itthon Kedvencek Okostelefonok a legjobb kamerával 2020-ban, DXOMARK besorolással

Okostelefonok a legjobb kamerával 2020-ban, DXOMARK besorolással

Sok okostelefon van nagy akkumulátorral, kiváló minőségű képernyővel és nagy teljesítményű processzorral. De nincs olyan sok kamerás telefon, amely elnyerte a mobil eszközök optikáját tesztelő DxOMark laboratórium szakértőinek elismerését. Akik bekerültek a 2020-as legjobb kamerával rendelkező okostelefonok rangsorába, még kevesebben vannak.

DXOMARK - okostelefon kamerák értékelése 2020

Bemutatjuk a tíz legjobb DXOMARK 2020 okostelefon rangsorolást mintaképekkel és videókkal.

10. Samsung Galaxy S20 +

Samsung Galaxy S20 +Ez az okostelefon valahol a közepén helyezkedik el az olcsó S20 és az S20 Ultra között. A 6,7 hüvelykes készülék kijelzője természetesen AMOLED. És a Samsung számára hagyományos, terjedelmes 4500 mAh-s akkumulátor gyors és vezeték nélküli töltéssel. Ennek ellenére az S20 + ugyanazon nagy teljesítményű Exynos 990 chipsetre épül, mint drágább zászlóshajója.

Ami a kamerákat illeti, az S20 + úgy néz ki, hogy minden ugyanaz - négy érzékelő (fő, teleobjektív, nagylátószögű és makró). A valóságban azonban a fő és a teleobjektívek nagyon különböznek az "ultra" változattól.

 • A fő érzékelő alacsonyabb felbontással, mint a zászlóshajó (64 MP és 108 MP). És bár mindkét eszköz 12 MP-es képet készít, a képfeldolgozási technológia eltér - el kell felejtenie az "ultra" "szuperpixeljeit".
 • 64 MP teleobjektív. Gyújtótávolsága gyakorlatilag megegyezik a főével, azonban az érzékelő kellően nagy felbontása lehetővé teszi, hogy távoli tárgyakat lőjön le, mintha azok nagyon közel lennének (a Samsung ezt a technológiát „hibrid zoomnak” nevezi).

De itt véget érnek a különbségek - a mélységi kamera és az ultraszéles látószögű érzékelő pontosan megegyezik az S20 Ultra-vel. És még akkor is, ha a „telefotó” és a fő érzékelők valamivel rosszabbak, mint a vonal zászlóshajójának, az ár alacsonyabb.

profik: jó fehéregyensúly éjszaka is, szép színek, nagyszerű nagylátószögű lencse, IP68 vízálló.

Mínuszok: zaj, különösen éjszaka, az elülső kamera képminősége kissé elmarad a top 10 többi résztvevőjétől.

9. Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition

Xiaomi Mi CC9 Pro Premium EditionA kínai titán Xiaomi jóképű férfiban minden a legmagasabb rendű. Egy 6,47 hüvelykes, Full HD + felbontású AMOLED kijelzőről és egy Snapdragon 730G nyolcmagos, 2,2 Hz-es processzorról az 5260 mAh-s akkumulátorra.

Az okostelefonos kamera nem marad el a többi "kitöltési" szinttől.

 1. A fő teleobjektív 108 MP érzékelővel, 27 MP kimeneti felbontással.
 2. 20MP széles látószögű lencsével érkezik, és nem is egy, hanem két teleobjektív!
 3. A rövidebb fókuszú felbontása 12,19 MP, a hosszúé pedig 7,99 MP.
 4. És van egy speciális lencse a makrofotózáshoz is 2-10 cm távolságban.

Ennek eredményeként a Mi CC9 Pro Premium Edition az okostelefon kamerák rangsorában az egyik legjobb eszköz, elsősorban két teleobjektívjének köszönhetően. Ez a funkció még a csúcskategóriás készülékekben is ritka. Igaz, eddig a technológia képességei elmaradtak az okostelefonok készítőinek impulzusaitól - a nagy felbontású képeket gyakran csatolják műtárgyak, bár finomak is.

A 32 MP felbontású elülső kamera szépítővel rendelkezik, amely a modern szelfikamerák esetében hagyományos, és lassú felvételi funkcióval rendelkezik.

profik: 3,5 mm-es jack, gyors töltés, fényes és nagy kontrasztú vízesés képernyő, 50-szeres digitális zoom.

Mínuszok: Nem lehet behelyezni a memóriakártyát, nincs vezeték nélküli töltés.

8. Huawei Mate 30 Pro

Huawei Mate 30 ProAz első, de nem a Huawei okostelefonok képviselője a DxOMark okostelefon kamerák besorolásának első tíz helyezettje között. 6,53 hüvelykes OLED-kijelzővel, 4500 mAh-s akkumulátorral és korszerű Kirin 990 chipsettel rendelkezik.

Papíron a fő kamera "tömése" Leica optikával pontosan megegyezik a tavalyi modellével - ugyanaz a 40 MP-es érzékelő. Sajnos, a Huawei Mate 30 Pro elvesztette az ötszörös nagyítású teleobjektívet; ehelyett az okostelefonnak háromszoros zoommodulja van, amely nagyon hasonlít a P30 "non-pro" verziójában megtalálhatóhoz.

Ezt a hiányt azonban a legújabb széles látószögű kamera pótolja: bár csak 18 mm, széles 1 / 1,54 hüvelykes érzékelővel, F1,8-mal és szokatlan 3: 2-es képaránnyal rendelkezik.

Tegyük hozzá, hogy az okostelefon számítási teljesítménye is a kamera szolgálatában áll. Az új nagy teljesítményű chipset lehetővé tette az Al-RAW algoritmus bevezetését, amely a kamera érzékelőiből kapott információkat feldolgozza, és alacsonyabb zajszintű, magasabb részletességű képpé alakítja.

profik: van egy memóriakártya-foglalat, van gyors és vezeték nélküli töltés, egy 32 MP-es elülső kamera fényes szelfiket készít színtorzítás nélkül és jó fehéregyensúly mellett.

Mínuszok: nincs 3,5 mm-es audio aljzat.

7. Samsung Galaxy S20 Ultra

Samsung Galaxy S20 UltraHa kedveli a kiváló kamerával és akkumulátorral rendelkező tableteket, akkor az S20 Ultra a tökéletes választás. A koreai újdonság kijelzőjének átlója 6,9 hüvelyk, és egy hatalmas, 5000 mAh-s akkumulátor lehetővé teszi, hogy legalább 24 órán keresztül készítsen képeket egymás után.

A fő kamera megnövekedett felbontása mellett az okostelefont egy további kiegészítő mélységérzékelő és tele fókusztávolságú teleobjektív különbözteti meg a "plus" verziótól.

A fényképezőgép jó expozícióval, színekkel és részletességgel rendelkezik - remek választás kezdőknek és szakembereknek egyaránt. Különösen lenyűgöző a bokeh és az ultraszéles lencse, valamint a sima 4K videó még járás közben is. Vannak azonban problémák is - gyenge fényviszonyok esetén az autofókusz jól, nagyon lazán válik, és általában az éjszakai üzemmódban történő fényképezés nem olyan jó, mint egy zászlóshajótól elvárhatnánk.

profik: Legmagasabb teljesítmény, IP68 vízálló, gyors és vezeték nélküli töltés.

Mínuszok: nincs jack a klasszikus vezetékes fejhallgatókhoz.

6. Honor V30 Pro

Honor V30 ProEgy viszonylag olcsó, nagyon jó kamerával rendelkező okostelefon kívül és belül egyaránt jól felszerelt. 6,57 hüvelyk átlójú kijelzője nagy felbontású, és az eszköz "szíve" egy nagy teljesítményű chipset, a Kirin 990.

A hátsó kamera három érzékelővel rendelkezik:

 1. fő széles látószögű 27 mm és 40 MP felbontás (a kép 10 MP lesz),
 2. egy másik ultraszéles 16 mm-es és 12MP-nél
 3. és egy hármas 8MP teleobjektív.

Mindhárom kamera lézeres autofókusszal rendelkezik. Mind a fő, mind a teleobjektív optikai stabilizáló rendszerrel van felszerelve.

Általában a jó okostelefon-fotók kedvelőinek mindenképpen értékelniük kell a Honor V30 Pro fényképezőgépet. Nagyszerű mind a zoom, mind a bokeh, az éjszakai és a vakufotózás terén. Bizonyos instabilitás az autofókuszban és a 16: 9 képarány, ha ultraszéles objektívvel fényképez, kissé elrontja a szivárványos képet.

Ennek a modellnek az elülső kamerája is figyelemre méltó. Váratlanul kettős: 32 MP f / 2.0 rekesznyílással és 8 MP f / 2.2 rekesszel. De még akkor is, ha a szelfik annyira egyértelműek, hogy el akarják rejteni a hibákat, a szépítő mód segít.

profik: gyors és vezeték nélküli töltés, védőfóliát és tokot tartalmaz.

Mínuszok: nincs 3,5 mm-es audio aljzat, de van egy C típusú és 3,5 mm-es fejhallgató-adapter.

5. Huawei Mate 30 Pro 5G

Huawei Mate 30 Pro 5GEz az okostelefon rendelkezik minden olyan jellemzővel, amelyet elvárhatunk a Huawei zászlóshajóitól: gyönyörű üveg és fém kivitel, hatalmas OLED kijelző, víz- és porállóság, kiváló Leica fényképezőgép-hardver és ultragyors töltés (természetesen fordított töltéssel). A teljesítményért a Kirin 990 felelős, a Huawei HiSilicon részlegének új csúcsplatformja.

A Mate 30 Pro fő kamerája a következőket ötvözi:

 1. széles 40MP SuperSensing érzékelő
 2. 40MP Cine ultraszéles kamera
 3. 8 megapixeles, háromszoros optikai zoom.
 4. Van még egy Time of Flight objektív is, amely lényegében egy mélységérzékelő, amely biztosítja a háttér elmosódását (bokeh).

A kamera képes érzékelni, hogy milyen jelenetet készít, és ennek megfelelően beállíthatja. Az AI nagyon jó benne, és nagyon hasznos, különösen portrék készítésekor. Az éjszakai mód pedig az egyik legjobb, amely elérhető a prémium mobileszközökön. A kamera jó expozíciót és pontos fehéregyensúlyt biztosít még nagyon gyenge megvilágítás mellett is.

Videó szempontjából a Mate 30 Pro 5G 4K felbontással (60 kép / mp) képes videókat készíteni. Alapértelmezés szerint azonban a felvételkészítés 2160p / 30fps sebességgel történik.

Az elülső 32MP-os fényképezőgép fényes szelfiket készít jó dinamikatartománnyal és kiváló részletességgel.

profik: Android 10 alapú EMUI 10, gyors és vezeték nélküli töltés, sok kamera beállítás, gyors 3D arcfeloldás.

Mínuszok: nincsenek google alkalmazások a dobozból, nincs 3,5 mm-es audio csatlakozó.

4. Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomi Mi 10 ProAz egyik régebbi változata új kínai okostelefonok 2020 6,67 hüvelykes, 90 Hz-es frissítési gyakoriságú OLED-kijelzővel, Snapdragon 865 chipkel és 4500mAh akkumulátorral rendelkezik, amely támogatja a gyors, vezeték nélküli és visszafordítható töltést.

Azonban nem ezek az érdemek segítették a Xiaomi termékét abban, hogy felülmúlja a versenyt a 2020-as okostelefon kamerarendszerben, hanem egy sor kiváló nagyfelbontású optika és 8K felbontású fényképezés támogatása. A hátsó kamera a következőket tartalmazza:

 1. 108 MP-os főérzékelő (alapértelmezés szerint 25 MP-nél lő), lézeres autofókusszal és optikai stabilizálással rendelkezik.
 2. A 20 MP felbontású második modul rendkívül széles látószögű.
 3. 12 MP-es telefotó 2x optikai zoommal és azonnali autofókusszal Dual Pixel technológiával.
 4. A 8 MP egy újabb teleobjektív lézeres autofókusszal, OIS és 10x hibrid zoom.

Összességében a fotóeredmények hasonlóak a tavalyi Mi CC9 Pro Premium Edition-hez, de az erősebb Snapdragon 865 chipsetnek, a szélesebb dinamikatartománynak és a jobb beállításoknak köszönhetően (különösen a textúrák megjelenítésének, a HDR-feldolgozásnak a világos kültéri és tipikus helyiségekben, a felvétel minőségének éjszakai mód és a sarkok élessége), a Mi 10 Pro modell teljesítménye optimális a kiváló minőségű fényképek és videók létrehozásához.

A 20 megapixeles elülső kamera támogatja az arc feloldását, és videofelvételt készíthet 120 kép / mp sebességgel.

profik: kiváló sztereó hangszórók, hűtőrendszer 9 hőmérséklet-érzékelővel.

Mínuszok: a képernyő könnyen karcolódik, nincs memóriakártya-támogatás, nincs 3,5 mm-es aljzat. A készülék globális verziója csak 1 SIM-kártyát támogat.

3. Oppo Find X2 Pro

Oppo Find X2 ProA 2020-as DxOMark okostelefon-kamerák rangsorának első három helyezettjét egy kínai prémium vállalat luxus zászlóshajója nyitja. Megkülönbözteti a nagy mennyiségű RAM - 12 GB, az IP68 szabványnak megfelelő vízálló ház, a jelenlegi Qualcomm Snapdragon 865 lapkakészlet és az Ultra Vision AMOLED képernyő 120 Hz frissítési sebességgel.

De ilyen jellemzők más modelleken is megtalálhatók. Beszéljünk az Oppo Find X2 Pro legjobb kamerájáról - annak kameráiról.

A fő kamera hármas:

 1. A fő érzékelő egy 48MP Quad-Bayer, amely alapértelmezés szerint 12MP-vel készít felvételeket.
 2. Ultra széles 48 MP kamera PDAF autofókusszal.
 3. A 13 megapixeles telekamera óriási ötszörös zoomot és optikai képstabilizációt kínál.

A fényképezés mellett a kamera 4K-ban (60 kép / mp) is rögzíthet videókat HDR-rel. A tesztelőket lenyűgözte az Oppo autofókuszos rendszere, amely minden körülmények között gyorsan és megbízhatóan működött mind állóképek, mind filmek esetében, valamint a kiváló videóstabilizálás, amelynek köszönhetően mozgás közben is nagyon sima felvételeket készíthet. Végül a videó expozíció gyenge fényviszonyok mellett is a Find X2 másik erős pontja.

Összességében a DxOMark szakemberei szerint ez a modell kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt, és szinte az összes "Photo" és "Video" alkategóriában a legjobb eredményekkel közelít.

A 32 megapixeles elülső kamera nagyon világos és részletes képet készít jó fényviszonyok mellett.

profik: Sztereó hang, elérhető PU bőrből vagy kerámia hátlapból, 65 W-os gyors töltéssel, tokkal.

Mínuszok: Az ár magasabb, mint sok kínai versenytársnál, nincs 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó, vezeték nélküli töltés, értesítési lámpa és memóriakártya-nyílás.

2. Honor 30 Pro +

Honor 30 Pro +Ennek a látványos okostelefonnak világos, 90 Hz-es frissítési frekvenciájú OLED-képernyője, HiSilicon Kirin 990 5G processzora és memóriakártya-nyílása van, amelyet gyakran megtakarítanak, ha nagy memóriatárral rendelkező zászlóshajót indítanak.

 1. A Honor fő kamerája ugyanazt a nagy, 1 / 1,28 hüvelykes, 50MP-es érzékelőt használja, mint a minősítés vezetője, de eltekint az optikai képstabilizációtól.
 2. A második modul egy 8MP-es TV-kamera, amely periszkóp stílusú lencsével rendelkezik, amelynek gyújtótávolsága 125 mm.
 3. És végül a harmadik ebben a triádban a 16 megapixeles ultraszéles látószögű objektív, amely 17 mm-rel egyenértékű látómezőt kínál.

Ez az okostelefon a Honor neurális hálózaton alapuló automatikus fehéregyensúly-rendszerét használja. Ez segít az állóképek és videók pontos színvisszaadásában. A képfeldolgozás olyan algoritmusokat is használ, mint a szuper felbontás a jobb részletek és a textúra érdekében a bokeh módban, az intelligens HDR pedig a videó módban.

Külön meg kell jegyeznünk egy 32MP + 8MP kettős kamera jelenlétét.

Mindezeknek az újításoknak köszönhetően a Honor 30 Pro + kiválóan rögzíti éjjel-nappal, széles dinamikatartománnyal, kellemes színekkel és minimális zajjal minden fényerőnél.

profik: sztereó hangszórók, gyors és zökkenőmentes működés, tervezés.

Mínuszok: nincs hagyományos fejhallgató-csatlakozó, de van C-típusú 3,5 mm-es adapter, nincsenek Google-szolgáltatások.

1. Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro okostelefon a legjobb kamerával 2020-banItt van 2020 legjobb okostelefon-kamerája. A Huawei P-széria modelljeivel mutatja be a legújabb mobil kameratechnikát, és ez alól az új P40 Pro sem kivétel.

Hátlapján található egy Leica fényképezőgép-tömb, amely a következőkből áll:

 1. A fő 50 megapixeles Quad-Bayer szenzor. Csakúgy, mint más hasonló érzékelőkkel rendelkező készülékek esetében, a pixelkötést is használja a dinamikus tartomány növelésére és a gyenge fény kompenzálására. Ez az érzékelő optikai stabilizációval is rendelkezik.
 2. Nagy felbontású, nagylátószögű érzékelő (40MP 1 / 1,54 ″), amelynek gyors f / 1,8 rekesszel kombinálva kiváló gyenge fényminőséget kell biztosítania.
 3. 12 megapixeles TV-kamera optikai stabilizálással és ötszörös optikai zoommal.

Emellett a legtöbb mód (beleértve az elmosódott módot is) az AI RAW-t használja, amely a legszélesebb dinamikatartományt biztosítja.

Kombinálja ezt 50x-es zoomolási lehetőséggel, jobb fehéregyensúly és tökéletes színvisszaadással, hibátlan teljesítménnyel a DxOMark benchmark összes fotó- és videokategóriájában, valamint egy 32MP-s szelfikamera + mélységérzékelővel, kiváló részletességgel és gyors autofókusszal. és rájönnek, hogy ez a kamerás telefonok királya, legalábbis a közeljövőben.

profik: Legjobb teljesítmény a legújabb HiSilicon Kirin 990 5G chipsetnek köszönhetően, a kijelző frissítési frekvenciája - 90 Hz, IP68 vízálló, memóriakártya-nyílás, gyors és vezeték nélküli töltés, gyors ujjlenyomat és arcfeloldás.

Mínuszok: a Google-szolgáltatások helyett márkás AppGallery, és még mindig nincs meg minden szükséges alkalmazás, nincs klasszikus fejhallgató-csatlakozó.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet