itthon Film Filmek Minden idők legjobb 10 filmparódiája

Minden idők legjobb 10 filmparódiája

Veszélyesen alacsony a dopaminszinted, és az unalom és a csüggedés tönkreteheti a napodat? Egy szóval sem tovább! Ezt hoztuk létre válogatás a népszerű filmek legjobb paródiáibólhogy javítsa a hangulatát.

10. Űróra. 1. rész (2004)

n1ojfvzt

Műfaj: vígjáték, fantázia
Kinopoisk értékelés:
6
IMDb besorolás:
5.4
Ország:
Németország
Termelő:
Michael Herbig
Zene:
Ralph Wengenmire

A németek is jók a komédiában. Előttünk számos ikonikus tudományos-fantasztikus sága, például a Star Trek, a Star Wars, az Ötödik elem és a Vissza a jövőbe vidám utánzata.

A film kifinomult és vulgáris lett, "ez a csavar" és hirtelen mély és tragikus párbeszédek nélkül, de még jó is. Semmi sem vonja el a hallgatóság figyelmét attól a lehetőségtől, hogy szívből nevessenek a főszereplők kínos és ostoba hármasságán. Talán nem mindenkinek fog tetszeni a nem szokványos tájékozódás, de ez csak növeli a helyzetek komikumát.

9. Űrtojások (1987)

dzxz4tyb

Műfaj: vígjáték, fantázia
Kinopoisk értékelés:
6.5
IMDb besorolás:
7.1
Ország:
USA
Termelő:
Mel Brooks
Zene:
John Morris

A Csillagok háborújának egyik legritkább paródiája nem követte a kitaposott utat, és nem másolta át a Csillagok háborújának minden jelenetét, komikus stílusban szolgálva. Ehelyett a film felajánlotta saját cselekményét, amelyben azonban George Lucas ötletgazdagságának sok eleme látható.

De a film nem korlátozódik egy paródiára, utalásokat tartalmaz a mozi különféle remekeire, például az "Aliens" -re és a "Star Trek" -re.

George Lucas egyébként beleegyezését adta a "Spaceballs" (ennek a mozifilmnek másik neve) létrehozásához, mivel nagy rajongója volt Brooks munkájának.

A film főszereplői Lon Starr kapitány, barátja és asszisztense, Chelobaka (félig ember, félig kutya), az elkényeztetett Vespa hercegnőnek és robotlányának meg kell akadályoznia Fekete sisak és Scrub elnök gonosz terveit, hogy kiszivattyúzza a Druidia bolygó összes levegőjét. És útközben felfedik Lon Starr eredetének titkát, köszönhetően a nagyszerű és erős joghurtnak.

8. Dracula: Halott és tartalom (1995)

zjdlngpd

Műfaj: vígjáték, fantázia, horror
Kinopoisk értékelés:
6.7
IMDb besorolás: 5
.9
Ország:
USA, Franciaország
Termelő:
Mel Brooks
Zene:
Hummy Mann

Mel Brooks ismét szerepel a leghíresebb filmparódiák listáján, a zseniális Leslie Nielsen főszereplésével. Ezúttal az ősz hajú komikus kapta Drakula gróf szerepét, aki unta erdélyi szülővárát.

Friss vért keresve, egy hipnotizált asszisztenssel, Thomas Renfielddel együtt viktoriánus Angliába utazik, ahol a szerelemre és a csábításra szomjazó lelkek bujkálnak a primer modor és a feszes fűzők mögött.

Dracula gróf fő ellenfelének, Van Helsingnek a szerepét maga Mel Brooks játszotta.

7. Csillogó nyergek (1974)

pjroudurMűfaj: vígjáték, western
Kinopoisk értékelés:
6.7
IMDb besorolás: 7
.7
Ország:
USA
Termelő:
Mel Brooks
Zene:
John Morris

Fekete seriff egy kisvárosban a vadnyugat idejéből ... Ha ezt nem Mel Brooks lőtte volna le, hanem valaki más, akkor éles dráma lehet a faji megkülönböztetésről. De kiderült, hogy mi történt - a westernek egyik legjobb paródiája ("Destry visszatért a nyeregbe", "Pontosan délben" stb.). Ugyanakkor a faji megkülönböztetés a cselekmény központi eleme.

A film rendezője, Mel Brooks egyszerre két szerepet játszott benne (a kormányzó és az indiai főnök zsidó akcentussal beszélt), és keze volt a forgatókönyv megírásában is.

6. Ijesztő film (2000)

z1fmisam

Műfaj: vígjáték, horror
Kinopoisk értékelés:
6.9
IMDb besorolás:
6.2
Ország:
USA
Termelő:
Keenen Ivory Wayans
Zene:
David Kitay

Ennek a filmnek a címe egykor a sikítozó horrorfilm munkacíme volt. De a paródia készítői nem szorítkoztak csupán egyetlen forrásra, hanem nevetségessé tették (vagy jobban mondva abszurditásig vitték) a legtöbb horrorfilmben rejlő elemeket, bemutatva a cselekménymániákusokat, akik a legváratlanabb pillanatban ugranak ki, hülye áldozatokat, akik a legközelebbi menedék mögé bújnak. minél gyorsabban megúszni stb.

A Scary Movie elsősorban fiatalok számára készült, de érdekes lesz egy idősebb közönség számára is. Hacsak a "WC-poénok" nem biztos, hogy mindenkinek tetszenek.

5. Robin Hood: Férfi harisnyanadrágban (1993)

a2bv35uxMűfaj: vígjáték, musical, kaland
Kinopoisk értékelés:
6.9
IMDb besorolás:
6.7
Ország:
USA, Franciaország
Termelő:
Mel Brooks
Zene:
Hummy Mann

Ha egy ilyen vígjátékot forgatnának 2020-ban, akkor azt politikailag helytelennek bélyegeznék, mert ott viccelődnek a feketékkel, a vakokkal, a nőkkel és a zsidókkal.

A karakterek mindegyike sztereotip: Robin nemes, sikeres és mosolygós, a leánykori Marian naiv és szexi, John herceg gyáva, a nottinghami seriff alattomos és gonosz. Interakciójuk pedig bővelkedik olyan poénokban, amelyeket a nézők már régóta idézőjelekbe lopnak, és ez a mozitörténet egyik legjobb paródiáját eredményezte.

Érdekes módon Carey Elwes színész, aki Robin Hoodot alakította a Férfiakban a trikókban, nem volt hajlandó szerepelni a Robin Hood: A tolvajok hercege című filmben, feladva Kevin Costner szerepét.

4. Meztelen pisztoly (1988)

mmvmwwp4Műfaj: vígjáték, krimi
Kinopoisk értékelés:
7.3
IMDb besorolás:
7.6
Ország:
USA
Termelő:
David Zucker
Zene:
Ira Newbourne

A Meztelen fegyver trilógia összes filmjét érdemes megnézni, de az első film a legmagasabb nézettséggel rendelkezik. A ragyogó Leslie Nielsen minden komikus tehetségét elárulta, és megalkotta a megalkuvást nem ismerő, szeretetteljes és tompa rendőrt, Frank Drebin hadnagyot, akinek meg kell mentenie Nagy-Britannia királynőjét.

A Meztelen pisztolyban szereplő humor érthető mind felnőttek, mind gyermekek számára, és a poénok, vígjáték-trükkök és a filmklisékkel való játéknak köszönhetően ez a film nem öregszik, hanem csak jobbá válik.

3. Repülőgép (1980)

k4nunfpy

Műfaj: komédia
Kinopoisk értékelés:
7.4
IMDb besorolás:
7.7
Ország:
USA
Termelő:
Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker
Zene:
Elmer Bernstein

Arthur Haley Runway 08 című könyvének adaptációjának paródiája sokkal népszerűbb lett, mint az ezt születő film. A Repülőgép jelenetei és idézetei mémek formájában még mindig az interneten keringenek.

Az Empire magazin szerint ez a film 2012-ben minden idők legviccesebb vígjátékainak élén állt. Mi a repülőgépek népszerűségének titka? Erre egyszerre 4 válasz adható:

1. egyszerű és érthető viccekben (bár néha "az öv alatt voltak"),

2. vicces helyzetekben hivatkozás sok más filmre ("Szombat esti láz", "Állkapocs", "Zsír" stb.),

3. a filmklisé gúnyában

4. a színészek kompetens kiválasztásában.

Ez a film adta Leslie Nielsennek a "komédia kezdetét", aki az egyik főszereplőt - Dr. Ramek - alakította. Csak ne hívd Shtolnak!

Az első repülőgép sikere nyomán megjelent a második rész, de ez sokkal gyengébbnek bizonyult, mint az előző. Ezért nem került a legjobb filmparódiák listájára.

2. Vágási ünnepek (2010)

xafcdp1cMűfaj: vígjáték, horror
Kinopoisk értékelés:
7.5
IMDb besorolás:
7.5
Ország:
Kanada
Termelő:
Eli Craig
Zene:
Mike Shields

A Scary Movie-hez hasonlóan ez a vicces filmparódia szórakoztatja az ifjúsági horrorfilmeket. A főszereplők egyszerű falusi srácok, akik úgy döntöttek, hogy egy vidéki "dachában" lazítanak, és út közben találkoztak egy serdülők csoportjával. A tizenévesek tévesen elkövetik a gyilkosokat, és vadászni kezdenek rájuk.

A filmkészítők komikus és gyakran véres helyzeteken keresztül közvetítik a nézővel azt az elképzelést, hogy mennyire veszélyes a történtek kölcsönös félreértése.

1. Hotheads (1991)

gtsdlds0Műfaj: vígjáték, akció
Kinopoisk értékelés:
7.5
IMDb besorolás:
6.8
Ország:
USA
Termelő:
Jim Abrahams
Zene:
Sylvester Levy

Minden idők legjobb paródiás filmjeinek listája hiányos lenne a 90-es évek ilyen kultikus szalagja nélkül. A Best Shooter, a Full Metal Jacket, a 9 1/2 hét, a Farkasokkal táncoló és néhány más film szórakoztatásával a Hotheads nem fél hülyéskedni és feketén viccelődni, ha ez szórakoztathatja a nézőket könnyek.

A film minden szereplője karizmatikus, Charlie Sheen-től, aki a mentálisan instabil pilótát, Topper Harley-t alakítja, egészen Lloyd Bridges-ig, aki Benson tengernagyot alakítja, aki most aztán mesél a harci sebeiről. Természetesen Valeria Golino felejthetetlen és gyönyörű a gyönyörű Romada, Topper szeretett (és férfi nézői) szerepében.

12 MEGJEGYZÉSEK

  1. És hol van a "Töltött fegyver". A film tele van öklökkel ... és Bruce Willis, Charlie Sheen és Whoopi Goldberg apró részekben játszottak ...

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet