itthon Pénzügy Oroszország legbefolyásosabb finanszírozói

Oroszország legbefolyásosabb finanszírozói

A gazdaság a civilizált világ életének szerves része, közvetlenül befolyásolja a társadalom fejlődését. Ki „teremti meg” a gazdaságot? Az oroszországi legbefolyásosabb finanszírozók minősítése megismerteti Önt azokkal, akik aktívan részt vesznek az orosz gazdaság fejlődésében.

A minősítést a résztvevők teljesítménymutatói alapján alakították ki, miközben a szakértők értékeléseivel és egy népszerű felméréssel készültek, amelynek eredményei furcsa módon szinte egybeesnek a hivatalos nézőponttal. A helyek rangsorolásakor a médiában történő említések gyakoriságát is figyelembe vették.

10. Andrey Akimov

Andrej AkimovElső munkahelye a Szovjetunió Külkereskedelmi Bankja volt, ahol 10 évig dolgozott, majd általános helyettesi tisztséget töltött be. igazgató a svájci Vneshtorgbank egyik fiókjában. Ezt követően Ausztriába költözött, és a Donau Bank helyi osztályán dolgozott, ahol általános tisztséget töltött be. rendező.

Jelenleg a Gazprombank igazgatóságának elnöke.

9. Pavel Gurin

Pavel GurinA Moszkvai Állami Műszaki Egyetemen végzett. Bauman. 2008 óta az orosz Raiffeisenbank igazgatóságának elnöke volt, mielőtt felvette a pozícióját, 9 évig dolgozott a bankban.

Sajnos 2011. szeptember 5-én Pavel Gurin hosszú betegség után meghalt.

8. Bella Zlatkis

Bella ZlatkisA Moszkvai Pénzügyi Intézetben diplomázott, majd kizárólag a szakterületén dolgozott, és jelenleg 7 éve tölti be az Sberbank igazgatósági elnökhelyettesi posztját.

7. Anatolij Aksakov

Anatolij AksakovGazdaságtudományi kandidátus, a Chuvash Állami Egyetemen tanít, 2000 óta - az állam helyettese. Duma, 2007-ben az Egységes Oroszország pártból a Tisztességes Oroszország pártba került, és ugyanebben az évben e párt képviselőjévé választották.

Jelenleg az Orosz Föderáció Központi Bankjának Nemzeti Pénzügyi Tanácsának tagja.

6. Mihail Zadornov

Mihail ZadornovAranyérmet szerzett az iskolában, majd piros oklevelet kapott a Moszkvai Nemzetgazdasági Intézettől, amelyet V.I. G.V. Plekhanov, a közgazdaságtan kandidátusa. tudományok. A Yabloko mozgalom egyik alapítója volt, 1994 óta tagja az Állami Duma minden egyesülésének. 2005 óta független igazgatóként a Hetedik Kontinens Igazgatóságának tagja volt, ugyanebben az évben, egy hónappal később a VTB 24 Bank elnöke és igazgatóságának elnöke lett.

2010-ben a Kommersant újság szerint az első helyet szerezte meg a "Kereskedelmi bankok" kategóriában a felső vezetők besorolásában. 2018 óta az Otkritie FC Bank igazgatóságának elnöke.

5. Peter Aven

Peter AvenA Moszkvai Állami Egyetemen végzett. MV Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem Közgazdaságtudományi Karán ezután kutatási asszisztensként dolgozott. 1991 és 1992 között az Orosz Föderáció külgazdasági és külügyminiszteri posztját töltötte be. 1993-ban az Orosz Választás párt tagja lett és államjelölt. Duma ebből a pártból.

Jelenleg az Orosz Üzleti Kerekasztal Koordinációs Tanácsának tagja, a FinPA vezérigazgatója, az ABH Holdings igazgatóságának elnöke.

4. Vlagyimir Dmitrijev

Vladimir DmitrievPályafutását mérnökként kezdte az Állami Külgazdasági Kapcsolatok Bizottságában, ahol karrierjét közvetlenül a moszkvai pénzügyi intézet elvégzése után kezdte. A Szovjetunió összeomlása után az Orosz Föderáció Pénzügyminisztériumában kezdett dolgozni.

2016 februárjában felmentették a Vnesheconombank elnöki posztjáról.Jelenleg a Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke. Gazdaságtudományok doktora.

3. Garegin Tosunyan

Garegin TosunyanTanulmányait a Moszkvai Állami Egyetemen végezte a Fizikai Karon, az egyetem elvégzése után kutatási asszisztens volt. 8 éven át vezette a Tudományos Fejlesztési Bankot, a munka folytatása érdekében további felsőoktatásban részesült: a Jogi Kar All-Union Fiatal Oktatási Intézetében, valamint az Orosz Föderáció kormánya alatt működő Nemzetgazdasági Akadémián a gazdasági osztályon. 2019 novembere óta az Orosz Tudományos Akadémia akadémikusává választották.

2. Andrey Kostin

Andrey KostinKitüntetéssel diplomázott a Moszkvai Állami Egyetemen. MV Lomonoszov Moszkvai Állami Egyetem nemzetközi közgazdász végzettséggel és a Szovjetunió Külügyminisztériumának szolgálatába állt, ahol 13 évig dolgozott. Aztán a Imperial Banks és a National Reserve Bank vezetői pozícióiban dolgozott.

Az Orosz Föderáció elnökének 1996-os rendeletével kinevezték a Vnesheconombank elnökévé, és jelenleg elnöki posztot tölt be - a PJSC VTB Bank igazgatóságának elnöke, a felügyelő bizottság elnöke, az OJSC Russian Railways, az OJSC Sovcomflot, az OJSC NK Rosneft igazgatótanácsának tagja. valamint az Orosz Művészi Torna Szövetség elnöki posztját tölti be.

1. Német Gref

Német GrefOroszország legbefolyásosabb bankárja 26 évesen végzett az Omszki Állami Egyetemen, egy évig jogi tanácsadóként dolgozott és a hadseregben teljesített szolgálatot, az egyetem után továbbra is tanított. Doktori iskolában tanult, de soha nem védte meg diplomamunkáját. 1997 óta Szentpétervár alelnöki posztját töltötte be, 1998 óta - az Orosz Föderáció állami vagyonügyi miniszterhelyettese.

2000-ben a kifejezetten számára létrehozott pozíciót vállalta - gazdaságfejlesztési miniszter, 2004-ben, a miniszterelnök-váltás után Gref továbbra is az Orosz Föderáció gazdasági fejlesztési és kereskedelmi minisztereként dolgozott, 2007-ben pedig nem lépett be az Orosz Föderáció új kormányába.

Miután lemondott miniszteri posztjáról és a mai napig az Orosz Föderáció Sberbank igazgatóságának elnökeként és a J.P. Morgan Nemzetközi Tanács.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet