itthon Természet 15 legjobb őrző kutyafajta magánházának őrzésére

15 legjobb őrző kutyafajta magánházának őrzésére

Milyen őrző kutya legyen ideális magánház vagy lakás őrzéséhez?

 • Bizalmatlan az idegenekkel szemben
 • nagyon jól képzett,
 • teljesen ellenőrizhető (természetesen a tulajdonos által),
 • és egyértelműen követi a „saját” személyem parancsait.

Így mondja Vlagyimir Golubev, az Orosz Kinológiai Szövetség vezetője. Az ajánlásai alapján, valamint a kutyatenyésztéssel foglalkozó speciális fórumok és helyszínek tanulmányozása után összeállítottuk az első 15 kutyafajta a legalkalmasabb az otthoni biztonságra, nyaralók vagy bármilyen más ingatlan.

15. Appenzeller-hegyi kutya

Appenzeller-hegyi kutya

Ezek a szívós, mozgékony és energikus szépségek kiváló választás házvezetőként. Eredetileg farm kutyák voltak, ezért intelligenciájuk és engedelmességük lenyűgözi az egész családot.

Az appenzellerek nagyon szeretik „fiataljaikat”, fiatalokat és időseket, féltékenyen őrzik őket, és kiválóan védik a vagyont és a területet is. Felhívjuk figyelmét, hogy temperamentuma miatt ezek a kutyák hosszú sétákat vagy egyéb fizikai tevékenységet igényelnek. Kategorikusan nem alkalmasak láncon vagy madárházban tartásra.

14. Akita Inu

Akita Inu kiváló őrző magánházhoz és udvarhoz

A világ legjobb 15 őrzőkutyájának tizennegyedik helyét egy nagy, bátor és rendkívül nagy teljesítményű kutya kapta. Ehhez a fajtához tartozott a legendás Hachiko. A tulajdonoshoz rendkívül hűséges Akita Inu tartózkodóan viselkedik az idegenekkel szemben, amikor a tulajdonos ott van. Ennek a kutyának a puszta jelenléte azonban elegendő ahhoz, hogy megakadályozza a legtöbb ember belépését valaki más házába.

Minden érdeme ellenére az Akita Inu félelmetes kutya, és erős emberi vezető nélkül uralni fogja a gazdát és háztartását.

Az Akita Inu nem ugat, ha valami nem stimmel. Ehelyett vicces morgást, motyogást és nyögést bocsátanak ki, hogy kommunikáljanak házigazdájukkal.

Egy ilyen kutya remekül érzi magát mind magánházban, mind városi lakásban.

Családi kutyaként a japán Akita nem a legjobb választás. Ezek az állatok nem szeretik a zajt, és túl erősek ahhoz, hogy kisgyerekekkel játszanak. Akita szintén nem szereti, ha az emberek belépnek a területére, és rosszul reagálhatnak a jövő és megyő gyerekekre, különösen akkor, ha felnőttek nem irányítják őket.

13. Németjuhász

Németjuhász, kiváló fajta az otthon és a család őrzésére

Az otthon és a család őrzésére szolgáló legjobb kutyák rangsorának tizenharmadik helyén valóban egyetemes, könnyen képezhető fajta... Használható biztonsági és nyomozói, szolgálati és őrzési tevékenységekre, és vak társnak kiváló társa, vagy kisgyerek számára is kiváló társa lesz.

A német juhászok rendkívül energikusak, unatkozásukkor ugatni és üvölteni fognak. Olyan tulajdonosra van szükségük, aki rendszeres feladatokat, valamint hosszú sétákat és sok figyelmet szentel.Meg kell jegyezni, hogy bár ezek a kutyák nagyszerűek a család számára, nem szeretik a vendégeket és óvakodnak az idegentől, még akkor sem, ha a tulajdonos barátként viselkedik vele.

12. Chow Chow

Chow Chow

Nyugodt és figyelmes kutyák, nem szeretik az öleléseket vagy a felhajtást. A Chow Chow nagyjából ugyanaz a tulajdonos kutyája, ezért ne várja el, hogy mindenkit egyformán szeressenek a házban. Erős, akaratos gazdára van szükségük, különben a kis "medvéből" makacs és engedetlen vadállat nő.

A szabad hely nagyon fontos ennek a fajtának, és a Chow Chow boldogan őrzi majd nagy területét.

Jobb, ha házi kutyaként nincs Chow Chow, ha a családnak kisgyermekei vannak. Ezek a háziállatok nem tolerálják nyugodtan, ha a baba fájdalmasan megragadja a fülét vagy a farkát.

11. Kuvasz

A Kuvasz alkalmas a nyájak és a vagyon őrzésére

Ezek a magyar pásztorkutyák nagyon izmosak és rendkívül erősek. Kiváló őrök, fanatikusan hűek tulajdonosaikhoz és nem félnek. Nagyon okosak és nagyon gyengédek a gyerekekkel.

A kuvassák azonban büszke állatok, ezért meglehetősen nehéz kiképezni őket. Ebben az esetben a "bot" módszer abszolút elfogadhatatlan. A kuvasz szocializációját és kiképzését már kiskutya korában el kell kezdeni, mivel önzetlen vágya, hogy bármilyen módon megvédje családját.

Ez a kutya nem alkalmas olyan kis helyekre, mint például kert nélküli lakás vagy ház. Agresszivé válhat, ha bezárva érzi magát.

10. Rottweiler

Rottweiler

Az erős és izmos rottweilereket eredetileg Németországban használták szarvasmarha és szekér kíséretére. Érzékenyek az idegenekkel szemben, és soha nem szégyenlősek. Ezek a tulajdonságok valószínűleg az egyik legnépszerűbb őrző kutyává teszik őket, akik vadak lehetnek az emberek és a vagyon védelmében.

A rottweilerek nem tudnak azonnal reagálni a helyzetre, mert szokásuk "várni és látni", ami lehetővé teszi számukra, ha nem is villámgyorsan, de helyesen cselekedni. Tehát kevesebb a felesleges támadás esélye.

A rottweilereket a világ egyik legveszélyesebb kutyafajtájának tartják. Ezért gondos előkészületre van szükségük, amely nélkül a kutyák nem láthatják a védelem és az agresszió közötti határt. A rottweilerek jól kijönnek a gyerekekkel, és remek védőként szolgálnak egy fiú vagy lány számára.

9. belga malinois juhász

Belga juhász malinois

Ez egy pásztorkutya, amelyet hasonló megjelenése miatt gyakran összetévesztenek egy német juhászkutyával. A malinoisok okosak, éberek és nagyon aktívak. Emiatt nem a legjobb megoldás egy olyan otthon védelmére, ahol sokáig egyedül vagy kisgyerekekkel kell otthon maradnia. Ezek a kutyák barátságosak a gyerekekkel, játék közben azonban elfelejthetik és összetörhetik a gyereket.

Egyes belga juhászok barátságosak és energikusak, míg mások nyugodtak és nem sietnek. Az, hogy egy adott állatban milyen tulajdonságok érvényesülnek, az a kiképzésétől függ.

8. Komondor

Komondor

Nagyon okos és ravasz kutyák, de emiatt nehéz őket kiképezni. Ne lepődj meg, ha Komondorod figyelmen kívül hagyja azokat a parancsokat, amelyeket nem akar végrehajtani. Ez a nagy fajta csak tapasztalt tulajdonosoknak alkalmas, akik új emberek és más kutyák számára képezhetik kedvencüket. A komondorok sem egyiket, sem másikat nem szeretik. De azonnal befogadja a nyájba a tulajdonos családtagjait, és fáradhatatlanul védelmet nyújt.

Ne lepődj meg, ha Komondorod ül és bámul rád. Egyszerűen vigyáz a rábízott személyre, biztosítva a biztonságát.

7. Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

A dobermannok az egyik legagresszívabb kutyáról híresek. Mint sok más fajtánál, ez a hírnév is érdemtelen. A Doberman valójában szerető, hűséges és megbízható társ.

Ezek a kutyák hihetetlenül szelídek, gondoskodóak és kedvesek a gyerekekkel, és kiváló őrzői lesznek sétáiknak. Gyorsan tanulnak, és nem keresik a bajt. De biztos lehet benne, hogy szükség esetén megvédik az otthont és a vagyont.

Dobermans gyorsan unatkozik.Egy nagy kerttel rendelkező ház ideális lenne ennek a fajtának, azóta az állatnak sok területe lenne a járőrözésre.

6. Shar Pei

Shar Pei alkalmas lakásbiztonságra

Kezdetben Sharpei-t harci kutyaként tenyésztették, de fokozatosan őrző kutyaként kezdték használni őket. Szükség esetén hűséges társ és heves védő.

A kínai Shar Peit nyugodt, független és intelligens kutyaként ismerik, amely nem szereti az idegeneket és más kutyákat. A Shar Pei nagyon területi állat, és amikor idegenek lépnek be a házba, a kutya viselkedhet "cápa" néven. Ez magában foglalja egy körözést egy idegen körül, hogy megzavarja és megfélemlítse. Ez a fajta természetes viselkedése, és más kutyák elleni harc során alkalmazzák.

5. Fekete orosz terrier

Fekete orosz terrier

Ezt a szolgálati őrző kutyafajtát a szovjet kutyavezetők a 20. század második felében, IV. Sztálin kezdeményezésére tenyésztették, ezért a fekete terriereket nem hivatalosan "Sztálin kutyájának" nevezték. Úgy gondolják, hogy 17 különböző fajta génje van "beágyazva" beléjük, köztük az óriássnauzer, a rottweiler, a newfoundlandi, a dog, a kelet-európai juhász és mások.

Kezdetben a fekete terrierek bármilyen éghajlati viszonyok között működtek, ezért ezeket a kutyákat nemcsak a fizikai állóképesség különbözteti meg, hanem a széles mancsok (a hóban való futáshoz), a hosszú végtagok (a gyors futáshoz), valamint az erős állkapcsok és fogak.

A fekete terriereket jó egészségi állapot és kiegyensúlyozott karakter jellemzi. Jól képzettek, barátságosak a tulajdonosukkal és készek azonnal megvédeni minden veszélytől. Aprólékosan megvizsgálják a rábízott terület minden szegletét. Ha azonban kutyát keres egy lánchoz, akkor a fekete terrier rossz lehetőség, ennek az állatnak szabadságra és állandó kommunikációra van szüksége a gazdával és a családtagokkal.

4. tibeti masztiff

A tibeti masztiff a legnagyobb őrfajta

A masztiff kölykök akár 7000 dollárba is kerülhetnek, így ez az egyik legdrágább kutyafajták a világon.

Ezeket a hatalmas, impozáns megjelenésű "medvéket" sok-sok éven át tenyésztették őrkutyaként, és a mi korunkban nem veszítették el ezeket a képességeket.

Annak ellenére, hogy a tibeti masztiffok nagyon hűek családjukhoz, földrajzilag idegenekhez kapcsolódnak, így egyetlen idegen sem léphet be a házba vagy a lakásba a tulajdonos engedélye nélkül. Valójában a "medvék" annyira területi jellegűek, hogy azt tanácsolják, hogy rendszeresen vezessék őket különböző gyalogos útvonalakon. Ez azért történik, hogy ne kezdjék el a területet a magukénak követelni.

Ezek a kutyák makacs és félelem nélküli védők. Ezért arra ösztönzik őket, hogy szigorú engedelmességi edzésre, az aktív szocializációra építsenek, és minél előbb, annál jobb. És ne feledje, hogy ha a tibeti masztiff igaznak tartja, soha nem fogja meggyőzni! Az egyetlen feladata, hogy megvédje családját mindentől, amelyet fenyegetésnek tart, és ezen semmi sem fog változtatni.

A tibeti masztiff határozottan nem a gyenge szívű ember számára, és megfelelő kiképzés nélkül rendkívül veszélyes állatnak bizonyulhat, és nemcsak az idegenek, hanem a sajátjai számára is.

3. közép-ázsiai juhászkutya

Közép-ázsiai juhászkutya (alabai)

A legtöbb modern fajtával ellentétben a közép-ázsiai juhászkutyákat vagy Alabait nem egy adott személy vagy ország tenyészti (bár Türkmenisztán nemzeti kincsének számítanak).

A nehéz életkörülmények és a ragadozókkal szembeni folyamatos harc alakította az Alabai karakterét és megjelenését. Erős, intelligens, független és félelem nélküli, nyugodt temperamentumú kutyák. Hűek a családtagokhoz, idegeneket nem engednek be a területükre.

A közép-ázsiai országok pásztorai ezeket a kutyákat használták az állomány őrzésére, Oroszországban és a poszt-szovjet térség országaiban a közép-ázsiai juhász kutyákat használták őrségre. Kiváló biztonsági tulajdonságok teszik Alabayevet pótolhatatlanul a magánházak, az ipari létesítmények, a nyaralók és más helyszínek őrzőivé. Szükség esetén Alabai harcba szállhat egy idegenrel, legyen az állat vagy ember.

Az Alabai tulajdonosának nyugodtnak és türelmesnek kell lennie az edzés során, mivel a CAO nagyon makacs és lassabban fejlődik, mint más fajták, mind fizikailag, mind intellektuálisan.Alabajeveket csak 3 éves korára lehet érettnek nevezni.

2. Moszkvai Őrző

Moszkvai órafajta

"Ne vonulj vissza és ne add meg magad" - ilyen mottó lehet a moszkvai őrző címerén, ha a kutyákat ráteszik a címerre.

Ennek a hatalmas, igénytelen és életképes fajtának a képviselőit eredetileg a Krasznaja Zvezda katonai kutyatenyésztő iskola tenyésztette a terület védelme érdekében, és csak üzleti szempontból mutatják be tulajdonságait, felesleges tétlen beszélgetés nélkül.

A moszkvai őrzők nagyon gyors eszűek, jól képzik magukat a képzésben, és soha nem fognak megbántani a tulajdonosát.

A családban ugyanolyan barátságosan viselkednek a család minden tagjával, és jó védők lehetnek a felnőtt gyermekek számára, de nem szabad egyedül hagyni őket a csecsemővel. És nem a kutya jellege, hanem mérete miatt.

1. A kaukázusi juhászkutya a legjobb őrző kutya

A kaukázusi juhászkutya a legjobb őrző fajta

Ez a fajta volt az orosz kutyavezető az első helyen az otthoni védelem szempontjából legjobb kutyák kiválasztásában. Ezek a masszív kutyák pontosan tudják, hogyan kell reagálni, ha otthonod vagy családtagjaid fenyegetésnek érzik magukat, ezért ne becsüld le a szőrösüket.

Nem nyűgösek, magabiztosak, rettenthetetlenek és rendkívül bizalmatlanok az idegenekkel szemben. A rosszul képzett kaukázusi juhászkutya azonban hatalmas mérete és domináns jellege miatt veszélyes lehet a tulajdonos számára. Ezért általános képzési tanfolyamra van szükség.

A kaukázusi juhászkutyák jól bánnak a gyerekekkel, de nem szabad egy kisgyermeket egyedül hagyni kutyával. Végül is a kutya minimális súlya 50 kg, a szuka 45 kg.

Ez a fajta ideális nagy terület őrzésére. A láncban vagy egy szűk lakásban a kaukázusi juhászkutyák unatkoznak, gyakran "rendezetlenül" ugatnak, agresszívekké és kiszámíthatatlanná válnak.

Mire kell figyelni, ha otthona védelme érdekében egy kiskutya kutyát választ

Hogyan válasszunk őrfajtás kiskutyát

 1. Az Ön igényeinek megfelelő kutya kiválasztásának nagyon fontos része a származása, valamint az, hogy miként beszél meg a tenyésztővel és kér információt a kutyákról a kennelben.

Mivel a kutyák a 7. generációig öröklik szüleik és őseik génjeit és viselkedését, fontos, hogy a tenyésztő tudjon mesélni ezekről a mintákról. Valójában ez választja el a jó tenyésztőt a rendes tenyésztőtől. A tenyésztő elmondhatja a kölyökkutyák származását és személyiségét, és segíthet a legjobb választásban az Ön igényeinek megfelelően.

 1. Mit tud ajánlani a kutyájának?

A terület védelmére tervezett kutyák nagy méretűek. Ezért az első dolog, amit figyelembe kell vennie a háziállat vásárlása előtt, az a hely, amelyet felajánlhat neki. Természetesen meghívhatja kutyáját, hogy lakjon és játsszon veled a ház belsejében, de mindenképpen szüksége lesz egy tágas, nyitott térre a terület mozgásához és felfedezéséhez.

Az agresszív kutya és a védőkutya közötti különbség a szocializáció mértéke, a családban élő emberek viszonya és a képzés. Tehát még néhány fontos dolog, amit fel kell ajánlania a kutyájának, a képzési órákra fordított idő, figyelem és pénz.

 1. Mitől félsz?

Nagyon fontos, hogy Ön, mint egy nagy őrző kutya lehetséges gazdája, őszintén válaszoljon magának a kedvence félelmeiről.

 • Félsz a méretétől?
 • Elég erős vagy ahhoz, hogy akár 70 kg súlyú kutyát is kezelj?
 • Elég fegyelmezett vagy ahhoz, hogy megtanítsd a kutyád fegyelmét?
 • Tudja, hogyan kell viselkedni a kutyákkal általában? Elolvassa a testbeszédüket? Megtaníthat-e kommunikálni más háziállatokkal?

Továbbá, ha még soha nem volt kutyája, javasoljuk, hogy szerezzen szukát, mivel viselkedésük engedelmesebb és kiszámíthatóbb.A szukákkal könnyebb megbirkózni, mint a hímekkel, és ugyanolyan hatékonyak a terület védelmében.

19 MEGJEGYZÉSEK

 1. Ahogy egy ismerős kutyus mondta, amikor kutyát választ, képzelje el, hogy hasmenése van, és meg kell mosnia a bundáját. Komondornak és a tibeti masztiffnak igaza lesz a témában. De komolyan mondva, a német juhász egy vágás lesz a fentiek fölött. Ez az én véleményem, és mindenki választ.

 2. Cane Corso, miért nincs ez a kutya, gyönyörű kutya. Gyorsan bekapcsol, és ugyanolyan gyorsan kikapcsol a védelemben (védelem).

 3. Nincs jobb német, mint egy kutya! Az összes többi kutya önmagában van. Még akkor is, ha a kutya a legmegfelelőbb pillanatban jól képzett, úgy fog tenni, ahogy akar, figyelmen kívül hagyva a tulajdonos összes parancsát. Egy jól képzett német soha nem fogja figyelmen kívül hagyni a gazdit, és nem fogja megtenni a maga módján. Ezenkívül ők a legokosabb és leghűségesebb kutyák.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet