itthon Film Filmek A legjobb háborús filmek rangsorolva 2019-ben

A legjobb háborús filmek rangsorolva 2019-ben

A háborús filmek nemcsak szórakoztatóak, hanem hasznos médiatartalmak is. Inspirálják a férfiakat és a nőket az önkéntességre, örökítik meg a hősök emlékét. Ami a legfontosabb: emlékeztetnek bennünket a háború borzalmaira, hogy gyermekeink békés jövőt teremthessünk.

Ezért a Kinopoisk és az IMDb magas értékelése alapján csak 2019 legjobb háborús filmjeit próbáltuk összegyűjteni Önnek. Olyan filmet helyeztünk el, amelynek csak egy felhasználói értékelése van a lista tetején.

10. Tolkien

TolkienFilmkeresés értékelése: n / a
IMDB minősítés: 10-ből 7,00
Műfaj: dráma, katonaság, életrajz
Ország: USA
Termelő: Karukoski ház
Zene: Thomas Newman
Időtartam: 112 perc

J.R.R. Tolkien munkáját a világ minden táján szeretik. Könyvei minden idők legjobb gyermekkönyvei közé tartoznak, az ezek alapján készült filmek a modern filmipar remekműveivé váltak.

2019-ben eljött az ideje, hogy filmet készítsen magáról az íróról. Beszélni fog arról, hogy egy fiatal és még ismeretlen Tolkien hogyan kereste a barátságot, a szeretetet és az ihletet, valamint arról, hogy az első világháború idején a brit csapatokban végzett szolgálatával hogyan foglalkozik.

9. Titkos élet

Titkos életFilmkeresés értékelése: n / a
IMDB minősítés: 10-ből 7,50
Műfaj: dráma, katonaság, történelem
Ország: Németország, USA
Termelő: Terrence Malick
Zene: James Newton Howard
Időtartam: 173 perc

Igazi események alapján ez a film Franz Jägerstätter, Ausztrián kívül kevéssé ismert hős története, aki nem volt hajlandó harcolni a nácikért a második világháborúban.

Amikor Jägerstatter a hazaárulás kivégzésének fenyegetésével szembesül, megingathatatlan hite és felesége, Fani és gyermekei iránti szeretete tartja fenn szellemét.

8. Saragahri csata

Saragahri csataFilmkeresés értékelése: n / a
IMDB minősítés: 10-ből 7,80
Műfaj: dráma, katonai, akciófilm
Ország: India
Termelő: Anurag Singh
Zene: Jasbir Yassi, Dr. Arko Pravo Maherji és mtsai.
Időtartam: 150 perc

Ez egy feszült háborús dráma, amely ötvözi az intenzív érzelmeket a vérrel átitatott cselekedetekkel. Fontos fejezetet mesél el az indiai történelem évkönyvéből - egy 21 szikh katonáról szóló csapatról, akik 1897-ben harcoltak egy 10 000 fős afgán hadsereg ellen.

A saragahri csatát nem csak Indiában, hanem az egész világon az emberi képességek és bátorság egyik leginspirálóbb példájának tartják.

Érdekes, hogy a filmben számos utalás van az iszlám és a szikh legendákra, és bemutatták a ghatkát, Pandzsáb harcművészetét is.

7. Mentsd meg Leningrádot

Mentsd meg LeningrádotFilmkeresés értékelése: 10-ből 5,37
IMDB minősítés: 10-ből 6,80
Műfaj: dráma, katonai
Ország: Oroszország
Termelő: Alekszej Kozlov
Zene: Jurij Poteeenko
Időtartam: 95 perc

Az oroszországi Nagy Honvédő Háború eseményeiről készült filmek senkit sem lepnek meg. A Szovjetunió idején, a lendületes 90-es években és most vették fel őket. Ezért kevés az, ami meglepetést okozhat az orosz nézőknek, de nagyon könnyű felháborodni őket. A "Leningrád megmentésére" pedig sikerült finom vonalat lépnie a "nagyszerű film" és a "miért néztem meg?"

Egyrészt közhelyes karaktereket talál benne (gonosz NKVD-tiszt), és kifejezett utalásokat híres filmekre ("Titanic", "Ryan közlegény megmentése").Ráadásul a film ilyen nagyszabású címe nem felel meg a cselekménynek.

Másrészt a nézők a jól elkészített jelmezeket és fegyvereket, valamint a jó színészi játékokat és a kiválóan megfilmesített csatajeleneteket ünneplik.

Ennek a képnek az akciója 1941 szeptemberében játszódik le. Kosztya és Nastya fiatalok bárkán találják magukat, amelynek állítólag kadétokat és Leningrád lakóinak egy részét ki kell ürítenie az ostromlott városból. A viharban elkapott hajó azonban bajba kerül. És segítség helyett már ellenséges gépek is rohannak hozzá.

6. A halhatatlanság folyosója

Halhatatlansági folyosóFilmkeresés értékelése: 10,25-ből 6,25
IMDB minősítés: 10-ből 6,90
Műfaj: dráma, katonaság, történelem
Ország: Oroszország
Termelő: Fedor Popov
Zene: Andrey Golovin
Időtartam: 125 perc

Masha Yablochkina, egy leningrádi fiatal lakos, aki túlélte az 1941-1942-es rettenetes blokádos telet, tanfolyamokra jön. Utánuk pedig eljut a Shlisselburg autópálya építéséhez, amely összeköti a várost a szárazfölddel. A német tüzérség tüzének hatására Mashának és a 48. mozdony-konvoj bajtársainak elengedhetetlen rakományt kell szállítaniuk Leningrádba.

Ez a film joggal nevezhető népszerűnek. 2015-ben alig több mint 600 ezer rubelt gyűjtött a Boomstarter platformon. A "Halhatatlanság folyosója" megalkotói ebből a pénzből készítették el a Neva fölötti híd kereszteződésének díszletét.

5. Hármas határ

Hármas szegélyFilmkeresés értékelése: 10,5-ből 6,58
IMDB minősítés: 10-ből 6,50
Műfaj: akció, kaland, katonai
Ország: USA
Termelő: JC Chandor
Zene: Gazdag Vreeland
Időtartam: 108 perc

Ha Ben bácsi látná, hogy milyen gazdagság került a Delta Force ex-katonáinak egy csoportja kezébe, akkor valami ilyesmit mondott: "A nagy pénz nagy kísértés".

Ezek a lopakodó hősök rangos karrierjük során először veszélyes küldetést vállalnak maguknak, nem pedig az országnak.

4. Következmények

HatásokFilmkeresés értékelése: 10-ből 6,81
IMDB minősítés: 10-ből 6.30
Műfaj: dráma, melodráma, katonai
Ország: Egyesült Királyság, Németország, USA
Termelő: James Kent
Zene: Martin Phipps
Időtartam: 108 perc

Míg Németországban a második világháború után egy brit ezredes (Jason Clarke) felügyeli egy német város újjáépítését.

Feleségével (Keira Knightley) együtt egy luxus kastélyban telepedik le, amely egyetlen német apa (Alexander Skarsgård) és érzelmileg instabil lánya tulajdonában van. Legutóbbi ellenségek egy fedél alatt - élhetnek-e békésen legalább egy napig?

3. A csend kiáltása

A csend kiáltásaFilmkeresés értékelése: 10-ből 6,90
IMDB minősítés: nem
Műfaj: dráma, történelem, katonaság
Ország: Oroszország
Termelő: Vlagyimir Potapov
Zene: Denisz Pekarev
Időtartam: 97 perc

Azt mondják, hogy a háború nem egy nő arca. A hátul maradt nők és gyermekek azonban teljes mértékben érzik a háború borzalmát. Ez a kis Mitya családjában történt, aki ostromlott Leningrádban volt. Hideg és éhség okozta halál fenyegette, ha nem jött meg az üdvösség egy tizenéves lány, Katya személyében.

Most neki, egy 12 éves iskolás lánynak, hároméves kisbabával a karjában, a legnehezebb körülmények között kettőért kell küzdenie. A történtek súlyossága ellenére ez egy könnyű és életigenlő film, amely érthető nemcsak a felnőttek, hanem a tizenévesek számára is.

2. Testvériség

TestvériségFilmkeresés értékelése: 7,19 a 10-ből
IMDB minősítés: 10-ből 7,0
Műfaj: dráma, akció, katonai
Ország: Oroszország
Termelő: Pavel Lungin
Zene: ismeretlen
Időtartam: 113 perc

A film eseményei 1988-ban, a szovjet csapatok Afganisztánból való kivonulása közepette bontakoztak ki. Az intelligencia tárgyalni próbál a salang-hágót ellenőrző dushmanokkal.

A helyzetet azonban bonyolítja, hogy egy katonai pilóta a mudzsahedek kezébe került. És elkezdődik a játék, amelyben a különleges szolgálatok, az afgán tisztviselők, a fegyveresek és sok más, nagyon eltérő érdeklődésű ember gyűlt össze.

Ennek a kígyó-gubancnak a közepén pedig egy felderítő társaság áll, amely számára a politikai szempontok nem fontosak, hanem csak a katonai testvériség fontos.

Azt kell mondanom, hogy ezt a filmet kétértelműen fogadták az afgán harcosok.Például az orosz FSB tartalékos ezredese, Igor Morozov a Testvériséget olyan filmnek nevezte, amelyben lehetetlen a fiatalokat nevelni és a hazaszeretet érzetét kelteni, mivel a szovjet katonákat valószínűtlenül bemutatták, háborús bűncselekményeket követnek el és az afgánok előtt harcolnak egymással. Ugyanakkor a magas nézettségi besorolás azt bizonyítja, hogy nem minden néző ért egyet Morozov értékelésével.

1. balkáni határ

Balkáni határFilmkeresés értékelése: 10.30-ból 7.30
IMDB minősítés: 10-ből 7,80
Műfaj: dráma, akció, katonai
Ország: Oroszország, Szerbia
Termelő: Andrey Volgin
Zene: Mihail Afanasjev
Időtartam: 151 perc

Sok orosz film szerepel 2019 legjobb háborús filmjei között. Ritka kivételtől eltekintve azonban a Nagy Honvédő Háború eseményeiről beszélnek. A „balkáni határ” pedig az 1999-es jugoszláviai katonai konfliktus emléke. A forgatáson részt vevő tömeg sok színésze pedig tanúja volt, ha nem is résztvevője ennek a konfliktusnak.

A történések középpontjában egy különleges erők csoportja áll, amelynek feladata a koszovói Slatina repülőtér elfoglalása és megtartása. Ez egy fontos helyszín, ahol a fény ékként összeállt mind az albán tábori parancsnok, mind a NATO magas rangú katonai tisztviselői számára. De az orosz különleges csoport parancsnokának személyes érdeke a repülőtér elfoglalása. Ott, a túszok között van szeretett barátnője.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet