itthon A legtöbb a világon A történelem legnehezebb és legdrámaibb filmjei

A történelem legnehezebb és legdrámaibb filmjei

képVannak filmek, amelyek lenyűgöző benyomást keltenek a nézőben. A tragikus cselekmény a rendező, az operatőr és a színészek tehetségével kombinálva szó szerint "kiveszi a lelket".

A jelenlegi első tízben összegyűjtöttük a legnehezebb és legdrámaibb filmek a világmozi történetében.

Szinte minden festmény mély problémákat érint, az emberi természet legsötétebb zugait kifordítja a nézők elé, vagy demonstrálja az ember tehetetlenségét tragikus körülmények között.

Meg is nézheti film értékelése 2013, a kölcsönzés időközi eredményei alapján.

10. Irreverzibilitás

képGaspard Noé francia rendező botrányos filmje fordított időrendi sorrendben mutatja be a cselekményt. A főszereplő kegyetlen erőszakának kilenc perces jelenete különösen nyomasztó benyomást kelt a nézőben. Kifejezetten a filmhez írtak alacsony frekvenciájú filmzenét, amelynek következtében egyes nézők szédültek és émelygtek.

9. A szentjánosbogarak sírja

képA drámai anime játékfilmet 1988-ban Isao Takahata japán rendező rendezte. A cselekmény valós eseményeken alapul, és egy fiú történetét meséli el, akinek szüleit a második világháború idején megölték. A film a főszereplő halálával kezdődik, és minden további jelenet tragikus csalódáshoz juttatja a nézőt.

8. Krisztus szenvedélye

képEzt a filmet Jézus Krisztus életének utolsó napjáról Mel Gibson színész és rendező készítette 2004-ben. A kép kínzások, kínzások jeleneteit tartalmazza, bemutatja a tömeg kegyetlenségét, az anya szenvedését és a halált, amely a kínoktól való szabadulásként jelenik meg. A film szereplői arámiul és latinul beszélnek, felirattal a közönség számára.

7. És a hajnalok itt csendesek

képA szovjet mozi egyik legtragikusabb filmje öt önkéntes fiatal nő tettének szól, akik 1942-ben a német szabotőrökkel folytatott egyenlőtlen csatában haltak meg. A drámai cselekmény ellenére a film a középiskolások számára a legjobban ajánlott megtekintésre.

6. Súlyos tárgyalás

képA dél-koreai dráma a hallássérült gyermekek iskolájának művészeti tanárának munkáját követi. Egy fiatal tanár tanúja annak, hogy a tanárok hogyan használják a gyerekeket saját legkegyetlenebb és legalaposabb szenvedélyeik kielégítésére, akikre egy kis tartományi város hatóságai tartoznak.

5. Rakomány 200

képAlekszej Balabanov filmjét 2007-ben mutatták be. A film a Szovjetunió hanyatlásának korszakában játszódik. A cselekmény drámáját a psziché károsodásából fakadó atrocitás és a közönyösség demonstrálása adja. Sok moziban a film erőszakos és reális képei miatt megszűnt.

4. A szemközti lány

képA film az azonos nevű regény alapján készült, amely Sylvia Likens meggyilkolásának valós történetén alapult. Az Egyesült Államokban a film megtekintését 17 éven aluliak tiltják, az erőszakos jelenetek, kínzások és szexuális tevékenységek bővelkedése miatt.

3. Menj és nézd meg

képElem Klimov szovjet rendező háborús drámája egy belorusz fiú történetét meséli el, aki szemtanúja volt egy brutális náci büntető akciónak.Két napon belül a gyermek ősz hajú öregemberré válik. A képet 1985-ben adták ki a képernyőn a Nagy Honvédő Háború győzelmének 40. évfordulója alkalmából.

2. Öregfiú

képEnnek a dél-koreai drámának a forgatókönyve a japán Garona Tsuchiya és Nobuaki Minegishi azonos nevű mangáján alapul. A cselekmény egy olyan playboy történetét meséli el, aki 15 évet töltött börtönben azzal a gyanúval, hogy meggyilkolta saját feleségét. A filmet egy kemény és meglehetősen véres detektívtörténet műfajában forgatják.

1. Johnny elvette a fegyvert

képEgy fiatal amerikai borzasztóan megsebesült az első világháború alatt - a karját és a lábát amputálták, a srác gyakorlatilag megfosztotta érzékeitől. A legnehezebb dráma az egyik legerősebb háborúellenes film. A „Johnny vette a fegyvert” a kétségbeesés, a magány és a brutális háború véres húsdarálójában megtört élet képe.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet