itthon Pénzügy A biztosítótársaságok értékelése az OSAGO 2020 megbízhatóság alapján

A biztosítótársaságok értékelése az OSAGO 2020 megbízhatóság alapján

Az elmúlt évben két tendencia jelent meg az OSAGO biztosítási piacán. A liberalizáció mellett, amely már 5% -os vámtarifa-csökkentés formájában meghozta gyümölcsét, lendületet vesz a második - a régió konszolidációja.

Akárcsak másutt, a díjak nagy részét - több mint 3/4-ét - két tucat nagy és megbízható társaság szedi be, míg a kisebb biztosítóknak el kell osztaniuk a fennmaradó 25% -ot. A jövőben szakértők szerint legalább 100 biztosító lesz a régióban. A többi vagy elhagyja a piacot, vagy összeolvad egymással pénzügyi extázisban.

Mit jelent ez az orosz autótulajdonosok számára? Jövedelmezőbb a nagy biztosítókra koncentrálni, azok biztosan nem tűnnek el a ködben, legalábbis a közeljövőben. Ha pedig arra törekszik, hogy hol biztosítson egy autót, felhívjuk figyelmét a 10 legmegbízhatóbb biztosító társaság listájára az MTPL 2020-hoz, amelynek minősítése (az Expert RA ügynökség szerint) AA- és magasabb.

10. Energogarant

EnergogarantÉrtékelés: ruAA-

Az MTPL legjobb biztosítótársaságainak minősítését 2020-ban az Energogarant nyitja meg, amelyben a biztosítási portfólió mintegy kétharmadát az MTPL és a KASCO kapja.

Igaz, az elmúlt év nem volt zseniális az Energogarant számára - az adófelügyelet képviselői léptek a cég küszöbére, és határozottan ajánlották az adók, büntetések és bírságok megfizetését, amelyek összege 1,5 milliárd rubel. Az Energogarant nem akar fizetni, és a bíróságon tárgyalni fog a Szövetségi Adószolgálattal.

9. Rosgosstrakh

RosgosstrakhÉrtékelés: ruAA-

Az egyik legrégebbi szereplő az orosz biztosítási piacon. És ebben az esetben az életkor csak növeli a vállalat szilárdságát, továbbra is aktívan aláírja a szerződéseket és fizeti a kártérítést.

A tavalyi év sikeresnek bizonyult Rosgosstrakh számára. A biztosító sajtószolgálata szerint az aláírt szerződések száma csaknem 3 millió példánnyal nőtt. A kenőcsben lévő légy azonban elrontotta az optimista hordó mézet - februárban a jegybank ismét megbírságolta Rosgosstrakhot. Ezúttal az információhoz való hanyag hozzáállás volt az oka, úgy tűnik, hogy a társaság hajlamos volt megszabadulni a biztosítási okmányoktól, amelyek megőrzését a törvény előírta.

8. Reneszánsz biztosítás

Reneszánsz biztosításÉrtékelés: ruAA-

De a Renaissance Insurance csoport az elmúlt évek gyermeke. 2017-ben még több biztosító úgy döntött, hogy két meglévő "reneszánsz" társaság zászlaja alatt hajózik. Ennek eredményeként egy meglehetősen befolyásos szervezet született a biztosítási piacon.

Ugyanebben a 2017-ben az újonnan alapított társaságnak sikerült a hetedik helyet megszerezni a gépjármű-biztosítási díjak tekintetében. Igaz, másfél év után hirtelen kiderült, hogy a Renaissance Insurance csoport legalább 50% -át egy másik bank zálogozta, amely egykor hitelt nyújtott a biztosítónak. De a reneszánsz számára minden jól végződött, és a kölcsönt előre megtérítették.

7. MAX

MAXÉrtékelés: ruAA-

A MAKS az orosz autóbiztosítási piac egyik vezető szereplője, története a peresztrojkára nyúlik vissza. Kezdetben a biztosító nukleáris és energetikai vállalatok biztosítására szakosodott.És a vállalat csak az ezredév elejétől kezdte fejleszteni az autóipart.

Jelenleg a MAKS-nak nem megy jól, ezért az Expert RA ügynökség AA-re változtatta a cég besorolását. 2019 harmadik negyedévében a MAKS biztosítási műveleteinek eredménye negatív volt, a kapott biztosítási díjak aránya egyharmadával csökkent az előző évhez képest. Vajon sikerül-e a MAKS-nak kijönnie egy nehéz helyzetből? Az idő fogja megmondani.

6. ВСК

VSKÉrtékelés: ruAA

Az OSAGO piac másik jelentős szereplője. Ez a társaság hosszú ideje az első tíz között van a biztosítási díjak beszedésében. Még maga Vlagyimir Vlagyimirovics is személyesen fejezte ki háláját a vállalat munkakollektívájának, aki fáradhatatlanul a biztosítás területén dolgozik.

Szeretik a VSK-t és a médiát (a tavalyi idézési index szerint a VSK lett vitathatatlan vezető). Ez a biztosító pedig nemrégiben megkapta az Év újabb társasága díjat.

5. RESO-garancia

RESO-GarantiaÉrtékelés: ruAA +

A 2020-as öt legjobb OSAGO biztosítótársaságot az orosz biztosítási piac régi embere nyitja meg, aki 1991 óta működik.

Tavaly a társaság részesedése az orosz biztosítási piacon 6,2% volt. Ezenkívül a gépjármű-díjak teszik ki a biztosítási portfólió nagy részét:

  • a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás járulékai a teljes összeg körülbelül egyharmadát tették ki,
  • CASCO - 26%.

A RESO elsősorban hazánk fővárosában működik. Moszkva adja a díjak majdnem felét 2019 három negyedévében. A VHI veszteségei kissé elrontják a rózsás képet, de ez nem vonatkozik a minősítésünk témájára. A RESO még ezen a téren tapasztalható kudarcok ellenére is az ötödik helyen állt Oroszországban az elmúlt év hozzájárulásait tekintve.

4. Alfa biztosítás

AlfabiztosításÉrtékelés: ruAA +

A Forbes szerint az AlfaStrakhovanie Oroszország legnagyobb magánbiztosítója. Bár a vállalat az Orosz Föderáció egész területén aktív, a hozzájárulások legnagyobb hányada hagyományosan Moszkvára esik.

Általánosságban elmondható, hogy az "Alpha" saját erős, 7% -os piaci részesedéssel rendelkezik, a járulékokat tekintve folyamatosan az első tízben van, és általában jól él: a 2019-es eredmények szerint a biztosítási díjak beszedésében a harmadik helyet szerezte meg (108,3 milliárd rubel).

3. SOGAZ

SOGAZÉrtékelés: ruAAA

Bár a SOGAZ nem készít külön statisztikákat az OSAGO-ról, közvetett módon képet kaphat e terület fejlődéséről a vállalat tevékenységében, ha megnézi a nem életbiztosításnak minősülő biztosítások beszedett díjainak eredményeit.

A nem életbiztosítások aránya a Gazprom leányvállalatában a legmagasabb: tavaly 22% volt, ami jelentősen meghaladja legközelebbi riválisai - az AlfaStrakhovanie (11,2%) és az Ingosstrakh (8,8%) mutatóit. ...

A valóságban azonban kiderül, hogy az ügyfelek számára minden nem annyira rózsás. A SOGAZ nagyon alacsony arányban rendelkezik a rendezett károk és az OSAGO keretében bejelentett károk számával. 2019-ben az összes eset több mint felét (50,7%) tette ki.

2. Ingosstrakh

IngosstrakhÉrtékelés: ruAAA

Az Orosz Föderáció legrégebbi biztosítótársasága a második helyet foglalja el a legjobb OSAGO biztosítók között Oroszországban. A Szovjetunió Külbiztosítási Főigazgatóságának közvetlen utódja, amelyet közvetlenül a második világháború után hoztak létre.

A több mint fél évszázados történelem ellenére Ingosstrakhnak sikerült alkalmazkodnia a változó körülményekhez. Jelenleg az egyik legaktívabb biztosítótársaság, amely vezető szerepet játszik mind a díjak beszedésében, mind a médiában. A legfrissebb mutatót tekintve Inosstrakh-t 2019-ben csak az AlfaStrakhovanie kerítette meg.

Ingosstrakh különös figyelmet fordít az autótestbiztosításra, amely az elmúlt évben a biztosítási díjak több mint negyedét tette ki. És bár a hozzájárulások nagy részét (több mint a felét) az óriás metropoliszban gyűjtötték össze - Moszkva, a vállalat Oroszország más régióiban is képviselteti magát. Több mint 83 van belőlük.

1. VTB Biztosítás

VTB BiztosításÉrtékelés: ruAAA

Az első helyen az OSAGO legmegbízhatóbb szolgáltatói között az Expert RA ügynökség a "VTB Insurance" társaságot helyezte el. A VTB Group egyik leányvállalata, amely sokáig az egyik vezető volt a beszedett biztosítási díjak számát tekintve.

Miért volt"? Mivel tavaly márciusban a vállalatot felvásárolta a már említett SOGAZ JSC, és jelenleg átvételi eljárás (vagy tudományos értelemben vett integráció) alatt áll.

A társaság biztosítási jövőjével kapcsolatban bizonyos kétségeket az okoz, hogy a "VTB Insurance" AAA besorolásának kiosztásakor az egyik fő tényező a biztosító partnerbankja - a "VTB Bank" volt. A VTB Bank fő részvényese pedig az Orosz Föderáció kormánya.

Hozzátesszük, hogy a „megbízható” és a „pénzügyileg stabil” nem mindig szinonimája az „ügyfélbarátnak”. A VTB Insurance az egyik legmagasabb arányban utasítja el a biztosítási kártérítést. Az elmúlt évben a társaság ügyfeleinek csaknem egynegyedét alul fizette balesetek és betegségek miatt, a biztosított gépjármű-kaszkadőr biztosítások 8% -át. A legszerencsétlenebb emberek azok voltak, akik a vagyonukat a VTB-nél biztosították. Pontosan egyharmaduk nem kapott biztosítási kifizetést.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet