itthon Játékok A 2004–2020 közötti legnépszerűbb játékok a keresésben

A 2004–2020 közötti legnépszerűbb játékok a keresésben

Minden évben vannak nagyszerű játékok PC-hez és konzolokhoz, és ennek megfelelően a keresési eredmények kedvencei változnak. Egyes játékok azonban évekig, sőt évtizedekig képesek maradni a keresési lekérdezések élén.

A Latos Charts YouTube-csatorna pedig hatalmas tanulmányt végzett ennek kiderítésére mely játékok voltak a legnépszerűbbek a keresőkben 2004 és 2020 között.

Amire a játékosok emlékeznek 2004-re

Ez volt a számítógépes játékok egyik legjobb időszaka. Rövid, 365 napos időszak alatt néhány minden idők legbefolyásosabb játékaiés rengeteg nagyon jó játék, amelyeknek nem volt ugyanolyan hosszú távú vonzereje.

2004-ben megjelent, különösen:

 1. World of Warcraft,
 2. Róma: Teljes háború (amely megváltoztatta a sorozatot),
 3. The Sims 2,
 4. Far Cry,
 5. Final Fantasy XI: A Promathia láncai (az egyik legmenőbb bővítés),
 6. Hősök városa,
 7. Sid Meier kalózai!,
 8. Splinter Cell: Holnap Pandora,
 9. EverQuest 2,
 10. Battlefield Vietnam,
 11. Törzsek: Bosszú,
 12. Need for Speed: Underground 2,
 13. Fájdalomcsillapító,
 14. A Gyűrűk Ura: Csata Közép-Földért,
 15. Vámpír: Az álarc - Vérvonalak,
 16. Star Wars: Battlefront,
 17. Doom 3,
 18. Fél élet 2, a videojátékok egyik ikonikus hősével
 19. Warhammer 40 000: Háború hajnala.
 20. Unreal Tournament 2004.

Visszatekintve elmondhatjuk, hogy 2004 rengeteg igazán jó játékot adott számunkra, amelyek szinte minden játékost kielégítenek.

Nem meglepő, hogy a legnépszerűbb videojátékok keresési lekérdezések szerinti rangsorának készítői ezt az évet választották kiindulópontnak.

A legtöbbet játszott játékok listája 2004-2020

 1. 2004 elején a Square Enix kiadó által kiadott MMORPG Final Fantasy XI: Chains of Promathia felkapaszkodott a legnépszerűbb játékok rangsorának tetejére. 5 új régióval, új történettel, új felszereléssel és 8 új fejezettel rendelkezik küldetésekkel.

A Final Fantasy XI sorozat megkülönböztető jellemzője az volt, hogy nem tudott önállóan kiválasztani egy szervert. Véletlenszerűen lett hozzárendelve, hogy elkerüljék egyes kiszolgálók és néhány másik kiszervezését. Csak 2007-ben tudták megadni a játékosok a kívánt szervert.

 1. Aztán a Final Fantasy XI elvesztette a tenyerét a Doom 3, a The Sims 2 és a GTA: San Andreas ellen.
 1. 2004 decembere óta pedig a World of Warcraft lett a legnépszerűbb játék a világon a keresési lekérdezések és nagy különbség alapján. Ez az MMORPG akkoriban forradalmi dolgokat kínált a játékosok számára: versenyek és órák széles választékát, izgalmas börtönöket 5 játékos számára és nagyszabású razziákat egyidejűleg akár 40 főig, hatalmas és gyönyörű világot, sok NPC-vel, különböző szintű ellenségességű feladatokkal és lényekkel.

A klasszikus World of Warcraft addon annyira népszerűvé vált, hogy a játékosok milliói még mindig emlékeznek rá és szeretik. 2019-ben a Blizzard Entertainment közkívánatra kiadta a játék klasszikus változatát, tele a nosztalgia szellemiségével, és nélkülözte az évek során felhalmozott összes frissítést és kiegészítést.

A WOW többször röviden elnyerte az első helyet olyan jelentős frissítéseknél, mint a The Elder Scrolls V: Skyrim vagy a Call of Duty: Black Ops, de változatlanul visszatért a rangsor elejére 2011-ig.

 1. Azonban 2011 áprilisa óta a Minecraft homokozó lett a vezető, és olyan határozottan megalapozta magát az első vonalon, hogy csak 2018-ban cserélték le, és a Fortnite meg is tette. A "kockák" ilyen vad sikereinek oka számos, többek között:
 • végtelen lehetőség a cselekvésre és a kreativitásra,
 • az új tartalom folyamatos feltöltése,
 • kiváló multiplayer,
 • hatalmas számú YouTube-csatorna a Minecraft számára.

A Minecraft fő kontingense a gyerekek, akik számára ez a játék "a próbálkozás és a tévedés világává" vált, amint azt a The New York Times cikke megfogalmazta.És sok iskola és egyetem még a Minecraftot is elkezdte használni az oktatási folyamat további elemeként. Van még egy kifejezetten iskolák számára tervezett Minecraft: Education Edition is.

 1. A Fortnite 2019 májusáig maradt a top 1-ben, majd a Mojang agyszüleménye visszanyerte vezető pozícióját, és 2020 márciusában több hónapon át odaadta az Animal Crossing: New Horizons-nak. Ez év májusában a Minecraft ismét a legkeresettebb játék lett, és itt ér véget a Latos Charts kutatás.

A legtöbbet játszott

Népszerű játékok okostelefonokhoz

A mobil játékokról nincs ilyen részletes tanulmány, de így néz ki a Google Play legtöbb letöltött játékának válogatása 2020-ban, a Covid-19 járvány idején.

Népszerű játékok okostelefonokhoz

A Gametion Technologies által kifejlesztett legtöbb Ludo King stratégiai játék a karanténidő kezdete óta több mint 36 millió alkalommal került letöltésre a Google Playről.

És mivel a második hullámról szóló hírek már javában zajlanak, fennáll annak a lehetősége, hogy ezek a játékok sokáig megtartják vezető szerepüket mobil "testvéreik" között.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet