itthon Emberek A leggazdagabb szakácsok a világon

A leggazdagabb szakácsok a világon

Finom ételekkel örvendeztetni az embereket, és több millió dollárt szerezni érte a legtöbb ember számára. De néhányan sikeresen valósággá változtatták. Bemutatjuk a világ 10 leggazdagabb szakácsát.

10. Paula Dean

Feltétel - körülbelül 14 millió dollár

wzl1yhwd

Képzelje el: most váltál el, két gyerekkel a karjaidban maradtál és gyenge tartásdíjjal. Mit kell tenni? „Természetesen gazdagodj meg!” - döntött Paula Dean. Ez a nő nem rendelkezett konyhai végzettséggel, és vendéglátóipari szolgáltatással kezdte útját aranycserepek és gyémántlemezek felé. Paula fiai, Jamie és Bobby pedig részt vettek az ételek szállításában.

Híres lett egyszerű déli főzési stílusáról, és számos főzőműsorban vett részt, amelyek karrierje gerincévé váltak. A Bag Bag nevű kis családi vállalkozás fokozatosan a Lady & Sons étteremmé nőtte ki magát, és most Dean már 4 étteremmel rendelkezik.

Pályafutása során számos könyvet is írt és számos kulináris terméket készített, főleg az étkészlethez kapcsolódóan.

9. Mario Batali

Nettó vagyon - 25 millió dollár

4s11r2ud

Értékelésünket az amerikai palackozó Mario Batali megdöbbentő olaszja folytatja, aki a leggazdagabb szakácsok között a kilencedik helyet szerezte meg. Batali világszerte ismert az autentikus olasz főzési stílusáról. Gazdagságát elsősorban azáltal, hogy számtalan étteremben dolgozott, amelyeknek több mint 15 tulajdonosa. Batali flottájának zászlóshajó étterme a New York-i BaBBO.

Amellett, hogy szakácsként dolgozik, Batali mesterkurzusokat tart és aktívan szerepelt kulináris programokban. Műsorainak leghíresebb neve Chew volt, rövid és tiszta, és 2011-től kezdődően 6 évig sugárzott.

8. Julia Child

Vagyona 38 millió dollár

k1m4z3jg

A televízió fekete-fehér korszakának és a 20. század nagy részének egyik leghíresebb szakácsa.

Fő kulináris stílusa a francia konyha, és egyik legnagyobb eredménye az volt, hogy ezt a stílust eljuttatta az Egyesült Államokba, amely a második világháború után is gasztronómiai elszigeteltségben élt a világtól. Az amerikai média egyenlővé teszi Gyereket olyan népszerű és szeretett nőkkel, mint Eleanor Roosevelt és Emily Post.

Child hosszú és diadalmas kulináris karrierje 38 millió dolláros vagyonra tett szert, amely 2004-ben bekövetkezett halála ellenére a történelem 10 leggazdagabb szakácsa között tartotta őt.

7. Aina Garten

Vagyon - körülbelül 44 millió dollár

hy1sn3ws

Ez az autodidakta szakács jól ismert egy dolog miatt, amely egyedül tette multimilliomossá: a mezítlábas grófnő márkanévvel. Ínyenc élelmiszerboltként indult még 1978-ban. Azóta a márka folyamatosan bővült, és olyan szakácskönyveket és ételeket tartalmaz, mint a süteménykeverékek és szószok, amelyeket világszerte forgalmaznak.

Ezeknek a termékeknek és az áruháznak a sikere a névadó tévéműsorhoz is vezetett, amelyet a Garten 2002 óta vezet.

Érdekesség, hogy Aina a főzés iránti szeretet után Franciaországban járt, mint Julia Child-kal.Mégis van valami varázslatos dolog a francia konyhában, a finom és kiváló minőségű ételek kultuszával, amely egy közönséges közgazdászt (és ezt Garten is pontosan megkapta) szupersikeres szakácssá változtathatja. Lehetséges lenne.

6. Emeril Lagassi

Teljes tőke - 50 millió dollár

dkn02e1f

A híres amerikai vendéglős számos olyan eredményt ért el, amelyek miatt 2020 egyik leggazdagabb szakácsa lett.

1979-ben a Dunphy's Hyannis Resort főszakácsa lett. Azóta Lagassi hírneve és eredményei jelentősen kibővültek, összesen 9 különböző étteremmel és 7 tévéműsorral, valamint számos szakácskönyvvel és áruval.

Az Emeril kulináris stílusa elsősorban a Cajun konyhán alapszik, de elég egyedi ahhoz, hogy megkapja a saját nevét - norvég stílus.

5. Rachel Ray

Vagyon - nagyjából 75 millió dollár

snkiwf5f

Rae kulináris karrierje a 2000-es években kezdődött, így ő a legfiatalabb multimilliomos a leggazdagabb szakácsok listáján. Ebben a rövid idő alatt azonban ragyogó karriert sikerült felépítenie. És ez nem meglepő, mert Rachel olyan családban nőtt fel, amely szorosan kapcsolódott az éttermi vállalkozáshoz. Édesanyja éttermeket vezetett a New York-i nagyvárosban, Ray maga pedig a Macy's Marketplace-en dolgozott, és egy időben kocsmavezető volt.

Rachel Rae legismertebb a 6 tévéműsoráról. Ő a „gyors és egyszerű” főzési stílust kedveli, és sok egyszerű receptet kínál, amelyek szerinte 30 perc alatt elkészíthetők, de a kritikusok ezt mondják a koncepció nem tartalmazza a főzési időt.

A tévéműsorok mellett kiadta saját edénysorát, több szakácskönyvet is írt, és számos népszerű reklámban szerepelt.

Érdekesség, hogy 2007-ben az American College Oxford Dictionary bejelentette az EVOO, az extra szűz olívaolaj, extra szűz olívaolaj rövidítés hozzáadását. Ray találta ki a kifejezést, és segített népszerűsíteni tévéműsoraiban.

4. Wolfgang Puck

Tőke - 75 millió dollár

ufxyq4s4

Ez az osztrák üzletember és vendéglős első éttermének, a Spago-nak a megnyitásával kezdte meg kulináris útját 1982-ben. Miután több díjat kapott, elkezdte bővíteni éttermi tulajdonát, amely ma már több mint 20 éttermet és vendéglátóipari szolgáltatást tartalmaz a világ minden táján.

Pak számos szakácskönyv szerzője is, számos TV-műsorban és filmben szerepelt (például a Fraser, a Mesék a kriptából és a Las Vegas sorozatban). Ezek az eredmények együttesen Wolfgang Puck 75 millió dollárra tettek szert, ezzel a világ negyedik leggazdagabb szakácsa lett.

Szórakoztató tény: Pak az Oscar-ünnepségen a kormányzói bál hivatalos séfje.

3. Gordon Ramsay

Körülbelül 175 millió dollárt keresett

qwbzgrzh

Ez a személyiség ugyanolyan gazdag, mint kétértelmű. A skóciai születésű Ramsay valóban tehetséges fiatal futballista volt, és csak 19 éves korában gondolt a kulináris élményekre, amikor egy lábsérülés véget vetett atlétikai karrierjének.

Nagy-Britanniában, majd az Egyesült Államokban Ramsay az egyik leghíresebb szakács lett, éttermei 16 Michelin-csillaggal tüntettek ki. Ez a séf számos televíziós szerepléséről is ismert (egyik leghíresebb műsora a Pokol konyhája). Számos kulináris eredménye ellenére Ramsay rendkívül durva, durva és túlságosan vulgáris.

2. Paul Bocuse

Több mint 185 millió dollárt keresett karrierje során

j2imtain

A világ leggazdagabb szakácsai között a második helyet Paul Bocuse néhai francia séf szerezte meg.

Legnagyobb eredménye az "új konyha" feltalálása és népszerűsítése. Korában ez a forradalmi kulináris stílus hangsúlyozta az ételek megjelenésének, színének és konzisztenciájának minőségét és maximális természetességét, valamint csökkentett kalóriatartalmukat.

1987-ben Bocuse kezdeményezte az „Arany Bocuse” nemzetközi kulináris versenyt, amely a világ legrangosabb nemzetközi ínyenc konyhai versenyévé vált.1989-ben pedig a tekintélyes francia éttermi vezető, Gault Millau elnyerte az évszázad szakácsa címet.

1. Jamie Oliver

A leggazdagabb szakács - körülbelül 300 millió dollár

wjbzm1xo

A listán szereplő egyik leggazdagabb szakácsnak sem sikerült vagyonának nagyságát tekintve közel kerülnie a vitathatatlan vezetőhöz - a brit Jamie Oliverhez.

Oliver a brit és az olasz főzési stílusok keverékét használja, elősegíti az egészséges táplálkozást, és arról ismert, hogy csak a legfrissebb és legjobb minőségű alapanyagokat használja. Cége, a Jamie Oliver Group 25 angol éttermet üzemeltet, valamint számos tengerentúli éttermet (köztük Oroszországban).

Emellett Oliver szakácskönyvek kiterjedt gyűjteményét is kiadta, és számos tévéműsort vezet.

45 MEGJEGYZÉSEK

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet