itthon Film Filmek Az Oscar-jelöltek listája 2020

Az Oscar-jelöltek listája 2020

Nagyon nehéz megjósolni a legjobb film Oscar-nyertesét. És ezt a nehéz kérdést az intuíciójára bízzuk, miközben mi magunk is elmeséljük az Oscar-jelölt filmeket 2020-ban.

A 92. filmbemutató díját február 9-én a hollywoodi Dolby Színházban rendezik.

9. Ír

ír férfiKinoSearch: 10-ből 7,69
IMDB: 10.10-ből 8.10
Műfaj: dráma, életrajz, krimi
Ország: USA
Termelő: Martin Scorsese
Zene: Robbie Robertson
Időtartam: 209 perc

Az írnek becézett Frank Sheeran festőről (gyilkosról) készült film nemcsak Amerika gengszter története, hanem az Industrial Light & Magic stúdió ékszerműve is.

Ennek a társaságnak a szakemberei a rendelkezésükre álló vizuális effektusok minden erejét kihasználva, az amúgy is idős Al Pacinót, Robert De Nirót és Joe Pesci-t erőszakos férfiakká tették. Nem meglepő, hogy ez a film Oscar-díjat nyerhet a legjobb vizuális effektusokért.

Scorsese drámáját "a szeretet munkájának" nevezte, hozzátéve, hogy "mindannyiunk számára sokat jelent".

8. Valamikor ... Hollywoodban

Egyszer volt ... HollywoodbanKinoSearch: 10-ből 7,6
IMDB: 10-ből 7,8
Műfaj: dráma, vígjáték
Ország: USA, Egyesült Királyság, Kína
Termelő: Quentin Tarantino
Zene: Ennio Morricone
Időtartam: 161 perc

A film Hollywood múltjáról szól, és arról a múlt dicsőségéről, hogy Rick Dalton színész (Leonardo DiCaprio) és állandó kaszkadőr kettős Cliff Booth (Brad Pitt) kétségbeesetten próbál visszatérni. A Once Upon a Time in ... Hollywood egy projekt azok számára, akik ismerik a 60-as évek korszakát (különös tekintettel Sharon Tate tragikus történetére), különben számos utalás és nyilvánvaló nosztalgia múlik el a nézőben.

Ez a film a jelölések száma között a legjobb 3 között van, köztük a legjobb női mellékszereplő (Margot Robbie), a legjobb női mellékszereplő (Pitt) és a legjobb színész (DiCaprio).

DiCaprio időközben elmondta, hogy hihetetlenül szerencsés (a Volt egyszer egy Hollywoodban című filmben), ahol "ragyogó kollégákkal működött együtt".

7. Paraziták

ParazitákKinoSearch: 10,07-ből 8,07
IMDB: 10-ből 8,60
Műfaj: dráma, vígjáték, thriller
Ország: Dél-Korea
Termelő: Bong Joon-ho
Zene: Jung Jae-il
Időtartam: 131 perc

A 2020-ban Oscar-díjra jelölt filmek közül az egyetlen dél-koreai film a szegény dél-koreai család tagjainak, Kimnek a sorsát meséli el, akiket a gazdag Pak családban dolgoznak. Ami pedig groteszk komédiaként kezdődik, fokozatosan kemény drámává válik.

Ebben a filmben mindegyik parazita a maga módján, amelyet nemcsak a cselekmény fordulatai hangsúlyoznak, hanem a kiváló színészi játék is. Ugyanakkor a "Paraziták" alkotói nem szimpatizálnak történelmük egyik oldalával sem, csupán a gazdagság / szegénység tulajdonságára összpontosítanak.

15 perces nagy tapssal zárult a Parazit vetítése a 2018. évi cannes-i filmfesztiválon. És most nemcsak a legjobb film címét követeli, hanem a "Legjobb férfi rendező" és a "Legjobb eredeti forgatókönyv" jelöléseket is.

6. Ford vs. Ferrari

Ford vs FerrariKinoSearch: 8,17 a 10-ből
IMDB: 8.30-ból 10-ből
Műfaj: dráma, sport, életrajz
Ország: USA, Franciaország
Termelő: James Mangold
Zene: Marco Beltrami, Buck Sanders
Időtartam: 152 perc

A 2020-ban Oscarra jelölt filmek között volt James Mangold rendezte film.Matt Damon, Christian Bale és Katrina Balfe főszereplésével ez a film két híres autógyártó - Henry Ford és Enzo Ferrari - konfrontációját meséli el.

A Damon-Bale páros pedig Carroll Shelby tervező és versenyző, valamint a legendás versenyző és mérnök Ken Miles képeit testesítette meg.

5. 1917

1917KinoSearch: 10-ből 7,42
IMDB: 10-ből 8,70
Műfaj: katonaság, történelem, dráma
Ország: Egyesült Királyság, Egyesült Államok
Termelő: Sam Mendes
Zene: Thomas Newman
Időtartam: 119 perc

Ezt a filmet, mint például az "Az ír" és a "Volt egyszer Hollywoodban", egyszerre 10 Oscarra jelölték különféle jelölésekben.

Az "1917" egy háborús dráma két brit katonáról, akiket a legveszélyesebb ellenség, az idő szembeszáll. Fontos üzenetet kell eljuttatniuk a frontvonalra lehetetlen rövid idő alatt, különben az egész zászlóaljat lesbe vetik.

A képet "egy folyamatos felvételként" készítették, és hogy ne tűnjön olcsó trükknek, Roger Deakins-t az operatőr szerepére bocsátották, akinek számlájára a "Titokzatos erdő", "A tengerészgyalogosok", a "007: A Skyfall koordinátái" és a "Menekülés Shawshank ".

Az 1917-es Sam Mendes cselekménye pedig nagyapja, Alfred, az első világháború résztvevőjének történetéből kölcsönzött. Az egyik csata során Alfred, a németek gépfegyvertüzében, a brit katonaságot kereste, akik nem tudták közölni álláspontjukat.

4. Kis nők

Kis nőkKinoSearch: 10,27,28
IMDB: 8.30-ból 10-ből
Műfaj: dráma, melodráma
Ország: USA
Termelő: Greta Gerwig
Zene: Alexander Desplat
Időtartam: 135 perc

A gyönyörű jelmezek és az őket viselő gyönyörű színésznők a film fő, de nem egyetlen előnye. Négy nővérről mesél a hallgatóságnak, akik az amerikai polgárháború idején nőttek fel.

A "Little Women" -et nemcsak a legjobb filmnek, hanem a legjobb adaptált forgatókönyvnek is jelölték.

A jelmezeket okkal említettük, mert a film jelmeztervezőit híres művészek festményei ihlették (Manet impresszionista, a preraffaelita testvériség alapítója, Dante Gabriel Rossetti stb.).

3. Házasság története

Házassági történetKinoSearch: 10-ből 7,83
IMDB: 10.10-ből 8.10
Műfaj: dráma, romantika, vígjáték
Ország: Egyesült Királyság, Egyesült Államok
Termelő: Noah Baumback
Zene: Randy Newman
Időtartam: 137 perc

A szívfacsaró film a család fokozatos felbomlásáról és ennek eredményeként Charlie színházigazgató és Nicole színésznő válásáról, hat kategóriában jelölték. A főszereplők, Adam Driver és Scarlett Johansson a legjobb színészért és a főszereplőért pályáznak, míg a rendező és forgatókönyvíró, Baumbuck nemcsak a legjobb filmért, hanem a legjobb forgatókönyvért is díjat kaphat.

Az írhez hasonlóan a The Marriage Story is megjelent a Netflixen.

2. Nyúl Jojo

Nyúl JojoKinoSearch: 10-ből 7,94
IMDB: 10-ből 8
Műfaj: dráma, vígjáték, katonai
Ország: Cseh Köztársaság, Új-Zéland, USA
Termelő: Taika Waititi
Zene: Michael Giacchino
Időtartam: 108 perc

A Hitler Youth ifjú németje kitalált barátot talál ki magának. Adolf Hitler lesz belőle, teljesen ellentétben azzal a szörnyű alakkal, amelyet a világtörténetből ismerünk. Közben a fiú édesanyja titokban az Ellenállásnál dolgozik, és egy kis zsidó lányt rejteget a házban.

A legjobb film Oscar-díja mellett Taika Waititit jelölték a legjobb adaptált forgatókönyv díjára.

1. Joker

Joker az Oscar 2020 fő jelöltjeKinoSearch: 10,07-ből 8,07
IMDB: 10-ből 8,60
Műfaj: dráma, thriller, krimi
Ország: USA, Kanada
Termelő: Todd Phillips
Zene: Hildur Gudnadouttir
Időtartam: 122 perc

"Mosolyogj, mindenkit idegesít" - ilyen a humorista Arthur Fleck rövid élettörténete. Mentális betegségekben szenvedett, és mindig közöny és igazságtalanság vette körül.

És egy szörnyű napon Gotham számára a megalázott és szomorú bohóc végül az őrület szakadékába szakad, és úgy dönt, hogy véresen bosszút áll az elkövetőkön.

Joaquin Phoenix az egyik a világ legnépszerűbb színészei, a film főszereplésével elmondta, hogy "hízelgőnek és megalázottnak" érzi magát az Oscar-jelölés miatt, és gratulált jelölttársainak "inspiráló előadásokhoz, amelyek gazdagították művészetünket".

A film rendezője, Todd Phillips viszont azt mondta, hogy "mélyen megindította" a Joker "elsöprő elismerése", és tisztelettel adózott "Joaquin Phoenix zsenije" előtt.

A szerepre készülve maga a színész is közel állt az őrülethez, mivel szigorú diétát tartott almával, salátával és spárgával. Rajta 24 kilogramm fogyott, de ugyanakkor szánalmas és ijesztő pillantást nyert.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet