itthon Film Filmek A legjobb 10 humorista, akik drámai szerepet játszanak

A legjobb 10 humorista, akik drámai szerepet játszanak

Néhány színész komédiás tehetségének túszává válik. Például Alekszandr Demjanyenko, aki a Kaukázusi Rab foglyairól, Ivan Vasziljevics megváltoztatja a hivatását, az Y művelet és a Shurik egyéb kalandjai című filmjeiről ismert, intelligens, vicces és elbűvölő diákként, Shurikként örökre a közönség emlékezetében marad.

Ahhoz, hogy kitörjön egy ilyen "komikus lasszóból", és más szerepben próbálják ki magukat, sok híres színész játszott drámai filmekben. Itt van egy válogatás, amely után egy másik pillantást vet a híres filmkomikusokra.

10. Jurij Nikulin

A közönség úgy ismeri és szereti Nikulint, mint egy vidám próbabábut, Goonies-t, a híres vígjáték-háromság "Gyáva, gúnyosok és tapasztaltak" tagját, Semyon Semjonovics Gorbunkovot, a "Gyémánt kéz" főszereplőjét és Myachikov nyomozót az "Öregemberek-rablók" -ból. De sok komoly szerepe van a színészi malacka bankjában:

  • a milícia hadnagya, Nyikolaj Glazjev a "Nekem, Mukhtar" -ból,
  • Nekrasov közlegény a "Hazaért harcoltak" c.
  • a "Húsz nap háború nélkül" című Vaszilij Lopatin élvonalbeli újságíró,
  • frontvonalbeli lakatos, Kuzma Iordanov, "Amikor a fák nagyok voltak",
  • nagyapái Lena Bessoltseva a "Madárijesztő" című filmből és mások.

Érdekes tény, hogy Nikulint képernyővizsgálatok nélkül jóváhagyták Nekraszov szerepére. Ő, aki végigjárta az egész Nagy Honvédő Háborút, mivel senki sem tudta közvetíteni a közönség előtt egy frontvonalbeli katona érzelmeit és tapasztalatait.

9. Anatolij Papanov

"Üljünk le bajusszal!" - kiáltotta meggondolatlanul Papanov a "Gyémánt kézben". A következő képen pedig már volt mérnök és Kopalych volt fogoly volt az "Ötvenharmadik hideg nyarától ...". Vagy Nyikolaj Dubinszkij a frontvonalbeli barátságról szóló drámában: "Belorussky Railway Station". Vagy Angel apa a "Excellenciája adjutánsa" című tévésorozatból. Kíváncsi, hogy a forgatás idején Papanov már 47 éves volt, míg karaktere csak 22 éves.

Ez csak egy kis része gazdag filmográfiájának, amelyben van elég tragikus és vicces szerep egyaránt. De az "Ötvenharmadik hideg nyarán ..." forgatás Anatolij Dmitrievich számára az utolsó volt. 65 évesen halt meg szívroham miatt.

8. Robin Williams

Míg a Good Will Hunting a legismertebb film Robin Williams drámai szerepében, addig a Photo in Hour egy fő főszereplő főszereplő.

Williams Cy Perrish-t, a sötétkamra idős alkalmazottját alakítja. Magányos, barátoktól mentesen és társadalmilag kínos Sai megszállottja lesz családjának, amelyet tökéletes képként bálványozott. A mai közösségi média szűrők lencséjén keresztül nézve ez a téma kísértetiesen hasonlít az elidegenedésre, amelyet az emberek átélhetnek a közösségi média hírcsatornáján, és figyelemmel kísérhetik mások sikereit.

7. Bill Murray

- Négymillió dollárt kell forgatnunk Tokióban. Kit hívjunk meg arra, hogy főleg járkozzon a szállodában, és készítsen szexuális kémiai anyagokat egy fiatal, viszonylag ismeretlen színésznővel?

- Mit szólnál Peter Venkmanhez a Ghostbusters-től?

- Oké, hívja az ügynökét!

Valószínűleg így érveltek a Lost in Translation készítői. És nem tévedtek. A "Lost in Translation" című film sikeres volt a pénztárnál, és Bill Murray egyik legjobb drámai szerepévé vált. Japánban egy reklámfilm forgatásában egy amerikai színészt játszott, társa, Scarlett Johansson pedig egy fiatal nő, aki híres fotós férjét üzleti útra kíséri.

Ugyanazon luxusszállodába bújva magányt, álmatlanságot, unalmat és kulturális sokkot tapasztalnak, amikor elvesztik anyanyelvű angol nyelvű barátaikat. A két generáció közötti szexuális feszültség pedig a film legizgalmasabb minősége. Murray hőse boldogtalan házasságban él, Johansson hősnője megkérdőjelezi házassági fogadalmát.

A közönség elgondolkodhat azon, hogy a hősök vonzereje a partnerek helytelen megválasztásában, jelenlegi körülményeikben vagy önmagukban gyökerezik-e. A filmet négy Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb színésznek.

6. Jim Carrey

A világ egyik legnépszerűbb humoristája mindig is kockázatos volt. 1994-ben otthagyta az Élénk színekben című vadul sikeres tévéshow-t az Ace Ventura: Kisállat-követés számára, és több mint 100 millió dollárt keresett.

1998-ban a "The Truman Show" filmdrámában Kerry ragyogóan ábrázolt egy hétköznapi embert, akit a nézők világszerte néztek. Ezt követte az 1999-es Ember a Holdban, amelyben Kerry az ellentmondásos humoristát, Andy Kaufmant ábrázolta. Mindkét film olyan komikus elemeket tartalmazott, amelyek nem engedték Carrie-nek fejest merülni a dráma vizébe.

De mindez megváltozott a 2004-es makulátlan elme örök napsütésével, amelyben Kerry a depressziós introvertált Joel Barish-t alakítja. Clementine (Kate Winslet) különc volt barátnőjével együtt olyan eljáráson megy keresztül, amely kitörli egymás emlékeit.

A film megjelenése után Andrew Sarris kritikus megjegyezte, hogy Kerry ezúttal olyan szerepet játszott, amely alkalmasabb lenne Winslet számára, tökéletesen megbirkózva a tapintatos szerepével. Ezzel szemben egy olyan lelkes személyiség, mint Clementine, általában Kerry számára van „fenntartva”.

5. Will Ferrell

A világmozi híres komikusainak első öt drámai szerepét az "Egész úton!" Című film nyitja meg. főszerepben Will Ferrell.

Tekintettel arra, hogy ez a színész kizárólag vígjátékokra vágyik, még furcsa, hogy beleegyezett abba, hogy egy vesztes alkoholistát játsszon, amelyet felesége állított ki a házból, és négy nap alatt megpróbálta eladni ingatlanát.

A kritikus dicséret (73%) és a film lelkesedése közötti 20% -os különbség a nézők részéről (53%) egy jól elkészített filmet tükröz, amelyet az átlagos mozinéző Ferrell komikus hírneve miatt nehezen tudott elfogadni.

4. Steve Carell

A Trónok játékában Steve Carell hirtelen eltért tipikus "kedves idióta" szerepeitől, ragyogóan ábrázolva egy ambiciózus és intelligens embert, akinek sikerült előre megjósolnia a 2008-as gazdasági világválságot.

Az Selling Game egy összetett, összetett témájú film, amely a Wall Street kusza és nagyrészt szabályozatlan világát ábrázolja. Sikereinek nagy részét Carell játékának köszönheti, akinek hőse ingerlékeny és ideges szkeptikusból melankolikus győztessé válik. Megdöbbentő "szarvas a fényszórókban" önmagában már olyan színészi sokoldalúságot mutat, amelyet korábban ez a vígjátékguru nem látott.

3. Adam Sandler

Egy másik híres humorista, akinek két filmje lehet ezen a listán, a romantikus 2002-es Knockdown Love, amelyért Sandler Golden Globe-jelölést kapott a legjobb színésznek, a második pedig a 2019-es Uncut című thrillerért ékszer ”, amely magasabb nézettségi osztályzatot kapott.

Tekintettel arra, hogy Sandler 2002 és 2019 között különféle kemény vígjátékokban játszott, komoly megújulása különösen meglepő.

A Jewels Uncut című filmben Sandler Howard Ratner ékszerészt és szerencsejátékot alakítja, akinek nagyon drága fekete opál áll a rendelkezésére. Kevin Garnett, a Boston Celtics kosárlabdázója annyira megkedvelte, hogy rábeszéli Howardot, hogy adja oda neki az ékszert, de csak egy ideig. Zálogként Garnett elhagyja bajnoki gyűrűjét, amelyet a vállalkozó kedvű Ratner azonnal átad a zálogháznak, hogy újabb fogadást tegyen.

A film kitűnik a fordulatos cselekményével, amelyben Ratner megpróbálja helyrehozni a bukott házasságot, és elkerülni a bukmékerek szándékát, hogy visszatérítsék pénzüket, bántsák őt, vagy mindkettőt megtegyék.

2. Whoopi Goldberg

A fekete színésznő azon kevés sztárok egyike, amely egyszerre négy rangos amerikai díjat nyert: Oscar, Grammy, Emmy és Tony. A közönség leginkább komikus szerepeivel emlékezett rá ("Sister Act", "Made in America", "Loaded Weapon" stb.)

Még a Whoopi Goldberg (Karyn Elaine Johnson színésznő igazi neve) kreatív álnév megjelenésének története is viccesen hangzik.

„Ha puffadt vagy, ki kell engedned a gázokat. Ezért mondták nekem az emberek: „Olyan vagy, mint egy szamárpárna”. Így jelent meg a nevem "- mondta a színésznő.

És azért vette fel a Goldberg nevet, mert Johnson "nem elég zsidó ahhoz, hogy sztár legyen belőle".

Azt azonban nem mindenki tudja, hogy Whoopi Goldberg drámai szereppel kezdte a mozi útját a Steven Spielberg által rendezett "Lila mezők virágai" című filmben. Addigra Goldberg már sikeresen debütált a színházban, így a rendező vállalta a főszerepet, nem pedig "disznó a piszkában". A háziasszony, Celia Johnson szerepe széles körű hírnévre tett szert a színésznő számára, Golden Globe-ot és Oscar-jelölést kapott.

1. Steve Martin

"A menyasszony atyja", "Bilko őrmester", "Szülők" és más komikus szerepek világszerte népszerűséget és a közönség szeretetét keltették Martinban. De voltak olyan filmek és drámák, mint például Spanyol foglya 1997-ben.

David Mamet rendező filmje Joe Ross feltaláló történetét meséli el, akinek egyik találmányát egy nagyvállalat szeretné használni. A vállalati főnökök semmit sem fognak abbahagyni Ross ötletgazdája profitjának elérésében.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet