtartam: 96 perc

A gyönyörű extra Pippi Miller reménytelenül szerelmes az 1920-as évek némafilmsztárjába, George Valentine-ba.Elmúlt dicsőségre vágyik, és nem akar a forgatáson mikrofonba beszélni, és a nő gyorsan népszerűvé válik a hangos filmekben. És ezt a kettőt csak a szeretet képes összeegyeztetni.

2. Amelie (2001)

rxm1mrvwKinoSearch: 10-ből 7,99
IMDB: 8.30-ból 10-ből
Műfaj: vígjáték, melodráma
Termelő: Jean-Pierre Jeunet
Zene: Yann Tiersen
Időtartam: 122 perc

Vitathatatlanul a 21. század leghíresebb francia vígjátéka, magas minősítéssel. A fantáziák világában élő bájos és szokatlan Amelie története lenyűgöző és nagyon kedves a közönség számára. Nincs fekete humor, nincs vicc az öv alatt, csak a mesésség és a pozitivitás van.

Ez a film lehetővé teszi számunkra az élet egyszerű örömeinek felidézését is, amelyekről a mindennapi élet forgatagában általában megfeledkezünk. Például a "palacsinta" átengedése a vízen. Te is ezt tetted gyerekként?

1. 1+1 (2011)

uemeri5tKinoSearch: 10-ből 8,80
IMDB: 10-ből 8,50
Műfaj: vígjáték, dráma, életrajz
Termelő: Olivier Nakash, Eric Toledano
Zene: Ludovico Einaudi
Időtartam: 112 perc

Az elmúlt évek legjobb francia vígjátéka számos "kollégájának" példáját követi. Nevezetesen ötvözi az egymásnak nem megfelelő, jelen esetben a gazdag fehér arisztokrata Fülöpöt, aki kerekesszékben találta magát, és a fekete fiatal Driss-t, akit nemrégiben engedtek szabadon a börtönből.

Az "1 + 1" -t az egész család nézheti és kell. Végül is figyelem a főszereplők közötti barátság kialakulására érdekes, megható, sőt tanulságos a fiatal generáció számára.

Van valami egyedülálló a francia vígjátékokban. Szellemes és nem gonosz humor, a kecses nők és karizmatikus, ugyanakkor testalkatú, nem szekrényszerű férfiak jelenléte a keretben. A francia mozi nem a speciális effektusokra összpontosít, inkább a léleknek és az elmének szól, mint a szemnek. A francia vígjáték olyan híres színészeket adott a világnak, mint Louis de Funes és Pierre Richard.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet