itthon Kedvencek 15 legfélelmetesebb horrorfilm a világon

15 legfélelmetesebb horrorfilm a világon

Olyan misztikus festmény kiválasztása, amely libabőrös lehet, nem könnyű feladat. A világnak azonban van legfélelmetesebb horrorfilmek, azok listája, amelyeket érdemes megnézni, hogy csiklandozzák az idegeit.

Ezek szerepelnek a 21. század legjobb horrorfilmjeinek slágerparádéjában, amely a brit BroadbandChoices vállalat Science of Fear projektje alapján készült.

Horrorfilm-félelem skála
Horrorfilm-félelem skála

Milyen volt a kísérlet

  1. A vizsgálatban részt vevő ötven felnőtt összesen 100 órát töltött különféle horrorfilmek nézésével.
  2. Összesen 35 legnépszerűbb horrorfilmet néztek az IMDB-n, a Rotten Tomatoes és a Reddit oldalán.
  3. Ez idő alatt a kutatók figyelték az alanyok pulzusát. Így világossá vált, hogy a közönség mely filmre reagált a legjobban.
  4. Míg a BroadbandChoices által a minden idők legfélelmetesebb filmjeinek listájának összeállításához használt módszer korántsem megbízható, bepillantást enged egy horrorfilm emberre gyakorolt ​​hatásába.

Így néz ki a top 10 legfélelmetesebb horrorfilm, amely a nézőket érezni fogja pulzusukon.

15. A texasi láncfűrészes mészárlás (1974)

A texasi láncfűrészes mészárlás (2003)

KinoSearch: 10-ből 6,6
IMDb: 10-ből 6,2
Műfaj: borzalmak
Ország: USA
Termelő: Tobe Hooper
Zene: Wayne Bell, Tobe Hooper
Időtartam: 83. perc

Öt fiatal férfi rekedt Texas vidékén, és egy kannibálok szörnyű klánjának karmai közé esett.

A forgatás során a Sally szerepét játszó Marilyn Burns színésznőt egy faág súlyosan megsebesítette, amikor elmenekült a Leatherface elől. Tehát az üldözési jelenetben a vér a ruháin valóságos.

14. Halloween (1978)

Halloween (1978)

KinoSearch: 10,1-ből 7,1
IMDb: 10-ből 7,8
Műfaj: horror, thriller
Ország: USA
Termelő: Marcus Nispel
Zene: Steve Jablonski
Időtartam: 98 perc

A Halloween mindjárt a sarkon van, és ha a tökéletes vérfagyasztó filmet keresi a Mindenszentek estéjén való megtekintésre, akkor ez az.

Az amerikai tinédzserek és az arcán maszkot viselő mániákus konfrontációjának története annyira népszerűvé vált, hogy folytatásokkal, utánzatokkal, sőt paródiákkal benőtt. Tudna kezelni Michael Myers-t?

13. Egy rémálom a szilfa utcán (1984)

Egy rémálom a szilfa utcán (1984)

KinoSearch: 10-ből 7,6
IMDb: 10,5-ből 7,5
Műfaj: borzalmak
Ország: USA
Termelő: Wes Craven
Zene: Charles Burnsteen
Időtartam: 92 perc

A horrorfilm műfajának igazi sztárja sokszor évtizedek óta megdobogtatja az emberek szívét. Azok számára, akik részt vettek a BroadbandChoices kísérletben, az "A Nightmare on Elm Street" című film nézésekor a pulzusuk percenként 78, időnként pedig akár 104-re is megugrott.

Még a kép jelentős életkorát is figyelembe véve, mégis érdekes nézni Freddy Kruegert, aki álmában kínozza áldozatait. Ez az ifjúsági horror egy egész filmsorozat és egy tévésorozat őse lett, egyesítette a főgonosz - borotvaujjas elcsúfított mániákus.

Tavaly ismertté vált, hogy a franchise jogait ismét a néhai Wes Craven örökösei ruházták át. Most lehetőséget kerestek Freddy Kruegerről szóló történet felelevenítésére.

12. Csendes hely (2018)

Csendes hely (2018)

KinoSearch: 10-ből 6,7
IMDb: 10-ből 7,50
Műfaj: horror, fantázia, dráma
Ország: USA
Termelő: Krasinski János
Zene: Marco Beltrami
Időtartam: 90 perc

Ritka sci-fi a legjobb horrorfilmek között. A történések epicentrumában egy család próbál túlélni egy idegen szörnyek által teljesen elfoglalt területen.

A szörnyek a legkisebb hangra is reagálnak, ezért a túlélés kulcsa a csend. A főszereplő azonban terhes, és egy ház babával nem lesz a legcsendesebb hely.

11. A harang (2002)

A harang (2002)

KinoSearch: 10-ből 7,3
IMDb: 10,1-ből 7,1
Műfaj: horror, detektív, thriller
Ország: USA, Japán
Termelő: Gor Verbinski
Zene: Hans Zimmer
Időtartam: 115 perc

A vitathatatlanul a valaha volt legmegkapóbb horrorfilm népszerűségét a sok folytatás, előzmény és feldolgozás bizonyítja.

A cselekmény egy titokzatos videokazetta körül forog, amely után telefonhívás következik, és egy hang azt mondja, hogy már csak 7 napod van hátra.

Egy héttel később mindenki, aki nézte a kazettát, óhatatlanul meghal, de Rachel nem akar beletörődni a halálba, és úgy dönt, hogy megoldja a videó talányát. Ezt a horrorfilmet a világ néhány országában megtiltották.

10. Látogatás (2015)

Látogatás (2015)

KinoSearch: 6,1 a 10-ből
IMDb: 10-ből 6,2
Műfaj: horror, detektív, thriller
Ország: USA
Termelő: M. Night Shyamalan
Zene: különféle kompozíciók
Időtartam: 94 perc

Mi lehet kellemesebb és ártatlanabb, mint az unokák látogatása szerető nagyszülőknél? Nos, a Night Night Shyamalan rendező más képet mutat a rokon szerelemről.

A megtalált film műfajában forgatott film egy testvérről - Tylerről és Beckyről - mesél, akik videoprojektet készítenek a családjukról.

Anyjuk elküldi Tylert és Beccát nagyszüleikhez, akiket a gyerekek még soha nem láttak. Az idősebb emberek kedvesek és barátságosak. Csak kissé furcsán viselkednek, és megtiltják unokáiknak, hogy 21.30 után távozzanak szobájukból ...

9. Leszáradás (2005)

Leszáradás (2005)

KinoSearch: 10-ből 6,8
IMDb: 10-ből 7,2
Műfaj: horror, kaland, thriller
Ország: Egyesült Királyság
Termelő: Neil Marshall
Zene: David Julian
Időtartam: 99 perc

A titokzatos barlang felfedezésének lenyűgöző feladata gyorsan rémálommá válik, amikor egy sziklafal téglába rakta a kijáratot a csúcsra.

És most egy hat bátor barátnőből álló társaság kénytelen utat törni a sötétségben, a szűkös körülmények között, a nedvességben és a hidegben, olyan kő-labirintusokon keresztül, amelyek senki sem tudja, hova. De ezen az úton agresszív és húsevő lények kísérik őket.

8. Babadook (2014)

Babadook (2014)

KinoSearch: 10,6-ból 5,6
IMDb: 10-ből 6,8
Műfaj: horror, thriller, dráma
Ország: Ausztrália, Kanada
Termelő: Jennifer Kent
Zene: Jed Kurzel
Időtartam: 93 perc

Sok gyermek fél a kitalált szörnyektől. De a hétéves Samuel kivétel volt a szabály alól, számára a szörnyek rögeszmévé váltak. És miután elolvasta a hátborzongató Babadukról szóló könyvet, félelmei valóra váltak.

És minél jobban ellenáll az anyjának, Amelia-nak a házukban letelepedett erőnek, annál veszélyesebbé válik.

A sötét és ijesztő házban játszódó akció, a fiú látszólagos mentális instabilitása (Noah Wiseman alakításában) és az édesanyja depressziós állapota (Essie Davis) olyan akcentusok, amelyek lehetővé teszik a nézők számára, hogy mélyebben belemerüljenek a Babadookban uralkodó kilátástalanság, őrület és félelem légkörébe. ".

7. Az elbűvölő 2 (2016)

The Conjuring 2 (2016)

KinoSearch: 10-ből 7
IMDb: 10-ből 7,3
Műfaj: horror, thriller, dráma
Ország: Kanada, USA, Egyesült Királyság
Termelő: James Wang
Zene: Joseph Bichara
Időtartam: 133 perc

A Conjuring franchise a mozi történetének legrosszabb filmjei közé tartozik. Természetesen a szó jó értelmében "szörnyű", mert pontosan azt teszi, amit az alkotók szántak - pokolra rémíti a közönséget.

A paranormális kutatók, Ed és Lorraine Warren házastársak ismét kimennek harcolni a túlvilági gonoszsággal. Ezúttal az utuk Anglia ködében fekszik, London külvárosában, ahol egy poltergeista terrorizál egy 4 gyermekes családot és egy egyedülálló anyát.

Kíváncsi, hogy az első "The Conjuring" című filmet eredetileg PG-13 besorolás elvárásával forgatták (bár több felnőtt R minősítést kapott - a szülők nélküli 17 év alatti személyeket nem engedik be a foglalkozásra), de a második részt eredetileg R besorolással tervezték. és végül megkapta.

6. It (2014)

It (2014)

KinoSearch: 10-ből 6,2
IMDb: 10-ből 6,8
Műfaj: horror, thriller, detektív
Ország: USA
Termelő: David Robert Mitchell
Zene: Gazdag Vreeland
Időtartam: 100 perc

Paranoia és menekülés a kulisszák mögött maradt veszély elől - így foglalható össze ez a film.

Az "ez" nem fogja megijeszteni a nézőt, hogy megborzongjon egy hátborzongató idegen bohóc, főszereplője egy lány, aki egy csapásra a gondtalan felnövekedéstől idegösszeroppanásig mozdult. Lassan, de biztosan egy menthetetlen valami követi őt, és az egyetlen esély a megmentésre az, ha a lényt áthelyezik egy másik emberre.

5. Paranormális tevékenység (2007)

Paranormális tevékenység (2007)KinoSearch: 10-ből 6,5
IMDb: 10-ből 6,3
Műfaj: horror, thriller, detektív
Ország: USA
Termelő: Oren Peli
Zene: különféle kompozíciók
Időtartam: 86 perc

Ennek a borzalomnak a nézésekor a BroadbandChoices tárgyalás résztvevőinek pulzusa percenként 82 ütemre, csúcspontján pedig 127-re ugrott.

Igen, a "paranormális tevékenység" ijesztő lehet. Nem hiába vált ez a film a legjövedelmezőbbnek a filmművészet történetében, mivel majdnem 13 ezerszer megtérült (a forgatás költségvetése 15 000 dollár, a világ pénztára 193 355 800 dollár).

A filmet az amatőr forgatás műfajában forgatták, és a pszichológiai thriller alfajának képviselője. Ezért ne várjon tőle vérforrásokat és pokoli lényeket, amelyek kimásznak az összes repedésből. A "paranormális tevékenység" azt mutatja, hogy nem a legrosszabb az, ami látható. Ezt nem láthatja.

4. Reinkarnáció (2018)

Reinkarnáció (2018)KinoSearch: 10-ből 6,4
IMDb: 10-ből 7,3
Műfaj: horror, thriller, detektív
Ország: USA
Termelő: Ari Astaire
Zene: Ari Astaire
Időtartam: 127 perc

"A család a legfontosabb" - érvelt Dominic Toretto, a Gyors és dühös filmek hőse. Kíváncsi vagyok, mit mondott volna a bátor kopasz versenyző a "Reinkarnáció" megtekintése után, ahol minden csak családi kötelékekhez kötődik. Az eredeti dokumentumban nem hiába hívják "örökletesnek" a filmet.

A cselekmény közepén egy család áll, amely szülőkből, két tizenéves gyermekből áll, akik közül az egyik mentálisan rosszul van, és egy öreg nagymamából. Utóbbi halála után olyan események kezdenek bekövetkezni a házban, amelyeket logikai szempontból nem lehet megmagyarázni.

Nem minden néző élvezi ennek a filmnek a lassú történetmesélését, de ha felkészült arra, hogy a film „sokáig tart, de gyorsan haladjon”, akkor nagyon szórakoztató (és megnövekedett pulzusszámú) szórakozás lesz a film megtekintésétől.

3. Az elbűvölő (2013)

The Conjuring (2013)

KinoSearch: 10-ből 7,4
IMDb: 10,5-ből 7,5
Műfaj: horror, thriller, detektív
Ország: USA
Termelő: James Wang
Zene: Joseph Bichara
Időtartam: 112 perc

Horror film démonokról, igaz történeten alapul. A paranormál világhírű szakértőihez egy sötét szellemtől szenvedő család fordul. Warrenék gyakorlata legfélelmetesebb esetével néznek szembe és kénytelenek harcolni az ördög ellen.

2. Astral (2010)

Astral (2010)KinoSearch: 10-ből 6,8
IMDb: 10-ből 6,8
Műfaj: horror, thriller
Ország: USA
Termelő: James Wang
Zene: Joseph Bichara
Időtartam: 103 perc

Az "ijesztő" értékelés második helyén a 2010-es film állt, a horror mestere, James Wan rendezésében. Az "Astral" esetében a legmagasabb a pulzusugrás az összes film közül, miközben nézés közben a nézők szíve néha percenként 133 ütem sebességgel dobog.

Ez egy klasszikus történet egy családról, aki új otthonba költözik. Közvetlenül a költözés után furcsa dolgok kezdenek történni a házban: tárgyak kezdenek mozogni, és furcsa hangok hallatszanak a ház távoli részeiről. Hamarosan a tízéves fiú kómába esik, és a másik világba esik.

1. Sinister (2012)

A Sinister a világ legfélelmetesebb horrorfilmje

KinoSearch: 10-ből 6,6
IMDb: 10-ből 6,8
Műfaj: horror, thriller, detektív
Ország: USA, Egyesült Királyság
Termelő: Scott Derrickson
Zene: Christopher Young
Időtartam: 110 perc

Az a ház, ahol a legutóbbi mészárlás történt, a detektívek szerzője, aki valós események alapján írja könyveit, felesége és két gyermeke a legérdekesebb és legfélelmetesebb, magas besorolású horrorfilm fő, de nem egyetlen tárgya.

Sürgős és fokozatosan tolódó légköre miatt a kép állandó pszichológiai nyomás alatt tartja a nézőt.

Míg egy ember átlagos nyugalmi pulzusszáma körülbelül 65 ütés / perc, a Broadband Choices adatai szerint a Sinistert néző nézők átlagos pulzusszáma 86 perc / perc volt. Ez az összes vizsgált horrorfilm közül a legmagasabb.

20 MEGJEGYZÉSEK

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet