itthon Pénzügy A legnépszerűbb bankok az oroszok körében 2020-ban

A legnépszerűbb bankok az oroszok körében 2020-ban

Rég elmúltak azok az idők, amikor az orosz bankok közötti verseny alacsony volt, és a szolgáltatások köre nagyon korlátozott volt. A modern orosz felhasználók számára, akik nehezen megkeresett pénzüket pénzintézetbe viszik, adjon nekünk egy kényelmes mobilalkalmazást, a betét jó százalékát, és még sok más érdekes és hasznos lehetőséget.

A Deloitte szakemberei ezt megtudták Oroszországban a legkeresettebb bankok a Sberbank, a VTB és a Tinkoff... És összeállították az oroszok pénzügyi preferenciáit, amikor 2020-ban bankot választottak. A felmérésben 5038, különböző korú ember vett részt Oroszország több mint 200 városából.

A legvonzóbb bankok Oroszországban 2020-ban

A legvonzóbb bankok Oroszországban 2020

Bár a Sberbank, a VTB és a Tinkoff a legnépszerűbb három közé került, mindegyiknek megvannak a maga oka.

 1. A Sberbank mastodon az orosz bankszektorban, és az első Oroszországban az ügyfelek számát tekintve (96 millió aktív lakossági ügyfél 2019-ben). Nagy múltra tekint vissza, élén az áll a Központi Bank szerint 2020-as megbízhatósági besorolás, és ami fontos, a Sberbank fiókjai és ATM-ei az ország szinte minden településén jelen vannak.
 2. A VTB nem büszkélkedhet ugyanannyi ügyféllel, mint a Sberbank, de aktívan bevezeti a digitalizációt és javítja az ügyfélszolgálatot.
 3. És ha sok kiegészítő szolgáltatásra és szolgáltatásra van szüksége, például a kategóriák havi kiválasztásának lehetősége a megnövelt cashback, a biztosítás és az ügynöki számla könnyű megnyitása mellett, akkor a Tinkoff Bank kiváló választás lesz.

Milyen tényezők befolyásolják a legjobb bank kiválasztását 2020-ban

A bank választását befolyásoló tényezők

 1. A hitel- és pénzügyi szervezet potenciális ügyfelei között első helyen állnak azok a feltételek, amelyeket a bank fel tud ajánlani. És ez nemcsak a betét magas százalékáról szól, hanem a mindennapi igények kielégítéséről is (például a cashback és partnerprogramok jelenlétéről). Erről a válaszadók 61% -a számolt be a Deloitte-nak.
 2. A válaszadók 56% -a kész megtakarításait csak megbízható bankra bízni, a 45 év feletti emberek fontosabbnak tartják a megbízhatósági tényezőt, mint a kedvező feltételeket. Kíváncsi, hogy a Sber a megbízhatóság szempontjából már nem monopólium, mivel megosztotta az első helyet Oroszország legnagyobb magánbankjával - a JSC Alfa-Bankkal. A Deloitte által megkérdezett emberek 59% -a bízik bennük.
 3. A harmadik helyen a bank szolgáltatásainak kényelme állt, ezt a tényezőt a válaszadók 49% -a nevezte meg kiemelt pénzügyi preferenciáik között.
 4. A válaszadók 45% -a számára fontos a szolgáltatás minősége, míg a fiatal válaszadók aránya, akik ezt a tényezőt prioritásnak tartják, magasabb volt, mint az időseké. A Tinkoff ügyfelek számára pedig a szolgáltatás minősége (a válaszadók 55% -a jegyezte meg) és a szolgáltatások kényelme (57%) még fontosabb, mint a bank megbízhatósága (52%).
 5. Ha a bankfiók közel van, akkor ez nagyon jó (ideértve az új ügyfelek vonzását is). Ezt a tényezőt a válaszadók 41% -a tartja fontosnak, és nem meglepő, hogy többségük idős ember.
 6. Számos fogyasztó (nevezetesen 31%) bankválasztását olyan tényező befolyásolta, mint a munkáltató akarata. Fizetési projektről beszélünk, amely gyakran önkéntes és kötelező a munkavállalók számára.
 7. A hűségprogramot a válaszadók 29% -a nevezte meg a jó bankra vonatkozó követelményeik között 2020-ban.
 8. A válaszadók mindössze 18% -a választana bankot a család és a barátok visszajelzései alapján.
 9. És még kevésbé bíznak a reklámban - a válaszadók mindössze 2% -a.

A legnagyobb 10 bank a legkeresettebb Oroszországban a lakossági ügyfelek körében 2020-ban

 1. Az első hely a várakozásoknak megfelelően az ex-Sberbank, most pedig a Sberbank lett. Az elmúlt hónapban a válaszadók 87,1% -a használta kiskereskedelmi szolgáltatásait (a felmérés idején).
 2. A második sort a VTB PJSC vette át - 23,4%.
 3. A válaszadók 19,3% -a az elmúlt 30 napban igénybe vette a Tinkoff Bank szolgáltatásait, amely médiaértesülések szerint 5,5 milliárd dollárért készül a Yandex szárnya alá költözni.
 4. Az Alfa-Bank JSC szolgáltatásait 30 napon belül igénybe vevők aránya 16,5% volt.
 5. A Post Bank JSC szolgáltatásait igénybe vevők aránya 10,1%. A névben a "Mail" szó nem véletlen, mivel ennek a szervezetnek a jelenléti pontjai (és több mint 19 ezer van) nyitva vannak az "Oroszország postája" alapján, és ezen felül - az MFC fiókjaiban. Így akár az ország legtávolabbi tájainak lakói is e bank ügyfeleivé válhatnak.
 6. A PJSC Sovcombank nem került be az első ötbe, 30 nap alatt a lakossági ügyfelek 6,6% -a volt. Emlékezzünk arra, hogy ez a bizonyos bank bocsátotta ki az egyik a legjobb cashback-es hitelkártyák.
 7. Az oroszok körében egy másik keresett bank a Home Credit and Finance Bank LLC. A "hörcsög", ahogy a felhasználók szeretettel hívják, számos szolgáltatást kínál, beleértve a betéti és hitelkártyákat cashback-el. Ő a vezető a POS hitelezésben - vagyis expressz hitel formájában, amelyet közvetlenül az értékesítési helyen nyújtanak.
 8. A JSC Gazprombank a nyolcadik helyen állt a lakossági ügyfelek 5,9% -ával egy hónap alatt. De a lakossági portfóliót tekintve ez a negyedik az országban.
 9. A felmérés idején a válaszadók 5,6% -a 30 napon belül igénybe vette a PJSC Bank FC Otkritie szolgáltatásait.
 10. 5% pedig a Raiffeisenbank-ot részesíti előnyben. Ugyanakkor ennek a banknak a legnépszerűbb terméke a bankkártya, ennek a hitel- és pénzügyi szervezetnek az ügyfelek 74% -ánál van ilyen (a Deloitte által megkérdezettek között).

Az orosz bankok legnépszerűbb termékei és szolgáltatásai 2020-ban

bankkártyák

 1. A legnépszerűbb banki termékek listáján a bankkártyák kerültek az első helyre. Népszerűségük nemcsak az oroszországi megszerzés fejlődésének köszönhető, hanem a kártyatulajdon olyan kellemes bónuszainak is, mint a cashback, a különböző promóciók, a speciális szolgáltatási feltételek stb.
 2. A második helyen a betétek és a megtakarítási számlák kerültek. A válaszadók többsége a pénzét a Sberbankban vagy a VTB-ben tartja (41%, illetve 36%).
 3. Befektetési szolgáltatások. Leggyakrabban a Tinkoff Bank ügyfelei között keresettek, míg a VTB és a Sber alacsony részesedéssel rendelkezik a befektetési termékek felhasználóiban - 9, illetve 5%.
 4. Mobil alkalmazások. Korábban a bankkal kapcsolatos problémák megoldása érdekében az ügyfélnek személyesen kellett felkeresnie a fiókot, vagy telefonon telefonálnia. De a bankszektor fejlődése gyorsan halad, és a Tinkoff példája azt mutatja, hogy egy bank egyáltalán létezhet fióktelepek nélkül, csak egy székhellyel. És minden kérdés gyorsan megoldható a mobil alkalmazásban.

Néhány nagybank funkcionálisabbá teszi mobilalkalmazásait, mint az internetes bankoké, ami jelzi a bank és ügyfelei közötti interakció e csatornájának fontosságát.

Az oroszok körében a legnépszerűbbek a bankok mobilalkalmazásai, amelyek minden terméküket egyetlen ökoszisztémába kívánják egyesíteni. Ilyen például az MTS Bank, a Sberbank és a Tinkoff.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet