itthon Film Filmek A legtitokzatosabb történetek a népszerű filmekről

A legtitokzatosabb történetek a népszerű filmekről

Amikor valami ijesztő vagy titokzatos dolog történik egy filmben, azt természetesnek veszik. Végül is a mozi szórakoztatja és meghökkenti a közönséget.

De amikor megmagyarázhatatlan jelenségek kezdődnek a kulisszák mögött (vagy közvetlenül a keretben), akkor itt az ideje, hogy bevonják a természetfeletti szakembereket a vizsgálatba.

Ebben a gyűjteményben világhírű filmeket gyűjtöttünk össze, szokatlan és érdekes történettel.

10. "Három ember és egy csecsemő" és egy fiú szelleme

Három férfi és egy csecsemő - egy fiú szelleme

A 80-as évek végének egyik legnépszerűbb vígjátéka, részben egy különös fiúnak köszönhetően szerzett hírnevet, akit az egyik jelenetben filmre vettek. Ahogy Ted Danson (Jack) színész és Celeste Holm (az édesanyja) végigmennek a lakásukon, egy furcsa alak áll az ablak mellett, és társaival a függönyön át.

A film megjelenése után elterjedtek a pletykák, miszerint ez a figura egy fiú szelleme volt, aki öngyilkos lett, vagy kidobta magát az ablakon, vagy lelőtte magát. A gyászoló család nem sokkal a tragédia után elhagyta a lakást, és egy filmgyártó cég bérelte a Három ember és egy baba film forgatására.

A Disney Studios még szükségesnek tartotta egy nyilatkozat kiadását a jelenetről, mivel a paranormális forma rajongói fokozottan érdeklődtek iránta. Azt állította, hogy a "fiú" valójában Jack filmkartonja volt. Csak elfelejtették eltávolítani a keretből.

Néhány ember azonban azt kifogásolta, hogy a kartonbábu és a "fiú" másképp néz ki. Az ablak melletti szellem legendája, legalábbis egyesek számára, tovább él.

9. "Omen", villámlás és lefejezés

Omen - misztikus véletlenekEnnek a rejtélyes thrillernek a sztárja, Gregory Peck és a forgatókönyvíró, David Seltzer különböző repülőgépekkel repült az Egyesült Királyságba, amikor a villám mindkét repülőgépet eltalálta. Úgy hangzik, mint egy esély a millióból, igaz? De nem. A film római forgatása során Harvey Bernhard producer majdnem meghalt egy villámcsapás miatt.

De az események közül a legtragikusabb az az esemény volt, amelyben John Richardson speciális effektusok mestere és asszisztense, Liz Moore volt. Autóbalesetben szenvedtek, amelyben Moore-t lefejezték. Nagyon hasonlított egy film jelenetéhez, fotós lefejezésével.

8. A Superman franchise és szerencsétlenségek a főszereplőkkel

A Superman gonosz rock üldözi a főszereplőketA "Supermannel" kapcsolatos filmtörténet szinte sebezhetetlen lényt mutatott a világnak. A való életben a Supermant alakító színészek húsból és vérből állnak. Közülük sokan képtelenek voltak ellenállni az átoknak, amelyek ezt a franchise-t sújtják.

A Superman eredeti kalandjai című televíziós sorozat sztárja, George Reeves 1959-ben fejbe lőtte magát.

Christopher Reeve, aki a 70-es évek végén és az 1980-as években filmekben játszotta Supermant, szinte egyik napról a másikra sztár lett. 1995-ben azonban leesett a lováról, és a nyaka alatt megbénult.

Margot Kidder, aki a Lois Lane-et alakította Reeve-vel szemben, 1990-ben súlyos autóbalesetet szenvedett, és átmenetileg megbénult.

Lee Quigley, aki az ifjú Supermant alakította az 1978-as filmben, kábítószerfüggő lett, és tizennégy éves korában halt meg 1991-ben.

Az egyetlen, aki átment a "Superman átkán" - Henry Cavill. Remélni kell, hogy hosszú évekig szuperhős kinézetével örvendezteti meg a közönséget. Vagy végre áttanulják A boszorkányt.

7. "Amityville Horror" és valós események

Az Amityville Horror - Valódi eseményekAz egyik legijesztőbb horrorfilmek valós események alapján. Bár ami valójában történt, és hogy a történet mekkora részét díszítették, még mindig vita tárgyát képezi.

A Dafoe család meggyilkolása az Ocean Avenue 112. szám alatt valóban megtörtént. Defoe legidősebb fia, Ronald 1974-ben megölte testvéreit és szüleit.

A következő évben George és Katie Lutz otthont vásárolt az Ocean Avenue-n. Tudtak a gyilkosságokról, sőt megkérték a papot, hogy jöjjön és áldja meg a házat.

A Lutz házaspár szerint szinte azonnal paranormális tevékenységet kezdtek megfigyelni a házban. 28 nappal azután, hogy letelepedtek ezen az átkozott helyen, elhagyták és soha nem tértek vissza. Ez a történet képezte Jay Anson The Amityville Horror című filmjének alapját.

6. A "sötét víz" megjósolta a 8 évvel később elkövetett gyilkosságot

A Sötét víz és Eliza Lam tragikus története című filmA 2005-ben megjelent horrorfilm egy fiatal lány tragikus sorsáról mesél, aki egy lakóépület tetején egy víztartályba fulladt. A teste sokáig felfedezetlen maradt és lassan lebomlott.

Közel nyolc évvel később, 2013 februárjában Eliza Lam holttestét megtalálták a Los Angeles-i Cecile Hotel víztornyában. A Sötét víz című filmhez hasonlóan a szálloda vendégei is panaszkodtak a kellemetlen szagú vízre és furcsa színére.

5. "A holló" és a Lee család "átka"

A holló - megöli Brandon Lee-t a forgatásonBrandon Lee, Bruce Lee fia, apja után a színészi utat választotta. A "Holló" című film pedig karrierje legjobbja volt. Sajnos a Brandon nem élte meg a premierjét. Filmezés közben megölték.

A történetben a banda egyik tagjának a hősre kellett lőnie. És a pisztolyt, ahogy biztonsági okokból kell, üres patronokkal töltötték fel. De a hordóban dugó volt, amit a személyzet tagjai nem vettek észre. Kirepült, átlyukasztotta Lee gyomrát és a gerincbe szorult. A színész 12 órával később meghalt.

Szomorú tény: Michael Massy-nak - a forgató színésznek - nem igazán kellett fegyvert mutatnia Brandon felé, mivel akkor mindketten kívül voltak a kereten. Massy később kijelentette, hogy még mindig rémálmai voltak Lee halálával kapcsolatban.

Bár Brandon halála minden bizonnyal tragikus baleset volt, számos összeesküvés-elmélet kapcsolódott Bruce Lee halálához. A hivatalos verzió szerint hirtelen meghalt a fejfájás tablettára adott egyéni reakció miatt.

4. "Berlin bukása" és a Breitscheidplatz tragédiája.

Berlin bukása, a film forgatókönyvének egybeesése a valós eseményekkel2016. december 19-én este, a Breitscheidplatz közelében került sor a "The Fall of Berlin" című film első vetítésére, amelyet a forgatócsoportnak szántak. A történetben a gazember elrabolta az autót, és arra kényszerítette sofőrjét, hogy vigye el Berlinbe. Ott karácsonykor terrortámadást követett el.

Könnyű elképzelni a filmkészítők borzalmát, akik a vetítés után utcára vonultak és felfedezték, hogy szörnyű tragédia történt éppen Berlinben. Egy teherautó terroristája emberek tömegének csapódott egy karácsonyi vásáron.

3. "Ok nélkül lázadó" és halál a forgatócsoportban

Ok nélkül lázadó, színészek halálaA mozitörténet legstílusosabb filmje (az UCI Cinemas közvélemény-kutatása szerint) egyben az egyik „legátkozottabb” film is.

A Lázadóban szereplő négy színész gyanús vagy tragikus körülmények között halt meg.

  1. James Dean - Autóbalesetben halt meg egy hónappal a film megjelenése előtt.
  2. Nick Adams - Holtan és teljesen felöltözve találták meg a hálószobájában, verekedés vagy erőszakos belépés jele nélkül.
  3. Sal Mineo - otthonában találták meggyilkolva 1976-ban.
  4. Natalie Wood - fulladt, miután több órán át ivott Robert Wagner férj és munkatársa, Christopher Walken társaságában, miközben egy jachton hajózott.

2. "A negyedik fajta" és álhírek

Nome, Alaszka - rejtélyes eltűnésekEzt a filmet "valós eseményeken alapulónak" tekintették. A reklámkampányban még a "Valódi" archív felvételek is megjelentek a Negyedik nézetről, valamint állítólag valódi hírek a helyi újságokból. Számos eltűnt esetről beszéltek Nome kisvárosában, Alaszkában, ahol a film eseményei zajlanak.

A való életben a Nome lakói, valamint a helyi sajtó nagyon elégedetlenek voltak azzal, ahogy a Universal leírta életüket. Leginkább az igazán eltűnt emberek családjai háborodtak fel. A stúdiónak el kellett távolítania az internetről a Nome-ról szóló összes "valódi" reklámanyagát.

1. Az "Atuk" a legboldogtalanabb film, amelyet nem lehetett forgatni

Összehasonlíthatatlan AtukA filmek egyik legérdekesebb és legtitokzatosabb története egy hollywoodi projekthez kapcsolódik, amelynek hírhedt "színészgyilkos" van.

Az Atuk forgatókönyvét Mordechai Richler Az összehasonlíthatatlan Atuk című könyve alapján állítólag John Belushi amerikai humorista javasolta 1982-ben. Miután elolvasott egy könyvet arról az alaszkai eszkimóról, aki megpróbált alkalmazkodni a New York-i élethez, úgy döntött, hogy tökéletes a főszerephez.

Egy hónappal később a 33 éves Belushi kábítószer-túladagolás miatt meghalt. Tíz évvel később, 1992-ben emlékeztek az Atuk-projektre, és a fő szerepet a komikus stand-up Sam Kinison kapta. És a film gyártását ezúttal elkezdték. Kinison azonban követelte a forgatókönyv megváltoztatását, a United Artists pedig úgy érezte, hogy a színész "elkapta a csillagot". És bár a nagy horderejű botrányok után a filmkészítőknek és Kinisonnak sikerült megegyezniük, a forgatásnak nem volt célja folytatni. A humorista autóbalesetben zuhant le.

Mordechai RichlerKét évvel később, 1994-ben az "Atuka" forgatókönyvét felajánlották egy másik humoristának, John Candy-nek, aki érdeklődését fejezte ki a projektben való részvétel iránt. Sejtette már, mi történt ezután? Így van, Candy 43 éves korában szívrohamban halt meg.

Néhány hónappal később Michael O'Donoghue író, aki korábban Candy kérésére átírta a forgatókönyvet, agyi vérzés következtében meghalt.

1997-ben Chris Farley színész beleegyezett, hogy forgasson Atukban. És ugyanebben az évben harminchárom évesen kábítószer-túladagolásban halt meg. Ironikus módon Phil Hartman munkatársával olvasta a forgatókönyvet. Néhány hónappal Farley halála után a felesége lelőtte Hartmant, mielőtt maga irányította volna a fegyvert. Általában mindenki meghalt, és az Egyesült Művészek véglegesen megtagadták az "Atuk" forgatását.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet