itthon Film Filmek 2019 legjobb orosz filmjei

2019 legjobb orosz filmjei

A Cinema Foundation által készített felmérés szerint a VTsIOM-mal együtt az oroszok többsége (66%) jóval a moziba lépés előtt választ megfelelő filmet. Végül is ez az esemény nemcsak szórakozás, hanem Oroszország legnépszerűbb szabadidős típusa is. Ez azt jelenti, hogy felelősségteljes megközelítést igényel.

És hogy a mozi kirándulás ne váljon csalódássá, elkészítettük a 2019-es év legjobb orosz filmjeinek minősítését. És miután megnézed őket, elmehetsz a legjobb külföldi filmek... Vagy fordítva.

10. Elveszett sziget

KinoSearch: 10-ből 5,31
IMDB: 10-ből 4,30
Műfaj: dráma, thriller, detektív
Ország: Oroszország
Termelő: Denisz Sziljakov
Zene: Dmitrij Emelyanov
Időtartam: 90 perc

Igor Voevodin moszkvai újságírónak fogalma sem volt arról, hogy milyen útja lesz a gyönyörű távol-keleti szigeten.

Ott, egy kis halászfaluban, a civilizációtól gyakorlatilag elzárt emberek és a sziget titokzatos úrnője közelében a "nagyvárosi dolog" elhagyja a komfortzónát. És sokkal sötétebb és szürreálisabb zónában találja magát.

9. Mentsd meg Leningrádot

KinoSearch: 10-ből 5,37
IMDB: 10-ből 6,80
Műfaj: dráma, katonai
Ország: Oroszország
Termelő: Alekszej Kozlov
Zene: Jurij Poteenko
Időtartam: 95 perc

A nagyszabású cím ellenére a film nem a városra, hanem az uszályra összpontosít, amely állítólag kiveszi az ostromlott Leningrádból a lakosok egy részét. Köztük fiatal szerelmesek - Kosztya és Nastya.

Éjjel a hajó vészhelyzetben van, de segítség helyett az ellenséges repülőgépek tüzében van.

A „Leningrád megmentése” nem azt állítja, hogy „remekmű film” vagy „kinyilatkoztató film”. Ugyanakkor egy nem túl válogató, különböző korú nézőnek pontosan azt adja, amit elvárnak a modern mozitól: akciójelenetek, romantikus alkotóelem és képletes gazember egy NKVD-őrnagy személyében.

8. Asszonyok

KinoSearch: 10-ből 5,45
IMDB: 10-ből 4,60
Műfaj: komédia
Ország: Oroszország
Termelő: Elena Khazanova
Zene: Diana Arbenina
Időtartam: 97 perc

Átlag alatti öröm, hogy olyan nő szerepében szerepelsz, akihez a férfi a feleségétől „pihenni” megy. A film három hősnője pedig készen áll nemcsak arra, hogy felhagyjon az úrnői szereppel, hanem nagyon ötletesen megbünteti azokat a férfiakat is, akik megcsalják feleségüket, és a szerelmes hölgyek érzéseit saját önző érdekeikben használják fel.

Vigyázzatok, csalók, mert az úrnők a háborús úton járnak!

7. Hét vacsora

KinoSearch: 10,04-ből 6,04
IMDB: 10-ből 5.30
Műfaj: komédia
Ország: Oroszország
Termelő: Kirill Pletnev
Zene: Artem Mikhaenkin
Időtartam: 91 perc

Eugene és Alena családjában régóta nincs béke és harmónia. Nincs gyermekük, nincsenek közös érdekeik, Alenának pedig már nincs ereje kibírni a tartósan depressziós Zsenyát. És úgy dönt, hogy elválik.

És egy egyszerű orosz család története itt zárulhatott le. De előttünk egy komédia. Szóval, nem minden olyan rossz. És Zsenya, felismerve, hogy csodálatos elszigeteltségben maradhat, határozott lépéseket tesz a kialudt érzések helyreállítása érdekében. Megkéri Alinát, hogy a válás előtt menjen el vele hét vacsorára. Mindegyiküknek egyedi légköre lesz, de vajon segít-e visszatérni felesége szeretetébe?

6. Barabbas

KinoSearch: 10,13-ból 6,13
IMDB: 5.90
Műfaj: dráma, történelem
Ország: Oroszország
Termelő: Evgeny Emelin
Zene: Alexander Kendysh, Oleg Saksonov és mások.
Időtartam: 115 perc

Az „apa fia” - ahogy Barabbast arámi nyelvről fordítják - egy film egy rablóról, akit Jézus Krisztus helyett a tömeg döntése alapján engedtek szabadon.

Bemutatja a közönségnek, hogy mi történt Barabbassal a szabadság megszerzése után, és azokat a motívumokat, amelyeket a híres bibliai szereplők - Pontius Pilátus, Júdás és József, becenéven Kajafás - vezéreltek.

A nézők külön dicséretet kaptak a gyönyörű jelmezekért és dekorációkért is, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy elmélyülhessenek a korszakos esemény - Jézus Krisztus keresztre feszítése - korában.

5. Brownie

KinoSearch: 10-ből 6,38
IMDB: nem
Műfaj: fantázia, vígjáték, család
Ország: Oroszország
Termelő: Jevgenyij Bedarev
Zene: Mark Dorbsky
Időtartam: 104 perc

Brownie, boszorkányok és beszélő macskák - ez az orosz gyermekmesék területéről szól. Tehát hagyja magát egy ideig egy gyermeknek nézni ezt a vicces és megható komédiát egy nagyon huncut Brownie-ról, valamint egy anya, lánya és imádnivaló macska Kuzi családjáról.

És arról a gonosz varázslónőről is, akinek saját tervei vannak a Brownie lakásának tartalmáról és (elsőre nem kívánt) vendégeiről.

4. A csend kiáltása

KinoSearch: 10-ből 6,90
IMDB: nem
Műfaj: dráma, történelem, katonaság
Ország: Oroszország
Termelő: Vlagyimir Potapov
Zene: Denisz Pekarev
Időtartam: 97 perc

A kis Mitya, aki egyedül maradt ostromlott Leningrádban, halálra volt ítélve. Katya lány azonban őrangyala szerepét játszotta. Maga még tinédzser, és nap mint nap küzd Mitya életéért egy háború sújtotta, fagyos és éhes város közepén.

A történés minden tragédiája ellenére ez a kép nem azt a feladatot tűzte ki maga elé, hogy lehozza a nézőre a kétségbeesés és a "csernukha" terheit. Amint azt az emberek állítják, akik már nézték a "Csend kiáltását", ez a film életigenlő, hitet ad az emberiségben és a kedvességben.

3. Testvériség

KinoSearch: 10-ből 7,17
IMDB: 10-ből 6,40
Műfaj: dráma, akció, katonai
Ország: Oroszország
Termelő: Pavel Lungin
Zene: ismeretlen
Időtartam: 113 perc

Az események epicentrumában található a felderítő társaság, amelynek meg kell mentenie az elfogott szovjet pilótát és ezzel együtt a tábornok fiát. Ha azonban úgy gondolja, hogy ez egy hétköznapi hősi film, amelyben a legyőzhetetlen harcosok tehetetlen ellenségek tömegével kaszálnak, akkor téved.

Pavel Lungin filmje egy igazi afgán háborúról szól, vérével, verejtékével, félelmével és a túlélés és a hazatérés vágyával. A békés, harci jelenetekkel tarkított epizódok pedig érzelmi felszabadulást nyújtanak a közönségnek, és egy kis humort visznek a történések homályába.

2. A halhatatlanság folyosója

KinoSearch: 10,25-ből 6,25
IMDB: 10-ből 6,90
Műfaj: dráma, katonaság, történelem
Ország: Oroszország
Termelő: Fedor Popov
Zene: Andrey Golovin
Időtartam: 125 perc

Számos filmet forgattak a tengerészek, tartályhajók, pilóták és felderítők kizsákmányolásáról a Nagy Honvédő Háború idején. De a kevésbé hősies vasutasokat eddig sem vették figyelembe. A „Halhatatlanság folyosója” pedig kijavítja ezt a filmes hibát.

Ez a film a hősiességről szól, egy értékes rakományról, amelyet bármi áron el kell szállítani, a német tüzérség folyamatos tűz alatt álló shlisselburgi autópálya építéséről. És a győzelem érzéséről, amelyet a főszereplő - Masha Yablochkina ajka hangoztat. A mieink megverték a fasisztákat!

1. balkáni határ

KinoSearch: 10,27,28
IMDB: 10-ből 7,80
Műfaj: dráma, akció, katonai
Ország: Oroszország, Szerbia
Termelő: Andrey Volgin
Zene: Mihail Afanasjev
Időtartam: 151 perc

Ez a kép a tetején van 2019 legjobb háborús filmjei, Koszovóban viszonylag nemrégiben - 1999-ben, az albánok és szerbek közötti fegyveres konfliktus idején - bekövetkezett valós események alapján.

A Shatay parancsnoksága alatt álló orosz különleges erők egy csoportjának az volt a feladata, hogy lefoglaljanak egy albán fegyveresek által ellenőrzött repülőteret és tartsák azt az erősítés megérkezéséig.A helyzetet bonyolítja, hogy a repülőtér túszai között van egy fiatal nővér Yasna, akit Shatai nagyon szeret.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet