itthon Értékelések A világ legdrágább tűzijátékai

A világ legdrágább tűzijátékai

Az első tűzijátékot a kínaiak szervezték a 12. században. A tűzijátékokat először Oroszországban, 1675-ben láthatták. Ma szinte egyetlen nagy ünnep sem telik el tűz show nélkül.

A mai gyűjtemény tartalmaz a világ legdrágább tűzijátékai... Annak ellenére, hogy mindannyian megszoktuk a tűzijátékot, ezek a látványban és terjedelemben grandiózus látványok örökre bekerültek a történelembe.

10. Addison, Texas, USA

A költség 220 000 dollár.

A listán szereplő legdrágább tűzijátékok közül a legolcsóbb a Kaboom Town. Ez az esemény minden évben bekövetkezik, és az Egyesült Államok egyik leglátványosabb tűzijáték.

Július 4-én mintegy 400 000 látogató gyűlik össze az Addison Circle-n, hogy megünnepeljék az Egyesült Államok függetlenségét, és látványos show-t nézzenek meg, amely nemcsak tűzijátékot, hanem történelmi katonai repülőgépeket bemutató légi show-kat is tartalmaz.

9. Seattle, USA

A műsor ára 300 000 dollár.

Ez egy újabb drága tűzijáték július 4-én, az Egyesült Államok függetlenségének napján. A bemutató, amelyen több mint 10 000 ember vesz részt, 21 percig tart. A Seattle központjában található Lake Union felett zajlik.

A műsornak otthont adó Western pirotechnikai vállalat tűzijátékának több mint 60 éves tapasztalata van az Egyesült Államok északnyugati részének legrégebbi és legnagyobb légi show-gyártóként. És soha nem okoz csalódást a közönségének.

8. Nashville, USA

500 000 dollárba került.

2015-ben Nashville lakói a történelem leglátványosabb és legdrágább ünnepét élvezték.

A „Let Freedom Sing” című előadás 23 percig tartott, és lenyűgöző 7 tonna tűzijátékot, valamint Mickey Ecko popénekest és az Év négyszeres énekesét, Martina McBride-t tartalmazta. Több mint 280 ezer ember nézte meg, ami rekordot jelentett az Egyesült Államok délkeleti részén a műsor nézőinek számában.

7. Peking, Kína

1,3 millió dolláros tűzijáték.

Az olimpiai játékok lenyűgöző felfedezéseikről ismertek. De a 2008-as olimpia megnyitója meghökkentette a világot terjedelmével és szépségével.

És ez nem meglepő, körülbelül 1,3 millió dolláros költséggel, és még egy olyan országban is, amely a tűzijátékok alkotója.

A pirotechnikai kiállítás nagysága ellenére az olimpia szervezői gondoskodtak arról, hogy a tűzijáték ne károsítsa a környezetet. Mágnesszelepek rendszerével voltak felszerelve a sűrített levegő felrobbantására. Ez lehetővé tette a füstkibocsátás 80% -os csökkentését a hagyományos vegyi robbanásokhoz képest.

6. Philadelphia, USA

Az esemény megszervezésének költsége 2,1 millió dollár.

A 2013-as függetlenség napja alkalmából szervezett esemény egy káprázatos pirotechnikai látványt és egy ünnepi koncertet is tartalmazott olyan híres művészek közreműködésével, mint Demi Lovato.

5. Boston, USA

Ár - 2,5 millió dollár.

Az Egyesült Államokban az egyik legdrágábbnak ismert bostoni tűzijáték időzítése 2013. július 4-re esett. El tudja képzelni, hogy 2,5 millió dollár 20 perc alatt színes fényekben repül? És a videó alapján ítélve megérte.A műsort a televízió közvetítette, és híres bostoni zenészek zenéje kísérte.

4. Dubai, Egyesült Arab Emírségek

A tűzijáték 6 millió dollárba került.

A legdrágább tűzijátékok listájának 4. helyét 2014-ben indították el Dubajban. Még a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint a világ legnagyobb és leghosszabb pirotechnikai bemutatója (abban az időben).

Az újévi tűzijáték, amely 6 percig tartott és 500 000 tűzijátékot tartalmazott, megdöntötte a 400 000 tűzijáték 2012-es rekordját. Tűzijátékot Dubajban több mint 400 helyszínről indítottak, és a vízparton mesterséges napfelkeltével zárultak, amely a város új hajnalát jelképezi.

Egyébként 2019-ben Dubai ismét a legnagyobb tűzijáték házigazdájaként került a Guinness Rekordok Könyvébe.

3. Sydney, Ausztrália

A show értéke 6,3 millió dollár volt.

Sydney évente mintegy 6,3 millió dollárt költ lenyűgöző tűzijátékokra szilveszterkor. Az ünnepség Sydney-ben a Harbour Bridge és az Operaház felett zajlik.

Az ünnepség fő látványossága két pirotechnikai bemutató: a 21 órai családi tűzijáték és az éjféli tűzijáték, mindkettőt az országos televízió sugározza, ez utóbbi pedig az újév kezdetével egyidejűleg az éjszakai várost is megvilágítja.

2. Kuvaitváros, Kuvait

Az esemény 15 millió dollárba került.

A világ második legdrágább tűzijátékára Kuvaitban került sor az ország alkotmányának aranyévfordulója alkalmából, 2012. november 10-én.

Mind a terjedelmében, mind a költségeiben emlékezetes, az esemény 77 282 tűzijátékot és 70 000 röplabdát tartalmazott, ezzel Kuvait arany tűzijátékai a legambiciózusabbak a Guinness-rekordok könyvében.

A nagy fénybemutató 50. évfordulója volt az első kuvaiti emírnek, Abdullah al-Salem al-Mubarak al-Sabah bejelentésének, hogy Kuvait volt az első arab állam a Perzsa-öbölben, amely alkotmányt adott ki és parlamentje van.

1. Abu Dhabi, Egyesült Arab Emírségek

20 millió dollárt költöttek a tűzijátékra.

A világ legdrágább tűzijátékainak listáján az első helyen Abu Dhabi található, látványos 20 millió dolláros show-val.

2009-ben, az Egyesült Arab Emírségek 37. évfordulója kapcsán került sor, és 55 percig tartott. A történelem legdrágább tűzijátékai ugyanakkor csak egy 12 napos ünnepség részét képezték, amelynek során 46 rendezvényt tartottak. Azt kell mondanom, hogy ezek a srácok valóban tudják, hogyan kell szórakozni.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet