itthon Film Filmek Az 5 legjobb detektívfilm

Az 5 legjobb detektívfilm

A mozi nyomozó műfaja nagy közönségszeretetet nyert. A nézőt mindig elbűvöli a rejtélyes események és megmagyarázhatatlan történetek megoldása. A sikeres detektívek fő jellemzői az ügyesen kiforgatott cselekmény, a meggyőző színészi játék, a speciális effektusok szerepe nem olyan jelentős.

Az elmúlt pár évtizedben a detektív műfaj területén némi szünet következett be, szinte minden többé-kevésbé tehetséges forgatókönyvíró és rendező átállt a fantasy és a thriller műfajában készült kasszasikerek létrehozására. A mai néző számára sokkal könnyebb megtalálni a méltó újdonságot, ha ingyen vígjátékot néz online, mint a detektívfilmekhez hasonló kérésre.

Ennek ellenére az ilyen típusú mozi igazi szerelmesei nem veszítik el a reményt, hogy a műfaj új, méltó példáit láthatják, de egyelőre felidézhetjük a legjobb detektív filmeket, amelyek a műfaj kultfilmjeivé váltak, és külföldön készültek az elmúlt évtizedekben.

A máltai sólyom (1941)

képÉs azonnal eszembe jut John Huston "A máltai sólyom" című filmje. Ez Dashiel Hammett akciódús regényének filmadaptációja, amelyben a legendás Humphrey Bogart remekül játszott. Egyébként ez a kép volt az első film a noir műfajban. Kicsit a cselekményről. Spade magánnyomozó feladata egy rejtélyes módon eltűnt szobor megtalálása. Nagyon hamar kiderül Spade számára, hogy nem csak ő keresi a hiányzó műtárgyat ...

"Ablak az udvarra" (1954)

képA nagy Hitchcock nem hagyhatta figyelmen kívül a detektív műfajt. A film Cornell Woolrich története alapján készült. A nézettség biztosította a film pozícióját az IMDb legjobb 250 filmje között, és sok prominens kritikus a valaha készült legjobb detektívfilmnek tartja.

A cselekmény közepén egy újságíró található, aki megsérült, ezért kénytelen volt kerekesszékben tölteni az időt. Vidámsága a körülötte zajló szomszédok életét figyeli, amelyet ablakából az udvarra vezet. És hamarosan erős a gyanúja, hogy gyilkosság történt.

Halál a Níluson (1978)

képA műfaj királynője, Agatha Christie regényén alapuló film remekművé vált, a zseniális nyomozó szerepét pedig a nem kevésbé zseniális Peter Ustinov játszotta, akit két Oscar-díjjal jutalmaztak.

Az akció egy gőzhajón zajlik, amely a Nílus mentén hajózik. Itt történik az egyik utas, nevezetesen egy fiatal milliomos titokzatos meggyilkolása. Minden utasnak lehetősége volt atrocitásokra, de hogy pontosan ki tette, azt csak Hercule Poirot rendkívüli elméje tudja megállapítani.

"Kék bársony" (1986)

képDavid Lynch rendezésében a film számos díjat és díjat nyert, rendezésért Oscar-jelölést kapott.

A főszereplő, Jeffrey Beaumont hallgató szülei betegsége miatt visszatér az egyetemről szülővárosába. Egy tartományi város szokásos nyugalma veszi körül, de a dolgok szokásos menetét hirtelen megzavarja egy szörnyű lelet - egy levágott fül, amelyet egy hős talált egy mezőn.

"Gyanús személyek" (1995)

képKortárs film neo-noir stílusban, Brian Singer rendezésében. A film az IMDb besorolásában folyamatosan magas pozícióban van. Az American Film Institute hiteles véleménye szerint a Hollywoodban forgatott tíz legkiválóbb detektívtörténet egyike.

A képen látható cselekvés több időszakon keresztül látható, a kép egy nagy visszatekintés a bűnözői csoport egyik tagjának története alapján, amely rendkívüli bűncselekményt vállalt.

Amikor a néző fel akarja vidítani magát, megragadja az alkalmat, például ingyenes vígjátékokat néz online. A nyomozók népszerűségének titkát a benne rejlő varázslatban kell keresni - a rejtély varázsát a karizmatikus és erős akaratú hősök varázsával ötvözve. És megkülönböztetik őket abban is, hogy képesek az utolsó lövésig feszültségben tartani, és gyakran az utolsó percekben tárul elénk a meghökkent néző előtt a terv teljessége és a hősök összes korábbi cselekedetének értelme.

Ha még nem volt szerencséd megnézni a fent említett filmeket, akkor feltétlenül töltsd ki ezt a hiányt. Valódi örömet szerez, és felejthetetlen órákat tölt el nézéssel legjobb detektívfilmek.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet