itthon Emberek A legbefolyásosabb esportemberek Oroszországban 2020, a Forbes értékelése

A legbefolyásosabb esportemberek Oroszországban 2020, a Forbes értékelése

A Forbes szakemberei továbbra is érdeklődve nézik polgártársaink pénztárcáját - mennyi pénz van, és pontosan hol is érkezik ez a pénz? Nem kerülik el a szórakoztatóipar viszonylag fiatal irányát - esports.

A koronavírus-járvány és a versenyek lemondása miatt mind az egyes csapatok, mind a régió egésze esetében csökkentek a bevételek. Ezért el kellett hagynunk az e-sportolók jövedelem szerinti rangsorolását. De a szakértők nem adták fel, és egy másik kritériumot vettek alapul - a népszerűség. Ennek eredményeként az orosz esport legbefolyásosabb személyeinek minősítése 2020-ban, amelyről a legtöbbször említést tettek a médiában és a közösségi hálózatokban, valamint a személyes felmérések során tett felülvizsgálatokban.

10. Oleg Krot

Oleg KrotAz esport világának legbefolyásosabb embereinek listáját - mind a felső menedzserek, mind a játékosok - a WePlay Esports cyber holding vezetője nyitja meg.

Bár ez a cég a posztszovjet térben az egyik első e-sport fecske volt, valahol a periférián létezett, nem vett részt nagyvállalkozásokban, és csak 8 évvel az alapítása után szerzett szponzorokat. De mi - például az egyik a Logitech.

A WePlay Esports jelenleg eSport-arénákat épít szerte a világon, és hatalmas pénzdíjakkal rendelkező online versenyeket rendez.

9. Andrey x3m4eg Grigorjev

Andrey x3m4eg GrigorjevA poszt-szovjet térben a Dota egyik legbefolyásosabb játékosa. Vannak, akik Grigorjevet "szürke eminenciának" tartják, aki nyilvánvalóan titokban irányítja Valve politikáját Oroszország és Ukrajna tág területein.

Most ő, Vitaly Volochayval (az értékelés második helye) együtt az esport kommenteléssel foglalkozó Maincast alapító atyja.

8. Stepan Shulga

Stepan ShulgaAhol sport, ott fogadások vannak, és ahol fogadások vannak, ott bukmékerek vannak. Nem csoda, hogy az e-sport tudományágak saját bukmékereket szereztek.

És Oroszország legbefolyásosabb e-sport fogadóirodája a Parimatch, amelyet Stepan Shulga vezet. A fogadások mellett a Parimatch csapatokat is támogat (CS-ben: GO és Dota 2), és tornákat is rendez.

7. Jaroszlav Komkov

Jaroszlav KomkovOroszországban vannak olyan esport-gazdaságok, amelyek versenyek lebonyolításában vesznek részt, csapatokat keresnek a játékosok számára, és szponzorokat keresnek csapatok számára, arénákat kezelnek és általában pénzt hoznak az esport világába.

E gazdaságok egyike a Winstrike, amelynek élén Jaroslav Komkov áll. Tavaly sikerült kiütnie a rangos nemzetközi CS: GO torna egyik szakaszát, és Moszkvában megtartani. A szponzorok között olyan cégeket jegyeztek meg, mint a Toyota és a Samsung.

6. Alekszandr Kokhanovsky

Alekszandr KokhanovszkijAz orosz kibersportemberek régi generációjának képviselője, akik a 2000-es évek hajnalán a Counter Strike-ot játszották. Sándor is szerette őt, olyannyira, hogy valójában létrehozta az első e-sport csapatok egyikét a posztszovjet térben.

A Natus Vincere projekt, más néven Na'Vi (emlékezz erre a névre, nem egyszer láthatjuk majd a minősítésben) nagyon sikeresnek bizonyult, és néhány évvel később Alexander és párja létrehozták az ESforce holdingot (az e-sport egy másik nagy neve is).

Ez a projekt pedig sikeresnek bizonyult és 100 millió dollárt hozott alkotóinak (ezért az összegért vette meg a Mail.ru Group).Az ENSZ vezetésétől távozva Kokhanovsky úgy döntött, hogy nem nyugszik meg a babérjain, és egy másik saját vállalatot szervezett - a Zero Gravity Groupot, amely Natus Vuncere mellett a DreamTeam multiservice platformot is magában foglalja.

Alexander tervei grandiózusak, Kijevben egy egész szállodát vásárolt, amely Ukrajnában a virtuális sportok "fizikai" központjává válik.

5. Alexey Solo Berezin

Alexey Solo BerezinÖsszességében a Forbes által kiválasztott 30 befolyásos orosz esport képviselő közül a játékosok kevesebb, mint egyharmada szerepelt az értékelésben, és csak ketten vannak a legjobb tízben. A koronavírussal az esport erőviszonyai a magánról az állami, a játékosokról a vállalatokra váltak. És bár a tehetséges esportemberek továbbra is aranyat érnek, és még mindig "erős pozíciót" foglalnak el a szervezetekkel való kapcsolatokban, a régióban a szerződések mellett a befolyás hajlik.

Solo, más néven Alekszej Berezin, valójában az orosz esport arca a Dota 2-ben. Több mint tíz éve csapata, a Virtus.pro következetesen sikeresebben teljesít ebben a játékban, mint a volt Szovjetunió más lakói. Szakértők szerint Alekszej esport karrierje több mint 1,7 milliárd dollárt keresett, plusz éves kapitányi fizetéssel.

Alekszej becsületére legyen mondva, hogy az évek során megpuhította a lelkét, és úgy döntött, hogy harcol a toxicitás ellen a játékosok között. Olyannyira, hogy megbeszéltem egy találkozót a Valve alelnökével. Igaz, a Valve MOVA-ja még mindig rekordokat dönt az obszcén nyelvhasználattal és a sportszerűtlen viselkedés egyéb megnyilvánulásaival kapcsolatban. de talán előbb-utóbb megváltozik a helyzet.

4. Sándor s1mple Kosztylev

Sándor s1mple KosztylevAlexander Kostylev, más néven s1mple (ez a beceneve a CS: GO világban) fiatal korától kezdve megszokta a pixel puskát. A pletykák szerint négy év után először fogott fegyvert.

A fiatal reflexek és a tehetségek elvégezték a dolgukat, és Alexander sokáig a Counter-Strike egyik legerősebb játékosának számított, 2018-ban pedig az első helyet szerezte meg. A már említett Na'Vi csapat összetételében játszik.

Egy évvel a diadala után azonban Alexander megkóstolta a vereséget - ő már nem a világ legerősebb játékosa. Emiatt jövedelme majdnem a felére esett. De kora és lassuló reflexei ellenére még mindig ő a legbefolyásosabb CS-játékos Oroszországban.

3. Evgeniy HarisPilton Zolotarev

Evgeniy HarisPilton ZolotarevÉs itt van a híres Na'Vi csoport igazgatója. Fiatalkorában CS-t játszott, mint sok más esport befolyásoló. Ott találkozott a klub egyik alapítójával, Kokhanovskyval (a lista hatodik helye), és fokozatosan csatlakozott a csapathoz.

Két évvel ezelőtt Evgeniy átvette Na'Vi gyeplőjét Kokhanovsky kezéből, és általában pozitív hatással volt a klub életére. A Na'Vi vezető szerepet kapott a nézetek számát tekintve nemcsak Oroszországban, hanem az egész világon.

2. Vitaly v1lat Volochay

Vitaly v1lat VolochayA sport arca az oroszországi eSportról. Vitalij speciális fórumok podcastjaival indult, majd az oroszok által szeretett CSS és Dota eSports versenyekre váltott. Olyan sikeres, hogy 2015-re az általa alapított RuHub lett a leghíresebb, legismertebb, és bizonyos mértékben még egy innovatív e-sport kommentelő stúdió is.

Szokás szerint a népszerűség pénzzel jár, és a RuHub először az ESforce holding részévé vált, majd 2018-ban a Mail.ru Group megvásárolta a stúdiót.

Vitalij egyértelműen nem értett egyet az üzleti területen történt átrendeződésekkel. Hasonló gondolkodású emberekkel együtt úgy döntött, hogy elölről kezdi az egészet, és létrehozta saját stúdióját, a Maincast-ot, amely még mindig önállóan lebeg az esport vizein. Rendkívül sikeres üzlet tartja talpon - Vitalijnak sikerült kiküszöbölnie a versenyek egyedüli közvetítésének jogát az ESL és a DreamHack nemzetközi nagyszervezetek részéről. A szerződések valójában megerősítették a Maincast dominanciáját az oroszországi esport-hozzászólási piacon.

1. Emin Antonyan

Emin AntonyanAz Esforce Holding és vezérigazgatója, Emin Antonyan titokban uralkodik az orosz esport területén, nagyrészt a Mail.ru Group támogatásának köszönhetően, amely két évvel ezelőtt megvásárolta a vállalat jogait. A holding két eSport-rajongó, Alekszej Kolesznyikov és Anton Cserepennikov erőfeszítéseinek köszönhetően kezdte meg létét.Ebben szerepelt Alekszandr Kokhanovszkij, Natus Vincere csoportjával (az értékelés hatodik helye) és a német esport klub, az SK Gaming.

A tartás annyira sikeres volt, hogy felkeltette Alisher Usmanov figyelmét, aki kerek 100 millió dolláros összeget fektetett bele. Az Esforce Holding Oroszországban elsőként szervezett nemzetközi eSports tornát, és elsőként épített egy teljes eSports arénát ehhez az üzlethez. A Mail.ru Group két évvel ezelőtt szerezte meg a vállalat jogait, és a cég eredeti alapítói, ahogy az üzleti híradók finoman fogalmaztak, felhagytak a részvételsel a holdingban.

Így lépett színre Emin Antonyan, az Esforce Holding címmel a Mail.ru gondozásában. Kinevezése nem volt véletlen. Emin a virtuális sportok egyik első úttörője Oroszországban, és négy éve tölti az Orosz Cybersport Szövetség főtitkári tiszteletbeli tisztségét.

Oroszországban és a szomszédos Ukrajnában a cybersport klubok hagyományos iránya a Counter Strike és Dota. Az EH pedig minden évben két tornát rendez ezeken a szakágakon. A holding nem kerülte el az ilyen rosszul tanulmányozott, de nagyon jövedelmező területet, mint például a pixel kereskedelem - két szolgáltatása van játékeszközök adásvételére CS-n és Dotán keresztül. Ezenkívül az Esforce Holding támogatja a Fortnite, a Paladins és az Apex Legends csapatokat.

Érdekes, hogy a pusztán virtuális sportok mellett Emin nem feledkezik meg a hétköznapi sportokról sem. Antonyan hosszú ideig az elit-amatőr kosárlabda klub "Moszkovszkij" edzője volt, és nem fogja feladni ezt az üzletet.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet