itthon Sport A történelem legdrágább labdarúgó-átigazolásai

A történelem legdrágább labdarúgó-átigazolásai

Egyrészt a pénzköltés (főleg, ha az összeget kilencjegyű számban fejezik ki) egy adott játékos hitének cselekedete. Másrészt a pénzátutalás éppen ennek a futballistának a vállára helyezi a csapat és rajongói reményeinek és reményeinek terheit. És képes erőszakos reakciót kiváltani, ha egy futballista nem igazolja az elvárásokat.

De hagyjuk a szöveget, és térjünk át konkrét számokra. Íme a futballtörténelem tíz legdrágább átigazolása, a játékosok nevével és az értük kifizetett összegekkel.

10. Eden Hazard

ycahbl0bÁr: 100 millió euró.

2019 nyarán Eden végül befejezte átigazolását a Chelsea-től a Real Madridig. A futballista maga is többször kinyilvánította vágyát, hogy elhagyja a ködös Albiont, és naposabb helyekre költözik, de a „kéknek” még egy évig sikerült otthon tartania a belgát.

Ez a kreatív és gyors futballista 21 gólt és 17 gólpasszt szerzett a szezon során, megerősítve ezzel kiváló osztályú játékos hírnevét.

9. Cristiano Ronaldo

a2fwqb5fÁr: 100 millió euró.

Az egyik a világ legszebb futballistái már elérte a sportoló öregségét (34 éves). 2018-ban a Real Madridból a Juventusba költözött, így ő lett a legidősebb játékos a top 10 legdrágább átigazolásban.

Bár a portugál futballikon kora aggodalmat keltett, Cristiano teljesítménye továbbra is ragyogó. Jó bornak tűnik, Ronaldo kora csak színez.

8. Gareth Bale

jwsdgtwvÁr: 100,8 millió euró.

2013-ban Bale átigazolása a Tottenhamből a Real Madridba megdöntötte az összes világrekordot. Ez a futballcsillag még többe került az új csapatnak, mint Cristiano Ronaldo 2009-ben.

Ezen az áron természetesen mindenki azt várta, hogy Bale Ronaldo szintjén vagy annál magasabb szinten játszik, de a Real Madrid első hat hónapját sérülések rontották. Ennek ellenére a szurkolók megkapták a boldogság adagját, amikor a Spanyol Kupa döntőjében szenzációs győzelmet arattak a Barcelona felett.

Bale továbbra is a világ egyik leggyorsabb futballistájának számít, amit a Bajnokok Ligája döntőjében a Liverpool ellen szerzett két gól is bizonyít. Bale valójában megnyerte ezt a mérkőzést csapata számára. Igaz, az atlétának nem tetszett a hosszú kispados tartózkodás, és a klubtól való esetleges távozásról kezdett beszélni. Talán még egy fenomenálisan drága transzfer vár rá.

7. Paul Pogba

0x31cx3hÁr: 105 millió euró.

Vicces, de a világ hetedik legdrágább átszállása egyfajta oda-vissza transzfer.

Még 2012-ben a Manchester United megengedte Paulnak, hogy elhagyja a csapatot, hogy négy évvel később visszavásárolja. Sőt, sokkal nagyobb összegért és miután Pogba a Juventus egyik legjobb középpályása lett.

Igaz, az új-régi csapatban Paulnak nehézségei voltak - nem állt kapcsolatban a csapat vezetőedzőjével, Jose Mourinhóval. De a portugálok távozása után ismét jó idők jöttek Pogba számára, és játéka jelentősen javult. Az új edző, a norvég Ole Gunnar Solskjaer még nem panaszkodott Paul nem megfelelő hozzáállására.

6. Usman Dembele

vvnqqgtvÁr: 105 millió euró.

A Barcelona kockáztatott azzal, hogy megvette Usmant a Borussia Dortmundtól.Igaz, a németországi játék legelső szezonjában Usman kiváló eredményeket mutatott be, valójában a bajnokság egyik vezető játékosa lett.

Jaj, csak pár hónappal később, Dembele megsérült, ín szakadt fel, és csaknem hat hónapot volt kénytelen játék nélkül eltölteni. A Barcelona azonban nem gondolja, hogy veszített volna, Usman ugyanis egyre jobb eredményeket mutat felépülésével. Játékának pedig valóban elbűvölő látványa van a szurkolókban: nehéz szavakkal átadni a lelátók reakcióját a sevillai szenzációs ütésre, valamint a futballista által árasztott sebesség és erő érzését.

5. Antoine Griezmann

331cxrf3Ár: 120 millió euró.

2019 júliusában véget ért a futballtörténelem egyik leghosszabb és legdrágább átigazolása, és Antoine végül az Atletico Madridból költözött Barcelonába.

Két évvel ezelőtt kezdtek terjedni az esetleges átigazolásról szóló pletykák, de ennek az izgalmas témának a futballsajtóban több hetes élénk vitája után Griezmann megfogadta és elhatározta, hogy megújítja szerződését az Atléticóval.

2019-ben azonban visszaváltásának ára 120 millió euróra esett, és az összeg, bár még mindig nagy, a jelek szerint már nem volt túl nehéz a klub számára.

4. Juan Felix Sequeira

ahtawbmvÁr: 126 millió euró.

Szinte az összes európai nagyklub ígéretes játékosra vadászott a 2018/2019-es szezonban húsz gólt szerző portugálokkal szemben. Ez azonban az Atletico Madridhoz került, miután átjutott a portugál Beneficától, aki valójában Juanot (profiként) nevelte.

3. Philippe Coutinho

ald4dj5fÁr: 160 millió euró.

2018 januárjában Philippe Liverpoolból Barcelonába költözött a haladás, az elismerés és a pénz érdekében. Úgy tűnt, megkapta, amit akart, hiszen új csapata egymás után kétszer nyerte el a spanyol címet.

Coutinho azonban csak tehetetlenül nézhette, ahogy korábbi klubja darabokra tépte a Barcelonát a Bajnokok Ligája döntőjébe menet. Nyilvánvaló, hogy ez a tény aggodalomra adott okot az ambiciózus futballistának, és úgy tűnik, hogy az átigazolás nem volt olyan jó neki, mint várták. Nem valószínű, hogy a legdrágább átutalások történetében ennyi pénz nem okozott akkora csalódást.

Úgy tűnik, hogy ez a nyár érdekes lesz Barcelona és Coutinho számára. A klub csökkenti a költségeket (annak ellenére, hogy Philippe még nem kapta meg az összes kiegészítő kifizetést), és a futballista még nem döntötte el, mit tegyen.

2. Kylian Mbappe

fqhbinmsÁr: 180 millió euró.

Kylian Mbappe fenomenális játékot mutatott be a 2018-as világkupán. A legendás Pele után ő lett a második kiskorú labdarúgó, aki gólt szerzett a világbajnokságon. Egyike lett legjobb gól a futballtörténelemben.

Nem meglepő, hogy az oroszországi világbajnokság végén egyhangúlag elismerték az idény legjobb fiatal játékosának. A francia játékosok között pedig Kilian rekordja abszolút volt, mivel előtte még senki sem tett ilyet.

A szurkolók elvárásai természetesen Kiliánra összpontosultak, aki számukra az új futball messiás lett, méltó helyettes a már idős Lionel Messi és Cristiano Ronaldo számára. Nem meglepő, hogy a Paris Saint-Germain annyi pénzt fizetett érte, így Kilian lett a világ legdrágább kiskorú futballistája.

Mbappe azonban nem nyugszik meg a babérjain, mert a Paris Saint-Germainnek még nem sikerült kijutnia a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből. Talán a szakmai növekedés és az új eredmények érdekében Mbappének másik csapatot kell keresnie. A pletykák szerint már gondolkodik rajta.

1. Neymar

bsqb0ag2Ár: 222 millió euró.

Neymar Barcelonából a Paris Saint-Germainbe költözése volt a futballtörténelem legdrágább átigazolása. Miért "lett", meghaladta az összes korábbi transzfert, mint egy dinoszauruszos csirke, és messze hagyta őket, hogy lenyeljék a port.

És persze csak egy szupergazdag tudott ennyi pénzt fizetni egy futballistáért, bár olimpiai bajnok (nem titok, hogy a Paris Saint-Germain a katari milliárdos büszkesége).

Megérte-e az átutalás az elköltött pénzt? Neymar jól teljesített, és bár a Paris Saint-Germain vereséget szenvedett a Real Madridtól, Franciaországban szakított, minden lehetséges és lehetetlen trófeát elkapva visszanyerte a bajnok címet. Neymartól azt is elvárták, hogy megnyerje a Ballon d'Or-t a PSG-nek, amelyet csak az év legjobb labdarúgóinak ítélnek oda. Ez azonban a Real Madrid Luka Modrichoz került. És ha Neymar ebben az évben nem kapja meg az áhított díjat, akkor valószínűleg neki mutatják az ajtót.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet