itthon Film Filmek 2019 legveszélyesebb filmfranchise-szolgáltatásai

2019 legveszélyesebb filmfranchise-szolgáltatásai

Véget ért a 2019-es év, és remek alkalom visszatekinteni és emlékezni a média franchise-okra, amelyek a kasszagyőztesektől kudarcra és csalódásra „csúsztak”.

10. "Rambo" franchise

nrmsvuglSylvester Stallone aktív karrierje még mindig azt bizonyítja, hogy nem fél túszul ejteni egyetlen szerepet annak bizonyítására, hogy még mindig "hűha". Továbbra is kihasználja Rambo korábban népszerű szerepét, aki a legújabb (a mai napig) filmben szerepel a franchise-ban, a Rambo: Utolsó vérben.

Míg a világ kasszája mérsékelten sikeres volt, több mint 91 millió dollárral, a közönség fogadása barátságtalan volt. A Last Blood csak 27% pozitív kritikát kapott a Rotten Tomatoes-ról és 26% -ot a Metacritic-ről.

Néhány kritikus felhívta a figyelmet a nem szándékolt idegengyűlölő aláfestésre, rengeteg gore és feltört cselekményre. Szerinted John Rambónak valóban pihennie kell?

9. Univerzum

0xhimkhdMég 2013-ban James Wang kiadta a The Conjuring című horrorfilmet, amely annyira sikeres volt a pénztárnál, hogy hamarosan ugyanolyan sikeres folytatást eredményezett 2016-ban.

Később az "elbűvölő" univerzum olyan képekkel bővült, mint:

  • "Annabelle átka" (2014).
  • Annabelle átka: A gonosz kezdete (2017).
  • "Az apáca átka" (2018)
  • "Annabelle átka 3" (2019).

És ha az első két Annabelle sikert aratott a filmkritikusok és a hétköznapi nézők között, akkor az "Apáca átka" besorolása óta lecsökkentek, és nyilvánvalóvá vált, hogy a franchise rossz irányba halad. Az "Annabelle átka 3" egyike 2019 legrosszabb filmjei, amely még kevesebbet gyűjtött a pénztáraknál, mint "Az apáca átka" (228 millió dollár versus 365 millió dollár).

Lehetséges azonban, hogy a The Conjuring 3 és az Apácák spin-off folytatása, amelyet 2020-ra, illetve 2021-re terveztek, visszahozza a közönség érdeklődését a korábban népszerű horror-sorozat iránt.

8. Lego franchise

yyan3f4gA Lego film: Batman kivételével a Lego univerzum filmjei soha nem értek el ugyanolyan sikert, mint az első Lego film.

A 2017-ben megjelent LEGO Ninjago Movie csalódást okozott, és a 2019-ben megjelent LEGO Movie 2 soha nem jutott el a franchise diadalmasan visszatérő filmjeihez.

Most a LEGO úgy döntött, hogy befejezi partnerségét a Warner Bros-szal. És tárgyal a közös képpel a Universal Pictures-szel.

7. Hellboy franchise

stlc152tA Guillermo del Toro által rendezett Hellboy-történet folytatása (és esetleg befejezése) helyett a Hellboy-sorozat újraindításáról döntöttek. Neil Marshall rendezésében ez az újraindítás 2019 egyik legkiábrándítóbb filmjévé vált.

Az új "Hellboy" -ot kritizálták a selejtes történetek, a teljesen érdektelen főgonoszság, az üres párbeszédek, a történet homályos bemutatása és a pattogó üteme miatt.

Vitatkozni lehet arról, hogy a Hellboy szerepében játszó David Harbour az egyetlen üdvösség a szalagon, vagy a vörös bőrű ördög előadásában szörnyű, de ezt nem lehet tagadni - 2019 Hellboy a nézők csalódásának poklába sodorta ezt a média franchise-t.

6. A szörnyek univerzuma

aztqxc3xA származási történet létrehozásának gondolata Godzilla és King Kong számára, hogy igazolja esetleges ütközésüket, a 2014-es Godzillához vezetett, és inspirálta a King Kong: Skull Island című thrillert.

2019-ben pedig megjelent a "Godzilla 2: A szörnyek királya" című film. És ha csak annyit vár el a "Godzillától", hogy hatalmas szörnyek veszekednek egymással, akkor valószínűleg nem fog csalódni. Azok azonban, akik érdekes cselekményekre, átgondolt párbeszédekre, és legalább minimális értelmességre és logikára számítottak, végül a Kinopoisk-on 5,8-ra (10 pontból) és az IMDb-re 6,10-re csökkentették a filmet.

És még mindig van egy crossover film, a Godzilla kontra Kong, 2020 novemberében.

5. "Charlie angyalai" franchise

0cdlkpzsItt van egy példa a média franchise újjáélesztésére, amelyet soha senki sem kért. Míg a progresszívebb Charlie angyalai ötlete papíron jó ötletnek tűnik, a való életben ez csak úgy érhető el, hogy több nőt vonnak be a képernyőn és a képernyőn kívül.

És minden feminista üzenete és felhangzása ellenére az új "Charlie angyalai" "fu" -ot kaptak a kritikusoktól és a közönség érdeklődésének hiányától, ami alacsony kasszához vezetett (59 millió dollár).

4. "Terminator" franchise

nl1e34tiAz ikonikus Terminator 2: Ítélet napja után ennek a sorozatnak bonyolult és zavaros története volt. Miután James Cameron elhagyta a franchise-t, többször próbálkoztak egy érdekes folytatás filmezésével. Sajnos mindannyian megbuktak.

A Terminator 3: A gépek felemelkedése az első két film népszerűségének közelébe sem került. A "Terminátor: Jöhet a Megváltó" csak poszt-apokaliptikus rendetlenséget mutatott. És a "Terminator: Genisys", és a régi, de nem haszontalan Arnold Schwarzenegger ellenére teljesen kudarcot vallott.

A "Terminátor: Sötét sors", amelyet James Cameron már "uralkodott", állítólag ugyanannak, az igazi Terminátornak a visszatérése volt a régi jó gárdával, dühös cselekedettel, dinamikus cselekménnyel és drámával az ember és a gép kapcsolatáról. Ehelyett a közönség eredeti filmek eredeti pillanatait kölcsönözte, közepes látványelemet, de nem kapott valami újat és olyan érdekeset, mint az első két részben. Ennek eredményeként a "Terminator: Dark Fate" végül megölte a hitet ebben a franchise-ban.

3. Franchise "Men in Black"

f2racyf5Itt van egy másik kép, amelyet nem igazán kellett folytatni. Ennek ellenére a "Men in Black" új része megpróbált Chris Hemsworth és Tessa Thompson karizmatikus párosán lovagolni, mert korábban Will Smith és Tommy Lee Jones együttesével lehetséges volt.

De kiderült, hogy a híres színészek és a kiváló minőségű speciális effektek mellett a "Men in Black: International" -nek is szilárd cselekményre, a szereplők motivációjára, valamint a játékos és akciódús komponensek egyensúlyának megőrzésére van szüksége. A végeredmény annyira kiábrándító, hogy a Men in Black-et a 2019-es három legbukottabb franchise-ba tette.

2. X-Men franchise

ekq5lej5Valóban szívszorító látvány látni, hogy az egykor dicsőséges franchise unalmas középszerűséggé vált. Ez történt az X-Men-kel a Dark Phoenix, a Dark Phoenix Saga képregénysorozat filmadaptációjának megjelenése után.

A filmre vonatkozó főbb panaszok a "Gene Gray-Cyclops-Wolverine" szerelmi háromszög hiányával, a túl sok pátosszal kapcsolatosak voltak, ami mindenütt jelen volt - a párbeszédektől a szereplők cselekedeteiig, és a cselekményből fakadó "fekete lyukak" hogy ez a film nem újraindítás, és azt egy koherens puzzle részeként kell felfogni más X-Men filmekkel együtt.

A festmény bejelentett gyártási költségvetése 200 millió dollár volt, és a díjak csak 52 millióval voltak nagyobbak ennél az összegnél. És ami a népszerű sorozat méltó lezárásaként lett tervezve, az év egyik legnagyobb filmes kudarcává vált.

1. Csillagok háborúja franchise

ri21k1qgMiután a Disney kiadta a Star Wars: Az ébredő erőt, sokat lehetett várni az új Star Wars-tól. Még a később vitatott Rogue One: Star Wars.A Stories és az Utolsó Jedik még mindig dollármilliárdokat termeltek a stúdió számára.

De őket követte a "Han Solo: Csillagok háborúja". Történetek ”című film, amely a Csillagok háborúja univerzumának első filmje lett, amely a jegypénztárnál robbant.

És 2019-ben a Disney kiadta a Star Wars: Skywalkert. Vegyes kritikákat kapott Sunrise, amely kétségeket ébresztett a Csillagok háborúja franchise-ból származó filmek folyamatos életképességével kapcsolatban.

Ha azonban csalódott a Disney Csillagok háborúja miatt, nézze meg a The Mandalorian című filmet. Talán visszaadja a hitedet egy messze-messze galaxisban.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet