itthon Film Filmek A mozitörténet öt legolcsóbb filmje

A mozitörténet öt legolcsóbb filmje

képA nézők moziba vonzása érdekében a producerek dollármilliókat költenek speciális effektekre, hollywoodi hírességek jogdíjaira, hirdetési kampányokra és egyebekre. Ennek eredményeként a kép költségvetése több száz millió lehet. Az ilyen költségek azonban nem mindig térülnek meg és hoznak profitot.

Eközben a történelemben vannak példák arra, hogy a több tízezer dollár értékű film profitot és hírnevet hozott az alkotóknak. Ezek a filmek szerepelnek a mozitörténet mai 5 legolcsóbb filmjében.

5. Élő halottak éjszakája (költségvetés - 114 ezer dollár)

képEnnek a horrorfilmnek a megalkotásához a számítógépes grafika helyett lenyűgözően lidérces sminkeket és sertésbelet használtak. A kép készítője, George Romero eredetileg vígjáték forgatását tervezte, azonban meglehetősen hátborzongató filmnek bizonyult, amelytől a vér kihűl. Ezenkívül a moziban az "Élő holtak éjszakája" után jelent meg a "zombi" kifejezés. A pénztáraknál a film hihetetlenül népszerűnek bizonyult, 42 millió dollárt hozott.

4. A Blair boszorkány: Tanfolyamok a másik világtól (költségvetés - 20 ezer dollár)

képEzt az alacsony költségvetésű horrorfilmet 1999-ben az amerikai független mozi rajongói forgatták. A történetben három diák eltévedt az erdőben, miközben egy helyi legendáról - egy titokzatos Blair boszorkányról - tanfolyamot forgattak.

Amatőr kamerával történő forgatást, amelynek célja a kép költségeinek csökkentése, a közönség eredeti leletnek vélte. A filmet a befektetők nagyra értékelték, és az Artisan Entertainment 1,1 millió dollárért megvásárolta Blair Witchet. A film 248 millió dollárt keresett a pénztárnál.

3. Biztosíték (költségvetés - 7 ezer dollár)

képShane Karruta filmje, amelyet korábban senki sem ismert, elnyerte a rangos Sundance független filmfesztivál első díját. A rendező maga írta a forgatókönyvet, és az egyik főszerepben is szerepelt. A cselekmény időutazásról szól, a film Shane Karruta apaházában játszódik. Az epizódok a rendező teljes családját játszották.

A fesztivál zsűrijének magas értékelése ellenére a nézők szidják a filmet undorító hangminősége és a szereplők nem egészen meggyőző teljesítménye miatt. A vetítések során azonban senki sem hagyta el a csarnokot, megjegyezve, hogy a kép minden hiányosság ellenére bizonyos megbabonázó vonzerővel bír.

2. Rossz ízlés szerint (költségvetés - 3 ezer dollár)

képEz a film volt a híres új-zélandi rendező, Peter Jackson első műve. Ennek a fantasztikus filmnek a forgatása több évet vett igénybe. a teljes költségvetés Jackson egyetemi ösztöndíjából állt. A filmben szereplő összes idegen fegyver alumíniumcsövekből készült, és Peter Jackson anyukája maga sütött a maszkokat az idegeneknek az otthoni sütőben. Tehát a "Gyűrűk Ura" és a "King Kong" készítője nem is gondolt semmilyen számítógépes technológiára és speciális effektusokra.

A rendező maga 2 szerepet játszott a filmben, a többit a barátai kapták. Egyébként a moziban nincs egyetlen női karakter sem.

1. Nagy vonatrablás (költségvetés - 100 USD)

képEz az 1903-as film mindössze 11 perc hosszú. Thomas Edison levette, és elkészítette az első képet, amely nemcsak egy epizódot mutat be az életből, hanem rövid utat mutat be, de cselekménye van. A film egy igaz történeten alapul, és röviden követi az Union Pacific vonat 1900-as merész rablását.A film egyébként a filmipar egyik legmagasabb bevétele volt. A "Rablás" című műsor összege 20 ezer dollárt tett ki, ami 200-szorosa a kép költségvetésének. Például az "Avatar" csak 11 alkalommal fizetett meg a pénztárnál.

Szólj hozzá

Írja be a megjegyzését
Kérem írja be a nevét

itop-hu.polrestrojakpus.com

Technika

Sport

Természet