itthon Emberek Az idő legbefolyásosabb emberei 2020

Az idő legbefolyásosabb emberei 2020

2020-ban a Time magazin hozzájárult ehhez a világ 100 legbefolyásosabb embere rekordszámú orvosi szakember és tudós, és valaha a legtöbb nő.

A Time gyűjteményében szerepelnek szexuális kisebbségek és nők jogaiért küzdő kampányosok, ökoaktivisták és olyan világvezetők, mint Xi Jinping Kínából, Donald Trump az Egyesült Államokból és Angela Merkel Németországból.

De Vlagyimir Putyin ebben az évben nem csatlakozott hozzájuk. A Time anyagában Oroszország egyetlen képviselőjét említik - Nadezhda Tolokonnikova, aki a Pussy Riot csoportot vezeti. Azonban csak a női zenei csoportot, a Lastesis-t mutatta be, amelynek munkája a feminizmusra és a nők jogaira összpontosít.

"Titánok" kategória

3. Sundar Pichai

Sundar PichaiA Google Inc. vezérigazgatója és az Alphabet anyavállalat 2004-ben csatlakozott a vállalathoz, és tehetségüket arra használva, hogy 2019-ben a legmagasabb szintre emelkedjenek a vállalati ranglétrán.

Pichai volt az, aki felügyelte a Google legsikeresebb termékeit, mint például az Android, a Drive, a Gmail és a Maps. 2009-ben pedig bemutatta a nagyközönségnek a Chrome OS-t és a Chromebookot, amelyeket aztán kiadtak.

2. Dwyane Wade

Dwyane WadeA világ legbefolyásosabb emberei között a második "Titant" az Time a "Miami Heat" NBA-csapat támadó védőjének nevezte el.

Transznemű lányát támogatva Wade "hatalmas példát mutatott a szülők és a közösség számára, hogyan lehet jó szövetséges a fiatalok számára, akik megpróbálják kideríteni, hogy kik ők".

1. Gabrielle Unió

Gabrielle UnionAz exmodell és jelenlegi színésznő szerepelt a Deliver Us From Eve, a Bad Boys 2 és a válás enciklopédiájában, valamint a Being Mary Jane-ben. Fő munkája mellett Gabrielle a szexuális erőszak áldozatainak védelmében is tevékenykedő aktivista. Így szól Tarana Burke, a #MeToo mozgalom alapítója az Unionról:

- Nem csak "befolyásolja"; szándékosan irányítja figyelmét, befolyását és erőforrásait egy olyan program előmozdítására, amely szándékosan dicsőíti a köztünk leginkább marginalizálódott embereket, beleértve a fekete nőket és lányokat, a homoszexuálisokat és a transzneműeket.

"Művészek" kategória

3. Michael B. Jordan

Michael B. JordanAz amerikai színészek új generációjának sötét bőrű képviselője híressé vált a Fruitvale Station, a Creed: Rocky's Legacy, a Creed 2 és a Black Panther szerepeiről.

2021-ben jelenik meg az új Mi lenne, ha ...? Animációs sorozat, ahol Jordan Eric Killmongert szólaltatja meg. Még azok számára is érdekes lesz megnézni a sorozatot, akik nem rajonganak Jordanért, hiszen az egyes epizódok megmutatják, mi történhetett, ha a Marvel Cinematic Universe eseményei máshogy haladnak.

2. Ali Wong

Ali WongEz az amerikai színésznő és komikus minden sztereotípiát szembeszáll. Nyíltan beszél szexualitásáról, bátran tárgyalja testét és annak számos funkcióját.

„Biztosítja a nőket: lehetsz hangos, vicces, lehet hülye, nevethetsz magadon, durva tudsz lenni, és beszélhetsz arról, hogy mi a születés, és nem kell tisztességesen csinálni. Jól teszi, hogy önmagunk lehessünk ”- írja Ali Chrissy Teigenről.

1. Abel Makkonen Tesfaye

Abel Makkonen TesfayeEzt a kanadai énekest a rajongók The Weeknd álnéven ismerik. A "The Hills", a "Can't Feel My Face" és az "Earned It" dalai képesek voltak a Billboard Hot R&B Songs toplistájának tetejét tartani, amit Tesfaye előtt egyetlen más előadó sem tehetett meg.

Ezen felül a The Weeknd két Grammy-díjat nyert, és Oscar-díjra jelölték.

"Úttörők" kategória

3. Ibram H. Candy

Ibrahm H. CandyA 2020-as Top 100 legbefolyásosabb ember harmadik úttörője egy fekete antirasszista harcos, és a Bostoni Egyetem Rasszizmusellenes Kutatóközpontjának vezetője.

Candy szerint az antirasszizmus elleni nevelést gyermekkorától kezdve kell tanítani, ezért kiadta az "Antirasszista gyermek" című könyvet, amely óvodáskorú gyermekek számára készült. Belépett az amerikai iskolák kötelező programjába.

2. Yiannis Adetokounbo

Yannis AdetokounboA nigériai származású görög kosárlabdázó a legjobb korában van, mindössze 25 éves. Nehéz csatárként játszik a Milwaukee Bucks csapatában, és számos címet nyert már, többek között:

  1. 2020 legjobb NBA védelmi játékosa.
  2. A legértékesebb NBA-játékos 2019-ben és 2020-ban.
  3. Legeredményesebb NBA-játékos 2017-ben.

„A játékát nézni azt jelenti, hogy nemcsak azt látjuk, ami van, hanem azt is, ami lehetséges. Van egy misztikus tulajdonság, amely feleleveníti a rajongók szívét, amikor meglátják, hogy ez a személy a pályára lép. Egy igazi sporthős rázza a csontjainkat, és a testünk remeg a nagyságra számítva ”- írta Karim Abdul-Jabbar erről az atlétáról.

1. Megan Jovon Ruth Peet

Megan Jovon Ruth PeetA Megan Thee Stallion néven ismert 25 éves énekesnő hamar a rap zene egyik legbefolyásosabb szereplőjévé vált. 2020-ban a "Savage" című kislemeze a TikTok slágerévé vált, és a Billboard Hot 100 első helyét érte el.

Taraji Henson színésznő Meghanról azt mondta: "Ha egyszer felfedezed, rajongója leszel neki ... az ipar megpróbálhatja rap játékba állítani, de a tervei sokkal nagyobbak."

"Vezetők" kategória

3. Joe Biden

Joe BidenEmlékeztetőül: 2020. november 3-án Amerikai elnökválasztása fő harc pedig a republikánus jelölt, Donald Trump és a demokrata remény Joe Biden között zajlik.

"Joe Biden őszinte, együttérző és szimpatikus, de mindenekelőtt köztisztviselő" - írja Jim Cliburn, a demokrata kongresszusi képviselő. Nos, hamarosan megtudjuk, hogy Biden kap-e lehetőséget az együttérzésre és az őszinteségre az Egyesült Államok elnökeként.

2. Donald Trump elnök

Donald Trump elnökFurcsa lenne, ha az Egyesült Államok vezetője nem kerülne be a Time szerint 2020 legbefolyásosabb embereinek listájába. De ugyanakkor az Egyesült Államok 45. elnökéről, a „normákat romboló elnökségével”, keményebben beszélnek, mint más vezetők.

Brian Bennett, a Time vezető fehér házi tudósítója azt írja, hogy Trump "hajlíthatja a kormányt, gyakran (ezzel) saját személyes politikai érdekei szerint".

1. Dr. Anthony Fauci

Dr. Anthony FauciA fertőző betegségek egyik vezető amerikai szakértője a Leaders kategóriába került, és elismerést kapott Jimmy Kimmel neves tévés műsorvezetőtől, amiért nem hajlandó "engedni a politikusok nyomásának".

Olyan emberként is jellemezték, aki hirdette az igazságot, "bármennyire is nehéz volt ezt meghallani, őszintén és egyetlen céllal: életeket menteni".

A Fauci egy olyan munkacsoport része, amelyet Donald Trump elnök hozott létre a járvány leküzdésére, és a koronavírus-tesztek elérhetőségére és terjedelmére összpontosít.

"Ikonok" kategória

3. Adi Barkan

Adi Barkan

Sok amerikai számára az egészségügyi költségek megfizethetetlenné váltak, különösen a Covid 19 járvány idején. Adi Barkan aktivista, akitől megfosztják a mozgás, sőt a beszéd képességét, a társadalmi igazságosságért és a Medicare-ért (egészségbiztosítás) küzd az ország minden állampolgára számára.

2. A fekete élet alapítói

Alicia Garza, Opal Tometi és Patrice CallorsHárom fekete nő - Alicia Garza, Opal Tometi és Patrice Kallors - alapította a Black Lives Matter mozgalmat, válaszul Trayvon Martin meggyilkolására 2012-ben. Barack Obama elnöksége alatt kifejezte támogatását a BLM mozgalom iránt, és többször is meghívta aktivistáit a Fehér Házba.

George Floyd nyárbeli meggyilkolása és az azt követő események azonban új szintre emelték a Black Lives Matter mozgalmat. A BLM aktivistái többször összecsaptak a rendőrséggel, tüntetéseket és zavargásokat szerveztek. Mindezt azért teszik, hogy állítólag igazságtalan fölényben legyenek a "fehér faj" az Egyesült Államokban.

1. Emmy O'Sullivan

Emmy OsullivanA Brooklyn Nurse az első helyen áll a Time 2020-as listáján az Ikonok kategóriában, képviselve "az orvosi szakemberek seregét ... akik mindent megkockáztattak mások szolgálatára" - írta Katie Couric újságíró.

Ez év március elején O'Sullivan New York első COVID-19-es beteget kezelt. A pácienssel kapcsolatba lépve az ápoló maga is rosszul lett, négy napot kellett mechanikus lélegeztetésre fordítania.

1 MEGJEGYZÉS

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet