itthon Emberek Oroszország leggazdagabb családjai 2020: Forbes besorolás

Oroszország leggazdagabb családjai 2020: Forbes besorolás

Az élet a megszokott módon halad, és míg egyes oroszok hitelt vesznek fel, hogy gyermekeik iskolába jussanak, más oroszok megsokszorozzák az amúgy is meglehetősen nagy vagyonukat.

De a gazdagok is sírnak, feladva a Forbes rangsorban elfoglalt helyüket egy gazdagabb klánnak. Ahogyan ez történt 2020-ban, de aki idén a leggazdagabb orosz család dobogós helyére került, elmondjuk és megmutatjuk.

10. Mihailovsz

wm0wdnsl

Vagyon - 1,1 milliárd dollár

Oroszország leggazdagabb oligarchikus klánjainak listáját egy család nyitja meg, amely a legnagyobb hazai húskészítményeket gyártó Cserkizovo agro-ipari csoport tulajdonosa.

A Cserkizovo alapítója Igor Babajev, idősebb fia, Szergej vezeti a céget, a legfiatalabb pedig Evgeny az igazgatótanács vezetője. A Cherkizovo részvények egy része a család anyjának, Lydia Mikhailovának és unokahúgának, Ljudmilának. Még Ljudmila férje és Szergej felesége is részt vesz a családi vállalkozásban, fontos pozíciókat tölt be a cégben.

9. Linniki

ia3j4jpl

Vagyon - 1,35 milliárd dollár

Ha valaha vásárolt Miratorg termékeket, akkor kis mértékben hozzájárult a Linnikov család vagyonának növeléséhez. Alexander és Victor testvérek a Miratorg alapítói, amely mára Oroszország legnagyobb sertéshústermelőjévé és egyik legbefolyásosabb latifundistájává vált.

Egyébként Dmitrij Medvegyev feleségének, Svetlana leánykori neve szintén Linnik. Véletlen egybeesés? A kormányban és a Miratorgban tagadják Svetlana és Linnikov testvérek kapcsolatát.

8. Sarkisovs

4qmcxshc

A vagyon becslése szerint 1,7 milliárd dollár

A Sarkisov testvérek tulajdonát képezi a Reso csoport, amely magában foglalja a RESO-Garantia biztosítótársaságot, valamint számos külföldi ingatlanobjektumot (Londonban, Monacóban, Los Angelesben stb.).

Nyikolaj Sarkisov, Szergej Sarkisov legidősebb fia, nem a biztosítási tevékenységbe kezdett, hanem moziba kezdett, és édesapjával létrehozta a Blitz Production produkciós céget. Olyan filmjei miatt, mint a "Párizsba", "Fixies. Nagy titok ”és„ Felszínen ”.

7. Rakhimkulovs

1r1t1lut

A vagyont 1,8 milliárd dollárra becsülik

Megdet Rakhimkulov barátsága Rem Vyakhirevvel és Viktor Chernomyrdinnel, valamint a Gazprom lányában, a Gazexportban végzett munkája utat nyitott fiainak, hogy dollármilliárdosokká váljanak. Rakhimkulov a gázkereskedelemből kapott pénzt magyar vállalatok részvényeibe fektette.

Ma az Orosz Föderáció egyik leggazdagabb családja birtokolja a Magyar OTP Bank, a Zalakeramia, az Antenna Hungaria, a BorsodChem, valamint a MOL olaj- és gázipari társaság részvényeinek egy részét. Megdet fiai, Timur és Ruslan, a Kafijat társaság társtulajdonosai, amely a család pénzeszközeit a szükséges projektekbe fekteti.

6. Bazajevs

m5a3i3rq

Saját vagyona 1,9 milliárd dollár

Ez az arany-platina klán az orosz Platinum vállalat tulajdonosa, amely platina betétet alakít ki a Krasznojarszk területén és a Távol-Keleten.

Az egyik Bazhaev testvér, Musa unokaöccsével az Alliance Altyn társaság tulajdonában van, amely a nagy Jerooy aranybetétet fejleszti. A második testvér, Mavlit Bazhaev fiával, Mansurral együtt fejlesztési projektekben vesz részt Csehországban és Szlovákiában. Ugyanakkor a Bazhaev testvérek és unokaöccsük, Denis együttesen birtokolják a luxusszardíniai Forte Village szállodát.

5. Jevtusenkenkovok

v0bcy3yg

Saját vagyona 2,3 milliárd dollár

Vlagyimir Jevtusenkenkov és fia, Felix birtokolja az AFK Sistema befektetési társaságot.

A szilárd befektetési "rendszerszintű" portfólió főleg orosz vállalatokat foglal magában a gazdaság különböző szektoraiból - a csúcstechnológiáktól, a telekommunikációtól és az energiától a gyógyszeriparig, a mezőgazdaságig, a fakitermelésig és a szállodai üzletágig. Az olyan ismert márkák, mint a Detsky Mir, az MTS és a Medsi, a Sistema tulajdonát képezik.

4. Shaimievs

3q02pqp4

Nettó vagyon - 2,85 milliárd dollár

A leggazdagabb tatáriai üzletemberek a köztársaság első elnökének, Mintimer Saimiev családjának családjából származnak.

Ők birtokolják a TAIF csoport részvényeinek egy részét, amely Tatarstan olajfinomító, vegyi és petrolkémiai iparának mintegy 90% -át ellenőrzi.

Ezeken a területeken kívül a TAIF érdekeltségei kiterjednek a bankszektorra (az Avers bank tulajdonosa), az építőiparra, sőt a futballra is (a Rubin és a Neftekhimik futballklubok fő támogatója). Ezenkívül a csoport két televíziós és rádiótársasággal, valamint több pénzügyi és kereskedelmi céggel rendelkezik.

3. Gutserievs

m22cwh5x

Nettó vagyon - 3,2 milliárd dollár

Az olajválság és a koronavírus okolható abban, hogy Oroszország leggazdagabb családjának babérjait a Gutserievek elvesztették a Rotenbergekkel szemben.

  • A járvány és az ezzel kapcsolatos korlátozások miatt hét, a Gutseriev klánhoz tartozó Russneft csoporthoz tartozó szálloda üres volt.
  • Az olajárak tavaszi összeomlása pedig magának a RussNeftnek a jegyzéseit érte el, amely az Orosz Föderáció egyik legnagyobb olajipari vállalata.
  • A szállodákat átmenetileg áthelyezték az orvosok szállására, a hét hotel közül négyben Mihail Gutseriev fizette a költségeket.

De a Gutserieveknek is van oka az örömre. Kissé emelkedtek az M.Video orosz kereskedelmi hálózat jegyzései, amelyek többségének a család a ciprusi székhelyű Ericaria Holdings Limited révén rendelkezik.

Szabadidejében pedig Mikhail Gutseriev dalokat ír. Például nemrégiben Valery Syutkin számára írta a "I want your witchcraft" című dalt.

2. A gurjevek

nf1z3dv0

Státusz - 5,1 milliárd dollár

Az oroszországi leggazdagabb 10 klán újoncai a műtrágyagyártó Phosagro részesedésének 48,5% -át birtokolják. A 2000-es években hozták létre a Menatep Group keretein belül, amely a YUKOS Oil Company közvetett fő részvényese.

Miután Mihail Hodorkovszkij és számos Jukoshoz kapcsolt alkalmazott ellen eljárást indítottak, a Phosagro felső vezetői kivásárolták a Menatep tulajdonában lévő részvényeket. Azóta Andrej Gurjev Oroszország legnagyobb ásványi műtrágya-előállító és -feldolgozó üzemének tulajdonosa.

Magán Guryev mellett a Phosagro társtulajdonosa felesége, Evgenia, akivel a milliárdos ismerős az iskolában, fiuk, Andrey pedig a cég főigazgatója. Julia lánya a családi bizalom kedvezményezettje és az apjáról elnevezett Karitatív Alapítvány alapítója.

1. Rotenbergs

gjqfbp3q

Állapot - 5,45 milliárd dollár

A sokgyermekes Rotenberg klán, amely két testvérből, Arkagyijból és Boriszból, valamint Arkagyij gyermekéből áll - Igor (a Gazprom Burenie tulajdonosa) és Lilia (a TPS Real Estate társtulajdonosa) 2014-ben már Oroszország leggazdagabb családjainak első helyén állt.

Aztán hat hosszú éven át átadta az "arany trónt" a Gutseriev klánnak, és 2020-ban visszatért a Forbes besorolásának élére.

A Rotenberg családnak dollármilliárdokat hoztak a Gazprom-szerződések, amelyeket Stroygazmontazh kapott. Tavaly a Gazprom felvásárolta a Stroygazmontazh-t, és ez az üzlet 75 milliárd rubelt hozott Rotenbergéknek. Mostantól Oroszország leggazdagabb klánjának legfőbb értéke a Mostotrest, az a vállalkozó, aki a Kerch-híd nagy részét megépítette.

2019-ben a Rotenbergek és a VEB.RF megállapodást írtak alá a Natsstroyproekt JV létrehozásáról, amely a Mostotrest, valamint a TEK-Mosenergo és az Orosz Vasút 1520 vállalkozói csoportjának építési eszközeit ellenőrzi. A Natsstroyproekt állami pályázatokon vesz részt az orosz gazdaság fellendülésének tervében szereplő útépítési projektek megvalósítására. És ez a jövőben a Rotenbergék számára több milliárd rubelt hozhat.

1 MEGJEGYZÉS

  1. Gutseriev, jól sikerült! Vállalkozásom megmentése érdekében úgy döntöttem, hogy először a pandémiában szenvedőknek segítek. Bravó! Példa mindenkinek!

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet