itthon Film Filmek A történelem 10 legdrágább filmje

A történelem 10 legdrágább filmje

képTöbb száz millió dollárt költöttek ezekre a filmekre. A beruházások többsége pedig jelentős hasznot hozott - szinte az összes festmény jól megtérült a pénztárnál.

Ma bemutatjuk A történelem 10 legdrágább filmje... Egyébként az inflációs rátát tekintve a legdrágább film az 1963-ban forgatott "Kleopátra" című történelmi dráma lesz. Költségvetése 44 millió dollár volt, ami a mai pénzben körülbelül 325 millió dollár lesz.

Javasoljuk, hogy nézze meg: 2014-es filmértékelés.

10. A csodálatos pókember (2012)

képKöltségvetés - 230 millió dollár, díjak - 752 millió dollár.

A Pókember képregényeinek a Top 10-be történő két adaptációja közül az első számos pozitív kritikát kapott szakmai kritikusoktól. Ez az első hollywoodi film, amelyet a legújabb Sony RED Epic kamerával forgattak, kifejezetten az IMAX mozikban történő vetítéshez.

9. Avatar (2009)

képKöltségvetés - 237 millió dollár, díjak - 2 782 millió dollár.

Eredetileg James Cameron rendező 1999-ben tervezte az Avatar filmjét. Az informatika jelenlegi fejlettségi szintje azonban 400 millió dollár beruházást igényelt a képbe, ami egyszerűen irreális volt. Ennek eredményeként a projekt tíz évet várt arra, hogy a mozitörténet legnagyobb bevételt hozó filmje legyen. Olvassa új 2013-as filmminősítés.

8. John Carter (2012)

képKöltségvetés - 250 millió dollár, díjak - 283 millió dollár.

A fantasztikus akciófilm vegyes kritikákat kapott a kritikusok részéről. A világméretű terjesztés első hetei szinte kudarcot vallottak. A Disney nemigen remélte, hogy a projekt profitot hoz. Az alapok jelentős részét azonban az orosz nézők hozták a pénztárakba - 33 millió dollárt.

7. Harry Potter és a félvér herceg (2009)

képKöltségvetés - 250 millió dollár, díjak - 934 millió dollár.

A Harry Potter kalandjairól szóló hatodik könyv adaptációja lett a legmagasabb bevétel. A kritikusok kritikáikban kiemelték a speciális effektusokat és a filmzenét, amelyek nagyban hozzájárultak a film általános sötét légkörének fenntartásához.

6. A Karib-tenger kalózai: Az idegen dagályokon (2011)

képKöltségvetés - 250 millió dollár, díjak - 1043 millió dollár.

A negyedik rész megjelenésével Keira Knightley színészek, Orlando Bloom és Gore Verbinski rendező nem volt hajlandó részt venni a projektben. Ennek ellenére a projekt a pénztárnál több mint négyszer megtérült. Johnny Depp a filmben betöltött szerepéért rekorddíjat kapott a mozi történetében - 56,5 millió dollárt.

5. A sötét lovag: A legenda felemelkedése (2012)

képKöltségvetés - 250 millió dollár, díjak - 1084 millió dollár.

Chris Nolan fantasy akciófilmje kiegészíti a trilógiát Batman kalandjairól. A film első coloradói vetítése során egy őrült 13 embert lőtt le egy moziban és 59-et megsebesített. Az eset egy reklámkampány felfüggesztését eredményezte, de a film így is több mint egymilliárd dollárt keresett.

4. Pókember 3 (2007): Ellenség a reflexióban

képKöltségvetés - 258 millió dollár, díjak - 890 millió dollár.

A hatalmas költségvetés ellenére a drága kasszasiker megtérült a bérlet első hétvégéjén. Bár a szakmai kritikusok meglehetősen hűvösen fogadták a képet, megjegyezve a sok figyelemelterelő történetet és az elhúzódó cselekményt.

3. Rapunzel: Egy kusza történet (2010)

képA költségvetés 260 millió dollár, a díjak 590 millió dollár.

A világ legdrágább rajzfilmje egyesítette a legújabb számítógépes eredményeket és a klasszikus animációt. A filmben van egy jelenet, amelyet a mozi legnagyobb tömegű, kézzel rajzolt filmjeként ismernek el: 3 ezer rajzolt ember 46 ezer repülő lámpást dob ​​az égre.

2. Superman visszatér (2006)

képKöltségvetés - 270 millió dollár, díjak - 391 millió dollár.

Superman kalandjainak harmadik részét az ausztráliai Sydney-ben vették fel. A kritikusok és a közönség egyaránt örült a speciális effektusoknak. A film költségvetése nem tartalmaz körülbelül 50 millió dollárt, amelyet 1993 óta költöttek a forgatókönyv különböző verzióinak összegyűjtésére és kidolgozására.

1. Karib-tenger kalózai (2007): A világ végén

képKöltségvetés - 300 millió dollár, díjak - 963 millió dollár.

A mozitörténet legdrágább filmje nem kapott igazán rangos díjat. A kritikusok hűvösen fogadták a filmet egy meglehetősen összetett cselekmény, a nagy számú karakter és a csaknem háromórás időzítés miatt. Azok a nézők, akik közel egymilliárd pénztárbevételt hoztak, nagyra értékelték a ragyogó színészi játékot, lenyűgöző díszleteket, filmzenét és látványos speciális effektusokat.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet