itthon Emberek A 10 leggazdagabb fekete milliárdos 2020-ban

A 10 leggazdagabb fekete milliárdos 2020-ban

Sok híres milliárdos fehér, de az évek során egyre több fekete ember tartozik a világ leggazdagabb emberei közé.

Íme egy lista a leg extravagánsabb és leggazdagabb fekete milliárdosokról 2020-ra.

10. Mohammed Ibrahim

Státusz - 1,2 milliárd dollár

44tpxhsf

Listánkat Dr. Mohammed Ibrahim nyitja, aki sok szempontból megváltoztatja Afrikát és a világot. A Time magazin 2008-ban a 100 legbefolyásosabb ember közé választotta. Mo Ibrahim, ahogy gyakran nevezik, számos díjat kapott az egyetemi, üzleti és jótékonysági tevékenységekért.

Mohammed Ibrahim társalapítója a Celtel International-nek, Afrika egyik legnagyobb telekommunikációs vállalatának. 2005-ben 3,4 milliárd dollárért adta el a céget.

Ibrahim valódi hírnevének igénye azonban nem a fenomenális üzleti sikerekből származott, hanem abból, hogy miként használta tovább rendkívüli vagyonát. Mo Ibrahim elindította saját, jótékonysági nagylelkűségének sajátos márkáját, amelynek nem kevesebb, mint a demokrácia előmozdítása az afrikai országokban.

Megalapította az afrikai vezetői és vezetői teljesítmény alapítványt és díjat, és a Harvard Kennedy Kormányiskolával együttműködve létrehozta az afrikai kormányzási teljesítmény indexet. Ez a szubszaharai Afrika átfogó rangsorolása az átláthatóság és az elszámoltathatóság több mutatója között.

9. Folorunsho Alakija

Feltétel - 1,5 milliárd dollár

pp3wz520

A világ leggazdagabb feketéinek listáján szereplő első hölgy Nigériában tudott sikert aratni, ahol a legtöbb nő elnyomott vagy háziasszony. Bár Folorunsho élettörténete nem drámai és nem is Oscar-méltó, üzleti és pénzügyi eredményei lenyűgözőek.

Megalapította első cégét, a Supreme Stitches-et, és végül az ország leghatalmasabb embereit öltöztette fel, mint Merion Babangida, Ibrahim Babangida volt államfő felesége. Azóta olajkutatási engedélyt szerzett, és belépett a nyomdába, megalakítva a Sharon Prints Rose-t.

Kíváncsi, hogy Folorunsho olajipari sikere annyira lenyűgözte Nigéria kormányát, hogy 2000-ben úgy döntött, hogy államosítja a Famfa Oil részesedésének 40% -át, 2005-ben pedig további 10% -ot “harapott meg”. Az üzletasszony pedig úgy döntött, hogy megtesz egy olyan lépést, amelyet sokan őrültségnek tartanak - perelni kezdte a kormányt. Hosszas pereskedés után a társaság részvényeit visszaszolgáltatták neki.

Alakija jelenleg a nigériai Lagosban él családjával és az 1,5 milliárd dolláros üzleti birodalommal, amelyet olyan sokáig és keményen építtetett.

8. Michael Jordan

Állapot - 1,9 milliárd dollár

gzdklugx

A leggazdagabb fekete milliárdosok listáján a 8. hely a nagyszerű kosaras, Michael Jordan. Sok olyan gyermek számára nyitotta meg az utat a nagy sportok világában, akik arra törekszenek, hogy olyanok legyenek, mint ő. És bár Mike már nem játszik az NBA-ben, hírnevét és rekordjait nem felejtették el.

A kosárlabda-játék és az olyan fontos szponzorok, mint a Nike nagyjából 1,9 milliárd dollárt keresett neki - becsüli a Forbes. Jordánia továbbra is aktív szponzori szerződéseket köt olyan cégekkel, mint a Gatorade vagy a Hanes.

A Nike-val kötött, a Signature Air Jordan Shoes gyártására kötött szerződése évente 100 millió dollárt keres. Ő birtokolja a Charlotte Hornets 90% -át is, amelynek értéke meghaladja az egymilliárd dollárt.

7. Törekedj Masiyiwa-ra

Státusz - 2,1 milliárd dollár

lw3dgkqg

Országának első milliárdosának - Zimbabwének - az ország legnagyobb telekommunikációs vállalata, az Econet Group a tulajdonosa, amely szintén befektet (hajlítsa meg az ujjait)

 • Pénzügyi szolgáltatások,
 • biztosítás,
 • e-kereskedelem,
 • megújuló energiaforrások,
 • oktatás,
 • palackozás Coca Cola,
 • szállodai üzlet,
 • és megoldások a fizetési átjárókhoz.

6. Patrice Mocepe

Állapot - 2,3 milliárd dollár

oujrkogr

Mocepe az afrikai Rainbow Minerals alapítója, amely aranyat, platinát, vas- és színesfémeket bányász. Emellett a Harmony Gold, Dél-Afrika első legnagyobb aranybányászati ​​társaságának igazgatóságában is dolgozik. Egyébként ez a cég kapta meg az engedélyt az értékes gyűrű másolatának eladásához a Gyűrűk Urától.

Mocepe az első fekete ember, aki olyan milliárdosok mellett, mint Bill Gates és Warren Buffett, aláírta az Adományozási ígéretet (a világ leggazdagabb embereinek jótékonykodásra ösztönző kampányát). Gyakran hívják előadóként konferenciákra és üzleti rendezvényekre, hogy beszéljen karrierjéről és tanácsokat adjon a fiatal vállalkozóknak. Patrice ötleteinek arról, hogyan lehet milliárdokat szerezni, aranynak kell lennie, mert mindenképpen sok időt tölt utazással és edzéssel.

5. Isabel dos Santos

Állapot - 2,4 milliárd dollár

nlfpqi0j

A világ egyik leggazdagabb fekete nője az egykori angolai elnök, Jose Eduardo dos Santos idősebb lánya. Apja segített bizonyos vezetői pozíciók biztosításában, amelyek biztosították Isabelle ragyogó pénzügyi jövőjét.

Lányának az ország legnagyobb olajipari vállalatának, a Sonangolnak az élére állítása nem volt biztonságos lépés José számára, de ugródeszkának bizonyult számára, hogy bekerüljön a világ leggazdagabb nőinek listájába. Az általa megkeresett pénzből Isabelle egy portugál cementcég részvényeit és mintegy 5% -át a spanyol Telefonica részvényeiből vásárolta. Jelenleg Angola leggazdagabb embere, a lakosság nagy része napi 2 dollárból él.

4. Oprah Winfrey

Feltétel - 3 milliárd dollár

f2yep2jm

Az Oprah Winfrey Show híres műsorvezetője, ellentétben 2020 ötödik leggazdagabb fekete férfival, nem a szüleitől kapta a vagyonát. Ő, mint mondják, egy saját készítésű nő, egy olyan nő, aki kemény munkával alkotta meg önmagát.

Oprah-nak saját filmstúdiója, rádióhálózata, az O magazin, az Oprah Magazine, az általa írt könyvek, a befektetések és a jó hírnév segítenek abban, hogy mindent felemelt fejjel végezzen. Filantrópként és az egyik legbefolyásosabb és legelismertebb amerikai nőként is ismert.

3. Robert Smith

Feltétel - 5 milliárd dollár

s33tsrik

A három leggazdagabb fekete milliárdost a Goldman Sachs volt bankár, a Vista Equity Partner alapítója és vezérigazgatója nyitja meg, amely több mint 30 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik. Szakterülete a magántőke és a kockázati tőke, a technológiai startupok és a szoftverfejlesztés.

A Forbes szerint Smith értéke körülbelül 5 milliárd dollár. A Robert Smith név megtalálható a modern üzleti élet 100 legnagyobb elméjének listáján is.

Aktívan részt vesz jótékonysági rendezvényeken, és többször díjazták az oktatás területén végzett emberbaráti munkájáért. Az egyik legnagyobb adománya 50 millió dollár, amelyet Smith átutalt a Cornell Egyetemre, ahol egykor tanult.

2. Mike Adenuga

Feltétel - 9 milliárd dollár

43q5jrue

Az Adenugai Egyetemen tanult, taxisofőrként dolgozott, hogy pénzt gyűjtsön tanulmányaihoz. Sok okos döntés révén Nigéria legelismertebb és leggazdagabb embere lett. Fő érdekei az olaj, az ingatlanügyek, a bankügyletek és a telekommunikáció.

Az Adenuga tulajdonában van a Conoil Proroduction, amely a nigériai delta egyik legnagyobb olajipari vállalata.A pénzmosásról szóló minden híresztelés és a dollármilliónyi adósság ellenére, amellyel cége néhány évvel ezelőtt szembesült, továbbra is Afrika egyik legjobb vállalkozója és leggazdagabb embere.

1. Aliko Dangote

Feltétel - 12 milliárd dollár

0luko4we

A világ leggazdagabb fekete embere úgy szerezte vagyonát, hogy megalapította a legnagyobb afrikai cementcéget. Aliko Dangote cukor, só, liszt, italok és csomagolt élelmiszerek gyártásában is részt vesz.

Személyes vagyona meghaladja négy afrikai ország együttes költségvetését:

 1. Szomália,
 2. Libéria,
 3. Zöld-fok,
 4. Sao Tome.

Aliko nem tipikus afrikai üzletember, vagyonát nem „viszi ki” népviselet segítségével, pazarul díszítve ékszerekkel, hanem elegáns üzleti öltönyben jelenik meg a nyilvánosság előtt. A vendégek hazahívásával a milliárdos maga is tálalhat ételeket az asztalon.

Dangote és karitatív célok nem ismeretlenek, közel egymillió dollárt ajánlott fel az ebolavírus afrikai terjedésének megakadályozására.

A források azt is elmondják, hogy érdekli az angol Arsenal labdarúgó klub megvásárlása.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet