itthon Film Filmek A legnagyobb 10 legnagyobb amerikai veszteségű film

A legnagyobb 10 legnagyobb amerikai veszteségű film

képA pénztár kudarcának fogalma releváns a színház, a show-üzlet és a kiadványok számára. De leggyakrabban ez a kifejezés a mozival kapcsolatosan hangzik.

A film elkészítésének több millió dolláros költségei nem mindig térülnek meg a pénztáraknál. És még a világszínvonalú sztárok filmben való részvétele sem garantálja a sikert a nézőben. A jelenlegi első tízben összegyűjtöttük A legnagyobb 10 veszteséges amerikai film.

Olvassa el az itop-hu.polrestrojakpus.com oldalakon: minősítés 2014 legjobb filmjei.

10. Lopakodás, 2005

képA kép elkészítésének költsége 100 millió dollár volt, a pénztár nem haladta meg a 77 millió dollárt. Ha hozzáadunk 71 millió dollárt a pénztár kiadásaihoz, a veszteség összege 94 millió dollár lesz. Jamie Foxx, Josh Lucas és Jessica játszott a fantasztikus thrillerben Beal.

9. A Paradicsom kapui, 1980

képA film költségvetése 44 millió dollár, jegypénztár - 3,5 millió dollár. Ha a kép elkészítéséből származó veszteségeket modern árakon átszámítja, 110 millió dollárt kap. A pénztár kudarca ellenére a filmet a cannes-i filmfesztivál aranyágába jelölték.

8. Speed ​​Racer, 2008

képA film az 1960-as évek azonos nevű anime sorozatának adaptációja. A kép elkészítésének költsége 200 millió dollár volt, beleértve a pénztár költségeit. A pénztárak bevételei nem haladták meg a 94 millió dollárt.

7. Város és falu, 2001

képWarren Beatty és Goldie Hawn főszereplésével készült amerikai vígjáték csaknem 95 millió dolláros veszteséget hozott. A kudarc fő oka a megemelt költségvetés, amely a 3 évvel késleltetett forgatási folyamat miatt alakult ki.

6. Tizenharmadik harcos, 1999

képA kép létrehozásának vesztesége meghaladta a 98 millió dollárt. A drámai thriller kudarcot vallott a pénztárnál, bár a producerek több mint 70 millió dollárt fektettek reklámozásba és terjesztésbe. A filmet nem mentette meg a színészek, köztük Antonio Banderas, Omar Sharif és Diane Venora.

5. A vörös bolygó rejtélye, 2011

képA 175 millió dolláros költségvetéssel a film mindössze 39 millió dollárt keresett a pénztárakban. Ez az animáció kudarcával megzavarta több nagy Disney projekt megvalósítását, többek között. Robert Zemeckis "Sárga tengeralattjáró" feldolgozásának elkészítése.

4. Szahara, 2005

képA film forgatásának vesztesége 136 millió dollár volt. A kalandfilm Penelope Cruz, Matthew McConaughey és más híres színészek részvételével az Egyesült Államokban és világszerte felbukkan.

3. A Plútó Nash kalandjai, 2002

kép100 millió dolláros költségvetéssel a fantasztikus vígjáték mindössze 7 millió dollárt keresett a pénztárnál.A filmet csak 79 napig forgatták, de aztán a szalag majdnem egy évig hevert a polcon. Még Eddie Murphy filmben való részvétele sem hozott sikert a közönség számára.

2. Fort Alamo, 2004

képModern árakon a film elkészítéséből adódó veszteséget 142 millió dollárra becsülik. Ezt a drámai westernt az 1836-os texasi forradalom eseményeinek szentelik. A forgatás során a produkciós csapat jelentős változásokon ment keresztül, ami késleltette a folyamatot és megnövelte a költségeket. Ennek eredményeként a festmény nem térült meg.

1. Cutthroats szigete, 1995

képEz az akció kaland - Hollywood történelmének leginkább veszteséges filmje... A 115 millió dolláros költségvetéssel a kép csak 18,5 millió dollárt keresett a pénztáraknál. Modern árakon a veszteség becslése 142,9 millió dollár. A Cutthroats-sziget kudarca miatt a Carolco stúdió, amely korábban kiadta a kultikus Terminator 2-t, kalapács alá került.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet