itthon Pénzügy A legnépszerűbb franchise 2020 Oroszországban

A legnépszerűbb franchise 2020 Oroszországban

Oroszországban nem könnyű megkülönböztetni a franchise-t a nem franchise-tól. A tény az, hogy egyetlen formális formalizálásának nincs módja, és jelenleg a kapcsolatokat különböző módon formalizálják - akár szállítási szerződések, akár egyedi megállapodások révén. A nyugati megállapodásokhoz hasonló kereskedelmi koncessziós megállapodás hazánkban még mindig ritka állat.

De az RBC szakértői ismerik a legális tenger összes zátonyát és áramlását. És a Rospatent márkáira vonatkozó statisztikákra összpontosítva összeállították a tíz legnépszerűbb franchise-minősítést 2020-ban Oroszországban.

10. Feladat

aoxajde1Mint mondják, a „Remit” azzal kezdődött, hogy két ember nem talált semmit a húskészítmények piacán, ami megfelel az igényes ízlésüknek. És mivel a tökéletes kolbász nem létezik, akkor létre kell hoznia! Tehát ez évezred elején új hústermelést nyitottak a moszkvai régióban.

Maga az elnevezés a növényi termékek kiváló minőségére utal - azt mondják, hogy az angol real meat ("real meat") angol szavakból származik. Az üzem komolyan veszi a termékek "hitelességének" kérdését, Oroszországban az elsők között auditálták a nemzetközi minőségi előírások betartását. Sőt, a húst is tesztelik DNS-re!

Az ügyfelek ízlésének gondozása mellett a szórakozás oldalára is figyel. Az "Igazi hús" üzletláncban a húsboltot üvegfal választja el a közönségtől. Ha szeretné, megnézheti, hogyan válik a hús fogyasztásra kész termékké.

9. Napiskola

uxfuzsmeA 2019-es év legdinamikusabb és leggyorsabban növekvő franchise -ja az RBC adatai alapján nem minimálpiacok vagy akár laboratóriumi kutatások láncolata. Ez ... egy óvoda. Az előző rangsorhoz képest a Sun School a 35. helyről a 9. helyre ugrott, és az elmúlt évben 52 új szerződést kötött.

A Sun School franchise alatt megnyitott kertek az ABC koncepció szerint működnek, a gyermek harmonikus fejlődését célozzák: intelligencia, egészség, kommunikációs készség. És mindezt játékos módon, kétnyelvű megközelítés keretében: a nap első fele oroszul, a második angol nyelven anyanyelvűekkel.

8. Invitro

uvek4aulAz oroszországi laboratóriumi elemzések nyereségesek. Az Invitro jövedelmének körülbelül a fele franchise-ból származik. Egyébként érdekes, hogy egy tesztgyűjtő pont megnyitása nem olyan nehéz, mint elsőre tűnhet. Az "Invitro" mindent el fog látni, a felszereléstől, a szállítás megszervezésétől kezdve, és még az ismerős orvosoknak is utal arra, hogy jó lenne vizsgálatokat küldeni nekik.

Jelenleg az "Invitro" hálózatnak több mint 800 pontja van az egész posztszovjet térben, ezeket a vállalat saját laboratóriumaiban szolgálják ki. Igaz, az elmúlt év során a társaság 5 franchise-partnert veszített el - ez a legrosszabb eredmény mind a tíz legjobb franchise között.

7. AMAKidák

qi1nnlbpHa a Sun School óvoda, különösebb kötelezettségek nélkül, akkor az AMAKids a gyermekek intelligenciájának fejlesztési központjaként helyezkednek el. A cég képviselői azt állítják, hogy a világon (és nemcsak a volt Szovjetunió országaiban) jelenleg ezer központ van nyitva. Ott a gyermek kiszélesíti látókörét, növeli a reakció sebességét és segít az ötletes gondolkodás megalapozásában. Bármit is jelent ez.

6. FIT szolgáltatás

in1g0utiEnnek az autószerviz-hálózatnak 12 saját csomópontja van, és több mint 200 pont a franchise-vevő kegyelme.A társaság képviselői szerint a közeljövőben további 220 nyitása várható (azonban nem tudni, hogy a karantén és a gazdasági visszaesés miként befolyásolja ezt a kellemes kilátást). Ez a legnagyobb hálózat a szegmensében.

A vállalat büszke arra, hogy kapcsolata a franchise-vevővel teljesen átlátható, érthető és mindkét fél számára előnyös. A franchise-vevőnek pénzt keresnek autók javításával és alkatrészeinek eladásával. A cég a maga részéről segít a dolgok megvalósításában - képez, igazol, segít kiválasztani a helyet és a felszerelést, és reklámkampányt folytat. Ha nem működik, a regisztrációs díjat visszatérítjük.

5. Helix

a32dk21oAz Invitro-hoz hasonlóan a Helix Oroszországban a laboratóriumi kutatások gazdag területén tevékenykedik. A hálózat 1998-ban kezdte meg munkáját, és a vállalat képviselői szerint ennyi idő alatt másfél millió tanulmány készült. Az Orosz Föderáció területén található Helix-pontok száma eléri a 300-at, a vállalatnak továbbra is három saját laboratóriuma van.

A Helix előnyösen abban különbözik társaitól, hogy inkább aláírja franchise-jaival a valódi kereskedelmi koncessziós megállapodást, amely teljesen analóg a nyugati megállapodásokkal. Sajnos az oroszországi franchise-adók legfeljebb 5% -a tartja be ezt az elvet.

4. Beer & Co.

1swdbspoA Beer & Co üzletek nemcsak sört árulnak. Inkább a hálózat három lehetőséget kínál franchise-tulajdonosainak:

  1. minimum (csak sör és cigaretta);
  2. minimarket (harapnivalók választéka kerül hozzáadásra)
  3. szupermarket (plusz a pékáruktól az állateledelig elengedhetetlen kellékek).

A hálózat nem hagyja magára a franchise újonnan vert képviselőit a külvilág elleni harcban. Az üzleti modell mellett hosszú távú támogatást, bónuszprogramot és lehetőséget kínál a tapasztalt szakemberekkel való konzultációra a hagyományos marketingszakemberektől a programozókig.

Nem meglepő, hogy 2020 elejére a Beer & Co lánc már több mint 400 pontot nyitott Oroszország és a szomszédos Kazahsztán több mint 130 városában.

3. Pedant.ru

tid4blhzHazánkban az oroszok legalább 60% -a saját okostelefonjáról internetezik. És hányan vannak azok, akik még nem aktiválták ezt a szolgáltatást, és hagyományosan csak a rendeltetésük szerint használják a mobiltelefont?

És amint a gyakorlat azt mutatja, minden eszköz meghibásodik, még akkor is, ha ez egy kiemelt kiemelt szintű okostelefon. Nem meglepő, hogy a mobilbarát szervizközpontok iránt nagy a kereslet.

És a vezető közöttük a Pedant.ru hálózat, amely a szakértők szerint az orosz piac 38% -át foglalja el. Összességében a hálózatnak több mint háromszáz szolgáltató központja van, amelyek az Orosz Föderáció több mint 120 városát fedik le - Kalinyingrádtól Vlagyivosztokig. A javítások mellett a szervizközpontokban az okostelefont is „felöltözheti”, vagy akár új verzióra is cserélheti.

A franchise-tulajdonosok számára a hálózat vonzóvá teszi egy nagyon csábító ajánlatot - visszatéríteni az összes pénzt, ha hirtelen rosszul megy az üzlet. Az előre nem látható körülmények esetén a tartalék ejtőernyő mellett a vállalat offline képzést is kínál, biztosítja az összes szükséges eszközt és hozzáférést egy olyan támogatási szolgáltatáshoz, amely megválaszolja a kezdő franchise-ügyfelek minden kérdését.

2. Hemotest

cq0snd2hA második helyen Oroszország legnépszerűbb franchise-jai között 2020-ban a Gemotest programja áll. Ugyanazon a területen dolgozik, mint a minősítés kilencedik helye, az "Invitro". A "Gemotest" öt évvel később került az elemzések területére, mint az "Invitro", de gyorsan megszerezte piaci részesedését, és virágzik.

És bár a Gemotest még mindig az Invitro mögött van a teljes üzlethelyiség tekintetében (valamivel több, mint 300 szemben a 800-zal), a franchise-vevői hálózat gyorsan növekszik.

Miért lett ilyen népszerű a Gemotest franchise?

  • Ennek oka a franchise belépésének csökkent küszöbértéke - a "Gemotest" egy pontja egy kezdő elemzőgyűjtőnek körülbelül feleannyiba kerül, mint az "Invitro" -ból.
  • Az "Invitro" -ban a díjak rögzítettek, a "Gemotest" pedig a forgalom százalékát jelentik.
  • Sőt, a "Gemotest" ingyenes képzést is folytat a pont alkalmazottainak.

De ne gondold, hogy ha a franchise-vevő piacot indított, akkor megfeledkezhet róla, és csak havonta egyszer vághat szelvényeket. Mindkét vállalat nagyon érzékeny a hírnevére, és éberen figyeli vállalkozóinak viselkedését. Minden felhasználásra kerül - a videomegfigyeléstől, a rejtélyes bevásárló rendszerektől az ügyfelek véleményének figyelemmel kíséréséig, nem beszélve az egészségügyi és járványügyi állomások esetleges látogatásáról. Igaz, még itt is a Gemotest kíméletesebben közelíti meg franchise-tulajdonosait, mint az Invitro. A társaság minden esetet külön-külön mérlegel, a bírságokat általában ritkábban.

1.1C

fpcd1jihAz oroszországi legdinamikusabban fejlődő franchise-ok kiválasztásában az első helyezett a híres 1C szoftverhálózat lett. Figyel a könyvelésre, a logisztikára, az iskoláztatásra, sőt a játékokra is. A vállalatnak számos informatikai vállalatban van részesedése az Orosz Föderáció területén és külföldön egyaránt; Borisz Nurgaljev, az 1C állandó igazgatója szerint a szervezetnek több mint kétszáz saját leányvállalata és legalább 6,7 ezer franchise-partnere van.

Az 1C szerződések lenyűgöző száma (az elmúlt egy évben 729) a széleskörű partnerhálózatnak köszönhető, amely kereskedők seregét - több mint 10 ezer embert - foglalja magában. A franchise vállalkozások hálózata több mint 600 orosz várost foglal magában.

A franchise-ba érkezők sokáig maradnak benne - Borisz Nuraljev szerint az elsöprő többség (több mint 80%), aki egyszer megállapodást kötött az 1C-vel, továbbra is velük dolgozik.

A társaság franchise-tevékenysége során összesen három területre összpontosít:

  1. vállalkozások támogatása és kiszolgálása;
  2. könyvelés;
  3. és új informatikai személyzet létrehozása a franchise-hoz képzési központokban az "1C" -től.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet